Publicat
acum 7 lunipe
6 iunie 2024 – București, România – Synology a anunțat astăzi noile dispozitive ActiveProtect, o linie de produse concepute special pentru protecția datelor care combină managementul centralizat pentru cea mai bună utilizare din clasa sa cu o arhitectură foarte scalabilă.
„Lansarea ActiveProtect reflectă angajamentul Synology de a le oferi utilizatorilor noștri instrumentele necesare pentru a-și gestiona cel mai valoros bun – datele”, a declarat Philip Wong, președinte și CEO al Synology. „În peisajul digital de astăzi, care evoluează rapid, organizațiile se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce privește protejarea datelor lor. Cu noua ofertă ActiveProtect, ne propunem să dăm posibilitatea companiilor de toate mărimile să abordeze provocările legate de securitatea cibernetică cu capul sus.”
ActiveProtect centralizează politicile, sarcinile și dispozitivele de protecție a datelor la nivelul întregii companii, oferind un plan de management și control unificat. Acoperirea cuprinzătoare a punctelor finale, serverelor, hipervizoarelor, sistemelor de stocare, bazelor de date și a serviciilor Microsoft 365 și Google Workspace reduce în mod semnificativ unghiurile moarte din IT și necesitatea de a rula mai multe soluții de protecție a datelor.
„Companiile se confruntă cu sarcina de a menține strategii de protecție a datelor excesiv de complexe și costisitoare, iar noi ne propunem să rezolvăm toate aceste provocări deodată cu ActiveProtect”, a declarat Jia-Yu Liu, vicepreședinte executiv la Synology. „ActiveProtect este rezultatul unei cercetări și dezvoltări extinse și al experienței de lucru cu clienții noștri. Suntem încrezători că vom livra o soluție care va depăși așteptările companiilor moderne.”
Implementare și gestionare ușoară
Echipele IT pot implementa dispozitivele ActiveProtect în câteva minute și pot crea planuri complete de protecție a datelor cu politici globale de la o consolă centrală. De la implementarea politicilor de imutabilitate și air-gapping până la efectuarea operațiunilor de restaurare, ActiveProtect este conceput pentru a fi utilizat intuitiv, reducând semnificativ costurile operaționale.
Scalabil pentru orice organizație
Fiecare dispozitiv ActiveProtect poate funcționa în mod autonom sau în cluster. Capacitatea de stocare poate fi combinată cu soluțiile de stocare Synology NAS/SAN, C2 Object Storage și cu alte dispozitive ActiveProtect din cluster. În plus, implementările existente Synology Active Backup for Business pot fi gestionate prin intermediul interfeței unificate, oferind o flexibilitate ridicată de implementare.
Rapid și eficient
Dispozitivele ActiveProtect special concepute utilizează copii de rezervă incrementale cu deduplicare la sursă, globală și intersite pentru a asigura copii de rezervă și replicări rapide cu o utilizare minimă a lățimii de bandă. ActiveProtect este de până la 7 ori mai rapid în ceea ce privește protecția datelor, cu un raport de deduplicare tipic de peste 2:1, reducând semnificativ costurile operaționale.
ActiveProtect va fi disponibil prin intermediul distribuitorilor și partenerilor Synology în cursul anului 2024.
Publicat
acum 8 minutepe
ianuarie 13, 2025Ștergarele din borangic, decorate în tehnica ajurării sau alesului peste fire, au avut un rol definitoriu în organizarea interiorului tradițional de sărbătoare din Dobrogea.
Publicat de Doina Sirbu,
13 ianuarie 2025, 17:58
În gospodăriile tradiționale din Dobrogea s-au țesut în număr mare ștergare, fețe de masă și cearceafuri, la care s-a folosit preponderent borangicul. Acesta se obținea în gospodărie din gogoșile viermilor de mătase.
Ștergarul prezentat este din Oltina, județul Constanța, are mijlocul simplu, țesut în 2 ițe numai din bumbac, iar la capete s-a folosit borangicul pentru firele bătelii. Tehnica decorării este alesul în șabac sau ajurat, și anume, alternarea suprafețelor dense cu spații libere, dând țesăturii aspectul ochiurilor de sită. Registrele ajurate de la capetele ștergarului prezintă un motiv geometric: valul grecesc. La extremități este realizată din lână, dantelă înnodată cu ciucuri.
Ștergarele din borangic, decorate în tehnica ajurării sau alesului peste fire, au avut un rol definitoriu în organizarea interiorului tradițional de sărbătoare din Dobrogea.
Sursă: Muzeul de Artă Populară Constanța
Publicat
acum o orăpe
ianuarie 13, 2025În Dobrogea, în 14 ianuarie media maximelor termice va scădea până la 2 grade, apoi va urca treptat, astfel că în jurul datei de 18 ianuarie se va situa în jurul valorii de 8 grade.
Publicat de Doina Sirbu,
13 ianuarie 2025, 16:40
Vremea va fi schimbătoare pe parcursul următoarelor două săptămâni (13 – 26 ianuarie), cu oscilații de temperatură de la o zi la alta, precum și intervale în care precipitațiile vor fi mai degrabă slabe cantitativ, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicată luni.
În Banat, în primele trei zile, media temperaturilor maxime va scădea de la 5 grade până spre 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel că media acestora va atinge 6…7 grade, în intervalul 18-23 ianuarie. După acest interval, ele se vor menține peste cele specifice perioadei, în jurul valorii de 8 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor scădea la începutul săptămânii, de la o medie de -4 grade, până spre -7 grade (în data de 15 ianuarie). În următoarele nopți, temperaturile minime vor crește, astfel încât, mediat, se va atinge valoarea de -3 grade (până în 21 ianuarie). În ultima parte a intervalului, minimele termice se vor situa în continuare peste cele obișnuite perioadei, astfel că media acestora va fi cuprinsă între -2 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, însă va fi în creștere spre sfârșitul intervalului analizat (23-26 ianuarie).
În Crișana, în intervalul 13-15 ianuarie, media valorilor termice diurne va fi în scădere, de la 3 grade până spre 0 grade. După această perioadă, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, mediat, valoarea de 7 grade (în data de 20 ianuarie). Aceeași valoare se va menține și în următoarele zile, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra 7…8 grade. Raportat la temperaturile minime, acestea vor porni de la o valoare medie de -3 grade (în data de 13 ianuarie) și vor scădea până spre -8 grade (în 15 ianuarie). Ulterior, și aceste temperaturi vor fi în creștere până în data de 18 ianuarie, când mediat, se vor înregistra -3 grade, valoare ce se va menține până în 23 ianuarie. Spre sfârșitul perioadei de analiză, media temperaturilor nocturne va continua să crească, atingând valoarea de -1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi redusă, însă aceasta va fi în creștere spre finalul intervalului analizat (23-26 ianuarie).
În Transilvania, în primele trei zile ale săptămânii, maximele termice vor scădea de la o medie de 1 grad, până spre -1 grad. Din data de 16 ianuarie, vremea se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime vor crește de la 1 grad (16 ianuarie) până la o valoare medie de 6 grade (în zilele de 20 și 21 ianuarie). Temperaturile din timpul zilei se vor menține ridicate și în restul perioadei analizate, fiind situate în jurul a 5…6 grade. Minimele termice vor înregistra o scădere semnificativă la debutul primei săptămâni (de la -5 grade până la -12 grade). Din data de 16 ianuarie, media temperaturilor nocturne va crește accentuat, atingând valoarea de -5 grade, în data de 18 ianuarie. Începând cu această zi și până la finalul perioadei de analiză, mediat, se vor înregistra minime termice de -6…-5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, însă va crește în ultimele zile din cea de-a doua săptămână (23-26 ianuarie).
În Maramureș, vremea se va răci în primele zile, astfel că valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 2 grade (13 ianuarie) până spre -1 grad (15 ianuarie). Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că, mediat, maximele termice vor crește până la 7 grade (20-21 ianuarie), valoare ce se va menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Referitor la media temperaturilor din timpul nopții, aceasta va scădea semnificativ în primele trei zile, de la -1 grad până spre -9 grade. Din data de 16 ianuarie, minimele termice vor crește semnificativ, atingând valoarea medie de -4 grade până aproape la sfârșitul intervalului de analiză (24 ianuarie). Trecător vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare în perioada 15-17 ianuarie și în ultimele zile ale intervalului analizat.
În Moldova, în primele două zile, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 1 grad, apoi va crește treptat, astfel că în data de 18 ianuarie aceasta va fi de 8…9 grade. În următoarele trei zile temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 4…5 grade și vor rămâne relativ asemănătoare până la finalul intervalului de prognoză. Minimele termice vor fi în medie de -4 grade în prima dimineață, în jurul datei de 15 ianuarie vor scădea până la o medie de -9…-8 grade, iar în zilele ce vor urma media lor va avea variații în general între -3 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe și pe arii restrânse va fi mai ridicată între 13 și 17 ianuarie și din nou după data de 22 ianuarie.
În Dobrogea, în 14 ianuarie media maximelor termice va scădea până la 2 grade, apoi va urca treptat, astfel că în jurul datei de 18 ianuarie se va situa în jurul valorii de 8 grade. În intervalul care va urma aceasta va avea variații între 5 și 9 grade. Minimele termice vor fi în medie de -2 grade în data de 14 ianuarie, în ziua următoare media va scădea spre -5 grade, iar în zilele următoare va crește, astfel că în 18 ianuarie aceasta va fi de aproximativ 0 grade. Între 19 și 26 ianuarie minimele termice se vor situa în medie între -1 și 3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în cea de-a doua săptămână.
În Muntenia, în prima zi, maximele termice vor avea o medie de 5 grade, în cea de-a doua de 2 grade, apoi, până în 18 ianuarie, vor crește spre 9 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va avea variații între 5 și 8 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între -7 și -3 grade în prima săptămână și între -4 și 0 grade în cea de-a doua. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare după data de 21 ianuarie.
În Oltenia, în prima zi, media maximelor termice va fi de 5…6 grade, în cea de-a doua va scădea la 2 grade, apoi va fi în creștere până spre finalul primei săptămâni când se va situa în jurul valorii de 8 grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, în general, între 5 și 9 grade. Media minimelor termice va avea valori cuprinse între -8 și -3 grade în prima parte a intervalului, apoi între -4 și -1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare după data de 21 ianuarie.
La munte, media temperaturilor de pe parcursul zilei va crește de la o zi la alta, pornind de la valoarea de -7 grade, în data de 13 ianuarie și atingând aproximativ 5 grade, în zilele de 18 și 19 ianuarie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie cuprinsă între 0 și 2 grade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, se remarcă scăderea de la debutul primei săptămâni, astfel încât în data de 14 ianuarie se vor înregistra, mediat, -13 grade. După această dată, minimele termice vor crește treptat; în perioada 18-22 ianuarie, media acestora va fi de -4…-3 grade, iar spre finalul intervalului de analiză vor fi ușoare variații în jurul valorii de -6 grade. Local și temporar vor fi precipitații slabe cantitativ.
Sursă: AGERPRES
Publicat
acum 2 orepe
ianuarie 13, 2025Minora are 15 ani și a plecat în mod voluntar din centrul de plasament.
Publicat de Doina Sirbu,
13 ianuarie 2025, 15:50
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorei RADU ROXANA-ANDREEA, de 15 ani.
La data de 11 ianuarie a.c., acesta a plecat, în mod voluntar, dintr-un centru de plasament din municipiul Constanța, fără a reveni până în prezent.
RADU ROXANA-ANDREEA are 1,58 m înălțime, 49 de kilograme, păr blond-șaten lung, ochi căprui, față ovală.
La data plecării, aceasta purta pantaloni de culoare albastră, geacă și pantofi sport, ambele articole de culoare neagră.
Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.
Sinaia este de ani de zile una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru sărbătorile de iarnă. Luminițele care împodobesc străzile,...
O bucătărie curată și aerisită este visul oricărui pasionat de gătit. Hota de bucătărie, prin funcționalitatea sa, ne oferă confortul...
Menținerea unui spațiu curat și ordonat este esențială pentru confortul și sănătatea noastră. Fiecare locuință sau spațiu de lucru are...
Muzica este esențială pentru crearea atmosferei perfecte la nuntă, fiind un element care unește invitații și dă tonul întregului eveniment....
Buzele au un rol central în definirea trăsăturilor feței și transmit o parte din personalitatea fiecărei persoane. Din acest motiv,...
Roial Ceara Epilat cu Miere este o soluție ideală pentru persoanele care își doresc o metodă naturală și eficientă de...
Cafeaua este mai mult decât o simplă băutură; este un ritual, o sursă de energie și o parte importantă a...
Halloween-ul se apropie cu pași rapizi, iar tu începi să te gândești la cum să transformi petrecerea ta într-un eveniment...
Încă puțin și magia sărbătorilor ne bate la ușă! Crăciunul, perioada magică a anului, plină de bucurie, lumină și momente...
Balconul a devenit in ultimii ani mult mai mult decat un simplu spatiu de depozitare sau un loc pentru uscarea...
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.