Sport
FCSB l-a transferat pe fundaşul Mihai Popescu de la Farul Constanţa
Publicat
acum 3 lunipe
FCSB a anunţat, marţi, pe un site de socializare, transferul fundaşului grupării Farul Constanţa, Mihai Popescu, acesta urmând să poarte la noua sa echipă tricoul cu numărul 17.
‘FCSB anunţă transferul lui Mihai Popescu, de la Farul Constanţa. Fundaşul în vârstă de 31 de ani a efectuat vizita medicală, a semnat contractul şi va purta tricoul cu numărul 17’, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului FCSB.
Transferul a fost confirmat în acelaşi timp într-un comunicat de presă şi pe site-ul oficial al clubului Farul: ‘Farul Constanţa şi FCSB au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Mihai Popescu la formaţia bucureşteană. Mulţumim, Mihai, pentru toate reuşitele în tricoul alb-albastru şi mult succes în continuare’.
Ajuns la Farul la 21 iunie 2022, Mihai Popescu (31 ani) a evoluat în 86 de partide pentru alb-albaştri în toate competiţiile, reuşind să marcheze de 3 ori şi să ofere 4 pase decisive.
În sezonul 2022-2023 a câştigat titlul de campion al României alături de Farul, fiind ales, de asemenea, în echipa ideală a campionatului.
Popescu este al doilea jucător transferat marţi de FCSB după Daniel Bîrligea, atacant care a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu gruparea bucureşteană.
Cătălin Donose/Foto – Farul Constanta
Iti recomandam
Înainte de a vă prezenta unele dintre cele mai neobişnuite sporturi olimpice, amintim faptul că Jocurile Olimpice au apărut încă din Antichitate, în Grecia. Ele aveau loc din 4 în 4 ani, pe parcursul a cinci zile, în Olympia, de unde şi denumirea. După aproape 1200 de ani în care s-au organizat în mod regulat, au fost desfiinţate în anul 393 de către împăratul roman Teodosiu I. În epoca modernă, au fost reluate la iniţiativa baronului Pierre de Coubertin, considerat pe drept cuvânt “părintele Jocurilor Olimpice”. Se întâmpla în anul 1896… sporturi olimpice
Sportul nu are limită
Dacă la început Jocurile Olimpice cuprindeau doar câteva probe sportive, în prezent s-a ajuns ca, pe durata a câteva săptămâni, să aibă loc un număr impresionant de evenimente sportive.
Începând cu anul 1900, au fost introduse însă şi discipline care au demonstrat că ceea oamenii apreciază ca sport nu are limite. Vă prezentăm o mică parte din ele.
Căţăratul pe frânghie
Căţăratul pe frângie a fost introdus ca probă olimpică în anul 1896 şi a “supravieţuit” încă 3 ediţii (1906, 1924 şi 1932). Deşi proba pare floare la ureche, lucrurile nu stau tocmai aşa. Asta pentru că sportivii trebuia să se caţere pe o funie de 14 m fără ajutorul picioarelor. Folosirea exclusivă a forţei braţelor făcea ca acest sport să fie extrem de solicitant. Se notau rapiditatea, dar şi stilul personal al sportivului în executarea probei. sala sporturilor olimpia
Înot cu obstacole
În anul 1900, ţară organizatoare a Jocurilor Olimpice a fost desemnată Franţa. Iar francezii sunt recunoscuţi pentru nonconformism, fie că vorbim despre iubire, artă sau modă. Aşa că au profitat de ocazie şi au introdus o serie de discipline sportive nemaiîntâlnite până atunci la J.O. Pornind, probabil, de la alergarea cu obstacole, ei au admis ca sport… înotul cu obstacole. Proba s-a desfăşurat pe o lungime de 200 m, pe Sena, râu foarte noroios pe vremea aceea, ceea ce îngreuna misiunea participanţilor. Şi ca să fie treaba treabă, au adăugat pe traseu şi obstacole: mai un stâlp, mai un şir de bărci, mai un vaporaş… ce sporturi sunt la jocurile olimpice de iarna
Împuşcatul porumbeilor
Azi, când nu avem voie să împuşcăm nici ursul care intră peste noi în curte, o asemenea “probă sportivă” ar fi o barbarie. Cu toate acestea, tot la J.O. de la Paris din 1900, împuşcatul porumbeilor era un fel de tir. Adică, în loc de ţinte fixe, s-au folosit porumbei, cărora li se dădea drumul să zboare în faţa concurenţilor. Evident, câştigătorul era desemnat cel care la final făcea cele mai multe victime… ce sporturi sunt la jocurile olimpice de vara
“Ţară, ţară, vrem ostaşi” la J.O.
La ediţia J.O. de la Berlin din 1936, printre disciplinele sportive îşi face loc kabaddi. Numele sună exotic, nu? Ca şi sportul pe care îl desemnează, provine din vechea regiune Tamil din India şi înseamnă la bază “a ţine mâinile”. Pe româneşte, un fel de “Ţară, ţară, vrem ostaşi”! Pe un teren de 10×13 m, cele două echipe oponente, cu câte 7 membri, se poziţionează faţă în faţă. Pe rând, fiecare echipă trimite câte un “atacant”, care încearcă să spargă lanţul uman advers. Diferenţa dintre sportul olimpic de atunci şi jocul de copii de la noi? La întoarcerea în propriul teren, “atacantul” trebuie să spună „kabaddi” până când ajunge în mijlocul coechipierilor. Am uitat să precizez: asta în timp ce îşi ţine respiraţia!… ce sunt jocurile olimpice
Înot sincron… solo
Am lăsat pentru finalul acestui articol sportul care mi s-a părut că sună cel mai ciudat. Asta şi pentru că numele lui în sine conţine un nonsens: “sincron solo”! Proba a fost introdusă mai aproape de zilele noastre, în anul 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. În mod absolut surprinzător, chiar a mai rezistat două ediţii, la Seul (1988) şi Barcelona (1992). Dar să vă spun şi în ce consta această probă. Înotătorul, singur în bazin (că doar era probă solo!), trebuia să se sincronizeze (că doar era şi sincron!) cu… muzica. În prezent, înotul sincron este probă olimpică, dar se desfăşoară în parametri normali, adică duo sau pe echipe. ce sunt JO
Vă aşteptăm alături de noi în cea mai mare comunitate de pariuri sportive, „Golden Tips”,
pentru a ne bucura împreună de frumuseţea fotbalului de performanţă cu fenomenul GOLDEN!
Sport
iCazino.ro lansează primul calculator de buget pentru fanii jocurilor de noroc.
Publicat
acum 2 lunipe
septembrie 30, 2024SlotResponsabil este primul tool de acest fel din România și are ca rol responsabilizarea jucătorului roman de jocuri de noroc.
iCazino.ro lanseaza azi primul instrument de responsabilizare a jucatorului de jocuri de noroc din Romania. Este vorba de SlotResponsabil, un calculator de buget lunar pentru jucatorii de cazino. Scopul acestui tool online este de a responsabiliza jucatorii de jocuri de noroc si de a ajuta la crearea unui ecosistem sustenabil in industria de jocuri de noroc din Romania.
De ce SlotResponsabil?
Cu ajutorul a multi ani de experienta, nenumarate discutii cu jucatorii si cu operatorii de jocuri de noroc dar si ani de zile de colectare de date, echipa iCazino a descoperit ca un buget echilibrat bazat pe venitul lunar este cheia succesului pentru toti jucatorii de termen lung din industria de gambling. Acesti jucatori ce isi stabilesc bugetul lunar in baza venitului propriu obtinut, tind sa considere jocurile de noroc ca si o distractie, evitand capcana de a crede ca jocurile de noroc sunt un mod de a te imbogati.
Astfel, acesti jucatori nu prezinta niciodata semne de dependenta, nu fac alegeri financiare iresponsabile si duc o viata echilibrata. Echipa iCazino a vazut acest lucru ca pe viitorul spre care va trebui sa tintim cu totii, opinia publica dar si oamenii din industria de jocuri de noroc, iar SlotResponsabil este primul instrument din Romania care va ajuta cu educarea jucatorilor de jocuri de noroc spre acest tel al industriei, responsabilizarea si sustenabilitatea.
Cum functioneaza SlotResponsabil?
Desi aplicatia in sine pare simpla, in spate are algortimi complecsi care ajuta jucatorii sa nu joace niciodata peste limitele lor financiare. Acestea fiind zise, echipa iCazino.ro a incercat sa faca interfata grafica cat mai simplu de utilizat rezultand in urmatorii pasi:
1) Iti stabilesti venitul lunar.
2) Iti setezi valoarea pariului per rotire dorit.
3) Alegi suma procentuala din veniutul lunar pe care esti dispus sa o joci din cele 3 optiuni: Economic (3%), Mediu (7%), Riscant (12%)
3) In baza acestor date introduse, SlotResponsabil iti va spune cate sesiuni de joc poti avea in fiecare luna.
Dupa studii indelungi si nenumarate discutii cu jucatorii, echipa iCazino a ajuns la concluzia ca o sesiune de joc distractiva nu depaseste 1 ora pe zi. Studiile proprii au aratat ca orice sesiune de joc mai lunga de 1 ora pe zi scade nivelul de satisfactie al jucatorului, de aceea SlotResponsabil este configurat pentru sesiuni de joc de o ora pe zi maximum.
„Am anuntat o surpriza pentru industria de jocuri de noroc din Romania ne-am tinut de cuvant. Ba chiar am reusit lansarea acestui instrument numit SlotResponsabil chiar mai devreme decat deadline-ul propus initial. Sunt mandru de realizarea echipei noastre si de faptul ca am reusit sa fim primii din Romania care lanseaza un tool de responsabilizare al jucatorilor de jocuri de noroc.
Cu SlotResponsabil la indemana sunt optimist ca in cativa ani vom vedea foarte multi jucatori responsabili si vom face impreuna o industrie a jocurilor de noroc sustenabila in Romania. Jucatorii au numai de castigat daca invata sa-si dozeze bugetul lunar si mai ales asteptarile, intelegand ca jocurile de noroc sunt doar o forma de entertainment, o distractie, si nu un mod de a castiga bani sau de a te imbogati.
Singurul mod de a iti creste nivelul de trai este, in continuare, munca. Este la fel ca acum 1000 de ani si va ramane asa pe vesnicie. Jocurile de noroc sau gambling-ul trebuie privit doar ca un hobby, ca si pescuitul sau mersul la cinema. Daca reusim sa ajutam jucatorii romani sa se adapteze la acest mod de a gandi, cu siguranta in scurt timp industria de gambling din Romania nu va mai avea o imagine atat de negativa. Si, din punctul meu de vedere, SlotResponsabil este primul pas in aceasta directie.” Radu Ursache, CEO iCazino.ro
Sănătate
Electroterapia: O Soluție Modernă pentru Recuperare și Ameliorarea Durerii
Publicat
acum 3 lunipe
septembrie 4, 2024Electroterapia: O Soluție Modernă pentru Recuperare și Ameliorarea Durerii
Electroterapia este una dintre cele mai eficiente metode de tratament non-invaziv disponibile astăzi în domeniul recuperării medicale și ameliorării durerii. Utilizată pe scară largă pentru o gamă variată de afecțiuni musculo-scheletale, neurologice și de circulație, electroterapia folosește impulsuri electrice pentru a stimula mușchii și nervii, accelerând procesul de vindecare și oferind o ameliorare semnificativă a disconfortului. La Swiss Med, oferim servicii de electroterapie avansată într-un mediu sigur și profesionist, adaptate nevoilor fiecărui pacient.
Ce este electroterapia?
Electroterapia este o metodă terapeutică care implică utilizarea energiei electrice pentru a stimula diferite părți ale corpului. Acest tip de terapie se bazează pe aplicarea unor impulsuri electrice controlate, care sunt transmise prin electrozi plasați pe pielea pacientului. Aceste impulsuri stimulează activitatea musculară și nervoasă, contribuind la reducerea durerii, accelerarea procesului de vindecare și îmbunătățirea circulației sanguine.
La Swiss Med, electroterapia este folosită atât în scopuri terapeutice, cât și în recuperarea post-traumatică și post-chirurgicală, fiind o parte integrantă a programelor noastre de reabilitare.
Cum funcționează electroterapia?
Electroterapia funcționează prin transmiterea unor impulsuri electrice de intensitate mică către zonele afectate ale corpului. Aceste impulsuri stimulează fibrele nervoase și mușchii, reducând inflamația și durerea. De asemenea, electroterapia ajută la creșterea fluxului sanguin către zona tratată, ceea ce accelerează procesul de vindecare.
La Swiss Med, folosim diverse forme de electroterapie, adaptate afecțiunilor fiecărui pacient. Printre cele mai comune tipuri de electroterapie se numără:
- TENS (Stimulare Electrică Transcutanată a Nervilor): Utilizată pentru a trata durerea cronică și acută, TENS trimite impulsuri electrice care blochează semnalele de durere trimise către creier.
- EMS (Stimulare Electrică Musculară): Aceasta stimulează contracția musculară pentru a îmbunătăți tonusul muscular, fiind adesea folosită în cazurile de atrofie musculară sau pentru recuperarea post-chirurgicală.
Beneficiile electroterapiei
1. Ameliorarea durerii
Unul dintre cele mai importante beneficii ale electroterapiei este capacitatea sa de a reduce durerea în mod eficient. Prin stimularea nervilor și a mușchilor, impulsurile electrice trimise de aparatele de electroterapie blochează semnalele de durere transmise către creier. La Swiss Med, electroterapia este folosită pentru a trata durerile acute și cronice asociate cu afecțiuni precum durerile de spate, herniile de disc, artrita și fibromialgia.
2. Accelerarea vindecării
Electroterapia ajută la îmbunătățirea circulației sanguine în zona afectată, ceea ce duce la o livrare mai eficientă a oxigenului și nutrienților necesari pentru procesul de vindecare. Aceasta stimulează de asemenea regenerarea celulară și ajută la reducerea inflamației, accelerând astfel procesul de recuperare.
3. Îmbunătățirea mobilității și tonusului muscular
Stimularea electrică a mușchilor ajută la creșterea forței și tonusului muscular, fiind deosebit de utilă pentru pacienții care se recuperează după o accidentare sau o intervenție chirurgicală. Electroterapia poate fi utilizată și pentru prevenirea atrofiei musculare în cazurile de imobilizare prelungită. La Swiss Med, aplicăm electroterapia în programele de reabilitare pentru a ajuta pacienții să își recapete mobilitatea și să își îmbunătățească funcțiile motorii.
4. Reducerea inflamației
Electroterapia are un efect antiinflamator puternic, contribuind la reducerea inflamației în zonele afectate de leziuni sau boli cronice. Aceasta este deosebit de eficientă în tratarea afecțiunilor precum tendinita, bursita și artrita reumatoidă.
5. Tratament non-invaziv și sigur
Unul dintre cele mai mari avantaje ale electroterapiei este faptul că este o metodă complet non-invazivă și sigură, fără efecte secundare semnificative. Aceasta oferă o alternativă excelentă la tratamentele medicamentoase pentru gestionarea durerii și poate fi utilizată pe termen lung, fără riscuri pentru sănătatea pacientului.
De ce să alegi Swiss Med pentru electroterapie?
La Swiss Med, ne mândrim cu faptul că oferim pacienților noștri acces la cele mai avansate tehnologii și tehnici de electroterapie. Echipa noastră de specialiști are o vastă experiență în aplicarea electroterapiei pentru o gamă largă de afecțiuni și colaborează îndeaproape cu fiecare pacient pentru a crea un plan de tratament personalizat.
- Supraveghere medicală profesionistă: Fiecare pacient beneficiază de monitorizare atentă și evaluare constantă pe parcursul tratamentului cu electroterapie, asigurându-se astfel că terapia este eficientă și sigură.
- Planuri de tratament personalizate: La Swiss Med, fiecare pacient primește un plan de tratament adaptat nevoilor sale individuale și afecțiunii specifice.
- Tehnologie de ultimă generație: Folosim echipamente moderne de electroterapie, care oferă rezultate rapide și eficiente în tratarea durerii și accelerarea procesului de vindecare.
Concluzie
Electroterapia este o metodă sigură și eficientă de ameliorare a durerii, îmbunătățire a mobilității și accelerare a procesului de vindecare. La Swiss Med, ne dedicăm să oferim pacienților noștri tratamente personalizate și de înaltă calitate, utilizând electroterapia pentru a le îmbunătăți starea de sănătate și calitatea vieții.
Parteneri
Știri din Constanța
Cum să-ți alegi cazarea în Sinaia de Crăciun, în funcție de planurile tale
Sinaia este de ani de zile una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru sărbătorile de iarnă. Luminițele care împodobesc străzile,...
Întreținerea hotei: Secretul unei bucătării curate și strălucitoare
O bucătărie curată și aerisită este visul oricărui pasionat de gătit. Hota de bucătărie, prin funcționalitatea sa, ne oferă confortul...
Servicii de curățenie personalizate: cum să îți adaptezi pachetul de curățenie în funcție de nevoile tale
Menținerea unui spațiu curat și ordonat este esențială pentru confortul și sănătatea noastră. Fiecare locuință sau spațiu de lucru are...
Cum să alegi muzica pentru o nuntă reușită
Muzica este esențială pentru crearea atmosferei perfecte la nuntă, fiind un element care unește invitații și dă tonul întregului eveniment....
Cum Vă Poate Transforma Pielea Epilatul cu Ceară de Miere de la Roial
Roial Ceara Epilat cu Miere este o soluție ideală pentru persoanele care își doresc o metodă naturală și eficientă de...
Cafeaua Arabica Energia de care ai nevoie în fiecare zi
Cafeaua este mai mult decât o simplă băutură; este un ritual, o sursă de energie și o parte importantă a...
Baloanele – O Combinație Magică pentru Halloween!
Halloween-ul se apropie cu pași rapizi, iar tu începi să te gândești la cum să transformi petrecerea ta într-un eveniment...
Oferte de sejur pentru Crăciun 2024
Încă puțin și magia sărbătorilor ne bate la ușă! Crăciunul, perioada magică a anului, plină de bucurie, lumină și momente...
Cum sa-ti transformi balconul cu ajutorul ferestrelor din PVC
Balconul a devenit in ultimii ani mult mai mult decat un simplu spatiu de depozitare sau un loc pentru uscarea...
În perioada 5 – 9 septembrie, la Mamaia și Jupiter va avea loc prima tabără la mare pentru copiii din sistemul de protecție socială
Vacanța de vară se termină la mare pentru 100 de copii care beneficiază de măsura protecției sociale în cadrul Direcției...