Connect with us

Social

Ucu Dima: 8 miliarde euro irosite în loc să fie folosite în favoarea românilor!

Publicat

pe

Ucu Dima

1 ianuarie 2022 nu a marcat doar începutul unui nou an, ci a fost momentul liberalizării pieței de energie. Acest fenomen a avut un impact puternic asupra consumatorilor casnici, ajungând astfel în plină criză energetică. Le-a păsat?

La trei luni distanță, Guvernul a luat măsuri pentru „a sprijini” cele peste 12 milioane de gospodării din România în ceea ce privește plata facturilor la energie pentru încă un an de zile. Guvernul a aprobat un OUG privind plafonarea prețurilor la energie și gaze, care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2022 și este valabil până la data de 31 martie 2023.

Alocând din bugetul statului 40 de miliarde de lei, aproximativ 3% din PIB-ul țării, după calculele care se vehiculează prin rândul economiștilor, statul a folosit această sumă pentru a plăti furnizorii de energie electrică, subvenționând plafonarea prețului la energie electrică pentru consumatorul casnic.

Ne-a folosit la ceva această plafonare?

În continuare, costurile facturilor la energie au fost și sunt o povară! 8 miliarde de euro aruncați pe plafonări! Sunt atâtea măsuri infinit mai bune care puteau fi luate decât această compensare, însă statul ne vrea săraci! 40 miliarde de LEI, oameni buni, 8 miliarde de euro! 

Dacă mă întrebați pe mine, aș fi procedat altfel. Cum?

1. Sisteme fotovoltaice de 5.4kw, similar cu cel de mai jos.

Panouri Fotovoltaice

Pentru fiecare locuință din România, 100% subvenționat de stat.

Statisticile spun că în România sunt aproximativ 12 milioane de locuințe.

În momentul în care scriu acest articol, un sistem fotovoltaic de 5.4kw costă aproximativ 7.038 euro „la cheie”, 100% funcțional, cu dosar de prosumator întocmit, cu transmiterea energiei în rețea, recuperarea acesteia când îți este necesară, compensarea facturilor. Practic, salvarea de la dezastru, salvarea de la a plăti nelimitat facturi abuziv pompate, facturi crescute artificial de șmecheri, samsari de nivel mare.

Bun, să trecem la calcule:

12 milioane de locuințe x 7.038 euro = 84.456.000.000 euro, adică puțin peste 84 miliarde euro.

84.456.000.000 euro: 8 miliarde de euro (cât guvernul urmează să plătească băieților deștepți, traderilor din energie) = 10.55 (multiplicator).

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că în aproape 8 ani (10.55 x 9 luni=7.91 ani), cu o investiție anuală bugetată 100% de stat din PIB, 12 milioane de locuințe ar putea obține independență energetică. Dragilor, în maxim 8 ani, în România, consumatorii casnici ar putea fi independenți energetic!

Dar întrebările sunt, își doresc ei asta? Își doresc cei care ne conduc să trăim în bunăstare? Își doresc cei cărora le-am acordat încrederea noastră să ne protejeze? Sau ne vor slabi, datori, ușor de manipulat?

P.S.1: Măsuri similare precum cea expusă mai sus se pot găsi și pentru marii consumatori de energie, nu doar pentru cei casnici.

  1. Cu acești 8 miliarde de euro puneam zdravăn pe picioare termocentrala de la Mintia din Hunedoara. Mai departe nu are sens să vă spun ce rezultate și beneficii am fi obținut noi, românii.

  2. ZERO TAXE pentru salariul minim pe economie, ceea ce ar fi însemnat 1.000 lei în plus pentru fiecare român care este angajat cu incadrare a salariului, minim pe economie. Ce spuneți, v-ați fi descurcat cu 1000 lei în plus lunar?

  3.  Dar până aș fi ajuns acolo, aș fi supra-impozitat toate sumele care depășeau o marjă de adaos de 25% a traderilor, sau mă rog, cât o fi media marjei în domeniu la nivelul UE. Adică da, îi lăsam să câștige, e normal să facă profit, până la urmă înțelegem sistemul, înțelegem capitalismul, dar până la un punct. Aici vorbim de oameni, energia electrică, căldura din case. Nu sunt un moft, nu sunt o fiță! Sunt o necesitate! Statul ar trebuie să intervină incisiv în apărarea cetățenilor români. Așadar supra-impozitarea cu 200-300% a tot ceea ce ar depăși 25% marja de adaos i-ar liniști pe „băieții de băieți” din energie.

Știu că și voi ați face la fel.

Din păcate, nu noi suntem cei care luăm decizii, ce se face, cum se face. Nu suntem acum, dar în 2024, prin votul nostru putem schimba lucrurile!

Aveți încredere că totul va fi bine! Păstrați-vă mindset-ul pozitiv chiar dacă conjunctura vă pune în situații dificile, neplăcute! Trecem noi peste toate, și peste ROBOR, și peste inflația asta nenorocită creată tot de ei și de bănci în perioada de lockdown din pandemie, trecem și de scumpiri la energie, de toate, pentru că noi românii suntem ambițioși și nu ne lăsăm niciodată.

P.S.2: Să nu îi credeți când îi auziți pe la TV că scumpirile la energie, inflația de peste 15%, ROBOR de 8%, sunt toate din cauza lui Putin. Are și Putin vina lui, clar, dar poate în măsură de 30%, restul de 70% e în curtea noastră. Ai noștri conducători au avut grijă încă o dată să demonstreze că interesele politice și jocurile din culise primează în fața protejării românilor.

P.S.3: Cine credeți că plătește aceste 8 miliarde de euro? Vă spun eu… tot noi, prin taxe și impozite mărite!

Ucu Dima, antreprenor

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate

Afaceri

Cum să administrezi roviniete in compania ta mai simplu

Publicat

pe

De

verificare-rovinieta-online

Cum să administrezi rovinietele din companie mai simplu. Despre rovinieta.online

Rovinieta.Online este un portal destinat managerilor de transport, managerilor de parcuri auto sau chiar persoanelor fizice care dețin mai multe autoturisme și doresc să nu treacă prin neplăcuta situație de a primi amenzi pentru lipsa rovinietei, în cazul în care au uitat efectiv că una a expirat. Evident este un serviciu care ajută foarte mult companiile care dețin foarte multe autoturisme în cadrul parcului auto, iar în cele ce urmează vom prezenta în detaliu platforma.

Despre rovinieta.online

Rovinieta.Online este un portal prin intermediul căruia se poate face management de roviniete. Se poate achiziționa rovinieta online și făcând acest lucru pentru mai multe autovehicule, se generează automat o bază de date cu toate achizițiile. Acest lucru facilitează foarte mult treaba celui care are în seamă sarcina de administrare roviniete parc auto, fiindu-i mult mai simplu să adune toate facturile la final de lună când acestea trebuie să plece spre contabilitate.

Poti face o verificare rovinieta online intr-un modul gratuit online si cu rezultate oficiale.

Alertele pentru roviniete expirate

Folosind continuu platforma rovinieta.online, generându-se automat baza de date despre care am discutat mai devreme, site-ul știe când urmează să expire fiecare rovinietă achiziționată, așa că înainte cu câteva zile, trimite automat alerte pe telefon și pe e-mail. Astfel, nu mai apare situația dificilă prin care cineva uită de rovinietă, apoi se trezește cu celebrul plic negru de la CNAIR în cutia poștală. Este o metodă foarte sigură prin care se poate scăpa de amenzile de rovinietă.

Toate rovinietele în același timp

Rovinieta.Online dispune de automatizare, un serviciu foarte interesant, foarte util pentru parcurile auto de mari dimensiuni. În ce constă acest serviciu mai exact? Ei bine, se completează un tabel de comandă care se trimite ulterior spre platformă, se achită factura apoi în doar câteva minute toate rovinietele comandate vor fi primite. Este un serviciu care salvează mult timp pentru cei care, să zicem că ar avea nevoie de 20-30-50 de roviniete pe zi.

Portalul este securizat 100%

Nu există riscul de furt de date interne sau date bancare pentru că portalul rovinieta.online dispune de criptare 100%. Portalul Rovinieta.Online dispune de cea mai bună securitate existentă pe piață la ora actuală așa că nu se pune problema pierderii datelor confidențiale. Securitatea datelor este foarte importantă mai ales în mediul de business unde se rulează sume impresionante de bani iar cei de la rovinieta.online au înțeles acest lucru.

verificare-rovinieta-online

verificare-rovinieta-online

Calculator roviniete

Un serviciu foarte util atunci când trebuie achiziționate diferite tipuri de roviniete pentru mai multe categorii de vehicule. Prețurile sunt total diferite și au forme foarte greu de ținut minte. Acest calculator roviniete poate fi extrem de util în situațiile care impun achiziția de roviniete în viteză, mai ales pentru managerii de transport sau de parcuri auto începători.

Externalizare management roviniete

Există posibilitatea, în baza unui contract, ca o companie să lase cu totul în seama portalului rovinieta.online, managementul de rovinietă. Angajații portalului își asumă contractual dacă cumva, din vina lor exclusivă apar amenzi la cutia poștală a companiei. În linii mari compania nu are nimic de pierdut, din contră, managerii vor scăpa de o grijă importantă și vor avea mult mai mult timp liber pentru celelalte sarcini zilnice pe care le au programate.

Toate serviciile sunt gratuite, nu se percep comisioane

Toate serviciile furnizate de portalul rovinieta.online sunt absolut gratuite, inclusiv cel de externalizare. Nu se percep comisioane suplimentare, prețurile pentru roviniete sunt aceleași practicate pe site-urile CNAIR, dacă există mici diferențe de câțiva bani este doar schimbul valutar. În concluzie nu există niciun motiv pentru un manager de transport sau pentru un manager de parc auto să nu folosească portalul rovinieta.online.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Cadouri unice de sărbători: Stickere auto personalizate pentru prietenii tăi

Publicat

pe

De

stickere auto personalizate

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar dacă ești în căutarea unor cadouri care să surprindă plăcut prietenii tăi, poate ar trebui să iei în considerare ceva mai neobișnuit: stickerele auto personalizate. Poate părea la prima vedere o opțiune neconvențională, dar stickerele auto personalizate au potențialul de a aduce bucurie și de a crea amintiri de neuitat. Haide să descoperim de ce aceste obiecte aparent mici pot fi cadouri cu adevărat speciale.

De ce stickere auto personalizate?

Înainte de a ne aventura în universul colorat al stickerelelor auto personalizate, este important să înțelegem de ce ar trebui să le considerăm ca opțiuni pentru cadouri. Ei bine, răspunsul este unul simplu și captivant: versatilitatea lor. Stickerele auto pot fi personalizate în diverse moduri (descoperă gama de stickere auto personalizate, unde poți să-ți creezi propriul mesaj sau design), ceea ce le face adecvate pentru oricine. Indiferent dacă prietenii tăi sunt pasionați de mașini, sporturi, iubitori de animale de companie sau au un stil unic, există stickere care să li se potrivească.

Procesul de personalizare este, de asemenea, surprinzător de facil. Poți să alegi designul, culoarea și dimensiunea stickerului, și, dacă dorești, poți să adaugi un mesaj personal sau un detaliu special. Astfel, fiecare cadou devine cu adevărat unic și adaptat la gusturile și preferințele celui care îl primește.

Cum să alegi designul potrivit

Selectarea designului potrivit pentru stickerele auto personalizate poate fi o aventură în sine, plină de distracție și provocări creative. Un sfat util este să iei în considerare pasiunile și interesele prietenilor tăi. Dacă unul dintre ei este un fan înrăit al fotbalului, un sticker cu logo-ul echipei sale preferate sau cu numele jucătorului preferat ar putea fi o alegere excelentă. Pentru cei cu simțul umorului bine dezvoltat, stickerele cu citate amuzante sau desene haioase ar putea să le aducă zâmbetul pe buze și să declanșeze râsete sincere.

De asemenea, încurajează-ți creativitatea în alegerea designului. Există o multitudine de opțiuni artistice, de la motive abstracte sau florale până la imagini de peisaje sau portrete. Cu stickerele auto personalizate, poți să îți exprimi cu adevărat personalitatea și să transformi un simplu cadou într-o creație unică.

Cadouri unice pentru fiecare prieten

Ceea ce face stickerele auto personalizate cu adevărat speciale este abilitatea de a le adapta pentru fiecare prieten în parte. Iată un exemplu: Dacă unul dintre prietenii tăi are o pasiune pentru mașini, poți alege un design care să reprezinte marca mașinii lui preferate și să adaugi un mesaj motivational legat de această pasiune. Pentru cel mai bun prieten care iubește animalele, un sticker auto personalizat cu imaginea iubitului lor animal de companie va aduce un zâmbet sincer pe fața lor.

Gândește-te la cei mai apropiați prieteni și la ceea ce îi face speciali. Stickerele auto personalizate pot fi modelate în așa fel încât să reflecte trăsăturile și pasiunile lor unice, iar rezultatul va fi un cadou care va rămâne cu siguranță în amintirea lor mult timp.

Cum să le oferi cadoul

Ambalarea și oferirea stickerelelor auto personalizate poate fi o experiență plină de creativitate. Poți să le așezi într-o cutie personalizată sau să le lipsești cu grijă pe o felicitare de sărbători. O altă opțiune minunată este să integrezi stickerele într-un set de surprize de sărbători, care să includă și alte obiecte mici și cadouri personale. Fiecare modalitate de prezentare va adăuga o notă specială și personală cadoului tău.

Reacțiile prietenilor și amintirile create

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale acestui cadou simplu este reacția prietenilor tăi. Deși poate părea mic și neînsemnat, un sticker personalizat va aduce cu siguranță zâmbete sincere și poate chiar lacrimi de bucurie. Aceste reacții autentice și amintirile create vor face ca momentele de sărbătoare să fie cu adevărat speciale și de neuitat.

În concluzie, stickerele auto personalizate reprezintă cadouri mici, dar cu un impact semnificativ. Prin intermediul lor, poți să demonstrezi prietenilor tăi că îți pasă și că i-ai luat în considerare în mod special. Veți crea amintiri frumoase și veți face sărbătorile lor cu adevărat memorabile. Prin urmare, ia în considerare stickerele auto personalizate ca opțiuni de cadouri unice pentru prietenii tăi în acest sezon festiv. Cu siguranță vei face o impresie deosebită și vei aduce bucurie în inimile celor dragi!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

3 modele de rochii de seară cu care vei străluci în această toamnă

Publicat

pe

De

Toamna aduce cu sine noi evenimente la care să iei parte, nu-i aşa? Indiferent dacă este vorba despre un eveniment corporate, o serată elegantă sau o petrecere de nuntă, un singur lucru este cert. Vei avea nevoie de o ţinută cât se poate de inspirată, care să îţi pună în evidenţă frumuseţea naturală şi să se aşeze foarte bine pe corp. Rochiile elegante de seară reprezintă cea mai bună variantă în acest sens, fiind piese vestimentare ce oferă oricărei doamne şi domnişoare un plus de graţie şi de feminitate. Iată care sunt propunerile stiliştilor în materie de rochii de seară elegante pentru sezonul de toamnă-iarnă!

Rochia roşie baby-doll, etalonul femeilor stilate

Rochiile în nuanţe puternice de roşu sunt un must-have în orice anotimp, iar dacă încă nu te-ai decis asupra ţinutelor de petrecere pe care urmează să le porţi în această toamnă, tocmai ai descoperit reţeta succesului. Îndreaptă-ţi atenţia către o rochie baby-doll într-o frumoasă culoare de roşu, deoarece un astfel de model nu doar că flatează orice tip de siluetă, însă te va ajuta totodată să fii o apariţie încântătoare. Atunci când vine vorba despre rochiile de petrecere, modelele din satin vor fi mereu o idee bună. Satinul este cunoscut şi apreciat în domeniul modei pentru aspectul său „luxury”, dar şi pentru că oferă un plus de confort femeilor, având o textură fină.

Rochia neagră cu pene, o alegere de efect pentru doamnele rafinate

Detaliile fac diferenţa, aspect ce se aplică şi în cazul rochiilor pe care le porţi la un eveniment de mare anvergură. A venit momentul să dai un refresh garderobei tale de toamnă şi să faci alegerile potrivite în materie de stil. Rochia scurtă neagră cu pene este un simbol al femeii moderne, fiind o piesă ce se bucură de o mare apreciere în ultimii 2 ani. Combinaţia dintre stofă şi pene este una de excepţie, iar o astfel de rochie va putea fi purtată o perioadă îndelungată de timp fără a-şi pierde din farmec.

Potrivit designerilor vestimentari, rochia de tip „Little Black Dress” nu ar trebui să lipsească din dulapul oricărei femei, fiind o alegere clasică. Chiar şi celebra Coco Chanel susţinea că rochia neagră este o piesă atemporală, ce reuşeşte să pună în evidenţă trăsăturile oricărei femei. Acum poţi duce conceptul de rochie neagră la un alt nivel şi ai ocazia să alegi un model prevăzut cu un volan din pene naturale, detaliu ce nu va trece neremarcat.

Rochii de seară lungi cu paiete, mereu o idee bună

Petrecerile sunt ocaziile potrivite pentru a ne face remarcate, nu-i aşa? Îţi doreşti să fii o apariţie ravisantă şi să te simţi că o adevărată vedetă de la Hollywood? Rochia lungă elegantă cu paiete este ideală pentru acele party-uri sofisticate, desfăşurate în locaţii de lux. Poţi asorta acest model de rochie cu o pereche de sandale argintii sau cu o pereche de pantofi stilleto, iar look-ul obţinut va fi unul de-a dreptul încântător. Dacă îţi îndrepţi atenţia către o rochie cu spatele decoltat, aceasta îţi va evidenţia silueta şi te va face să pari mai înaltă, ceea ce nu poate decât să te bucure, nu-i aşa?

Aşadar, rochiile de seară reprezintă cea mai inspirată variantă în materie de ţinute de evenimente. Uşor de asortat, feminine şi delicate, rochiile de seară te vor transforma într-o adevărată lady. Nu uita să alegi piese care să ţi se potrivească din punct de vedere al mărimilor şi alege să străluceşti cu fiecare ocazie! Trendurile se schimbă de la sezon la sezon, însă stilul este atemporal.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

verificare-rovinieta-online verificare-rovinieta-online
AfaceriO săptămână ago

Cum să administrezi roviniete in compania ta mai simplu

Cum să administrezi rovinietele din companie mai simplu. Despre rovinieta.online Rovinieta.Online este un portal destinat managerilor de transport, managerilor de...

stickere auto personalizate stickere auto personalizate
Social2 săptămâni ago

Cadouri unice de sărbători: Stickere auto personalizate pentru prietenii tăi

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar dacă ești în căutarea unor cadouri care să surprindă plăcut prietenii tăi, poate...

Social1 lună ago

3 modele de rochii de seară cu care vei străluci în această toamnă

Toamna aduce cu sine noi evenimente la care să iei parte, nu-i aşa? Indiferent dacă este vorba despre un eveniment...

Social1 lună ago

Cum ai grijă de tenul tău în sezonul rece?

Cu trecerea de la razele blânde ale verii la răcoarea toamnei, cele mai multe dintre noi ne aflăm în fața...

Social1 lună ago

Magia coloratului și aventura desenelor cu animale și mașini

Copilăria este acea etapă magică în care lumea se deschide în fața ochilor curioși și mâinilor mici, pregătite să exploreze...

bicicleta single speed bicicleta single speed
Social2 luni ago

Ciclismul single speed: Sfaturi pentru începători

Ciclismul este o activitate recreativă și sportivă extrem de populară în întreaga lume. Fie că doriți să pedalați pentru a...

Social2 luni ago

De ce să vii la o Ședință Foto de Crăciun de Neuitat în Studio Foto Crăciun București

Crăciunul este momentul în care inimile noastre se umple de bucurie și emoție. Este perioada în care familie și prietenii...

Social2 luni ago

Rochia din tafta – simbolul eleganţei în această toamnă

În universul modei, rochiile din tafta au reprezentat dintotdeauna un adevărat etalon al femeilor stilate. Acest material luxos este cunoscut...

Social2 luni ago

Magia Crăciunului Prinsă în Fotografii de Poveste: Studio Foto Crăciun București cu Alex Pasarelu

Magia Crăciunului surprinsă în fotografii de poveste la Sedinta foto Craciun În fiecare an, sărbătoarea Crăciunului aduce cu ea nu...

Social2 luni ago

Ai ten sensibil? Află cum să obții o piele sănătoasă, fără roșeață sau iritații!

Bucuria de a te privi în oglindă și de a vedea un ten senin, strălucitor și sănătos este una dintre...