Connect with us

Eveniment

Ministrul Energiei explică de ce unii furnizori nu au aplicat plafonul și reducerea la facturile de energie

Constanta MEA

Publicat

pe

Virgil Popescu a declarat că marea majoritate a furnizorilor din piața de energie nu au operat modificări pentru că acestora le este greu să își adapteze programele informatice. Ministrul cere companiilor să opereze imediat aceste modificări și cere intervenția autorităților de reglementare.

„Furnizorii au greșit pentru că au trimis facturi fără plafonare și compensare. Un mare furnior, până azi, a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia azi, în urma controlului de la Protecția Consumatorului, au dat drumul la facturi compensate. Și eu primesc facturi de la oameni.

Legea își intră ușor ușor să-și reintre în drept. Ar fi fost bine ca facturile să fi fost modificate deja din noiembrie. Majoritatea furnizorilor au încercat să păcălească legea. Cel mai mare furnizor de energie din România a trimis facturi la 3 milioane de omaeni fără palfonare.

Toți furnizorii au dat vina pe faptul că le e greu să își adapteze programele informatice. Fac un apel către toți furnizorii să dea drumul la facturile modificate. În zone rurale sunt furnizori care nu aplică plafonul și compensarea. Dacă descoperim împreună furnizori care nu au emis factura, ANPC să se ducă să aplice legea. Oamenii au  nevoie de bani, nu trebuie să le bage mâna în buzunar funnizorii de energie. Ajunge! Trebuie să-și facă treaba. Există ANPC, există ANRE, care și ea trebuie să dea drumul la controale, ANAF, chiar și Consiliul Concurenței. Toate instituțiile statului trebuie să lucreze ca să se pună ordine în facturare. Mă gândesc ce-o fi așa greu să nu poți factura la zi, cu plafonare. Ministerul Energiei nu are nicio pârghie de control. Sunt convins că ANPC se va sesiza la toate facturile nemodificate.

Nu poate fi mai scump de 370 de lei megawatt-ul de gaz, iar noi am văzut tarife de 500 de lei. Nu pot să-i înțeleg pe furnizori cum își bat joc de oameni în așa hal.

Cea mai rapidă instituție este ANPC, celelalte sunt mai greoaie. Ei au posibilitatea să dea, complementar, refacerea facturii. Cel mai simplu este ca furnizorul să rezolve situația. Pe lângă facutrile neplafonate mai sunt și facturi cu citire eronata, pur și simplu este încarcat consumul.

Unii furnizori au ideea că pot încasa cât vor, pentru că statul este pasiv și nu face nimic. Nu mai merge așa!”, a declarat Virgil Popescu în emisiunea „Legile Puterii”.

Facebook Comments

Eveniment

231 elevi, 10 preşcolari şi 26 profesori, depistaţi pozitiv COVID în județul Constanța

Constanta MEA

Publicat

pe

 

174 clase din 67 unități de învățământ din județul Constanța învață în sistem on-line.

“Conform informațiilor puse la dispoziție de către DSPJ Constanța, azi, 17.01.2022, au fost confirmați pozitivi în urma testării pentru depistarea contaminării cu virusul Sars-Cov-2: 26 de cadre didactice; 231 de elevi; 10 preșcolari; 3 angajați din personalul auxiliar,” a transmis IȘJ Constanța.

Luni, 17 ianuarie, incidenţa la mia de locuitori în municipiul Constanţa este de 6,35 şi în judeţ, de 4,12.

În acest moment, sunt 121 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (160 – 47 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (65 – 11 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 33 ocupate), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (92 – 20 ocupate), Secția Exterioară Agigea (55 – 10 ocupate), Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (56 – 0 ocupate), 

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Accident mortal în județul Tulcea. Bătrân întins pe carosabil, călcat de mașină

Constanta MEA

Publicat

pe

 

Un şofer în vârstă de 40 de ani de ani a acroşat cu maşina un bătrân lungit pe carosabil. Victima a decedat. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Accidentul a avut loc luni seara pe DN 22 E 87, în județul Tulcea.

Potrivit polițiștilor un bărbat în vârsta de 40 de ani, din localitatea Jijila, în timp ce conducea un auto pe strada Florilor din orașul Măcin, ar fi acroșat un bărbat (de 80 de ani) care se afla întins pe carosabil. În urma evenimentului rutier, a fost declarat decesul bărbatului de 80 de ani.

Conducătorul auto poseda permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetate penală.

În continuare se efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii evenimentului rutier.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Pachet de sprijin pentru producătorii agricoli şi cei din industria alimentară. Planul Guvernului în fața facturilor fără precedent

Constanta MEA

Publicat

pe

În cadrul discuțiilor au fost analizate soluții pentru diminuarea impactului prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru producătorii agricoli și cei din industria alimentară, sunt avute în vedere compensarea bonusului de cogenerare și a costului pentru certificatele verzi, dar și un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale.

Un alt subiect discutat l-a constituit prelungirea taxării inverse la cereale, care expiră în luna iunie 2022, având în vedere efectele pozitive produse de această măsură, respectiv reducerea evaziunii fiscale și eliminarea treptată din piață a firmelor fantomă create pentru a eluda plata TVA.

Finanțarea programelor în domeniul agriculturii și industriei alimentare românești au fost discutate în cadrul întâlnirii. Prin aceste programe se propune acordarea de garanții și măsuri de creditare pentru:

  • capital de lucru;
  • refinanțarea creditelor pentru capitalizarea agricultorilor;
  • retehnologizarea/automatizarea industriei alimentare;
  • cofinanțarea programelor de asigurare a independenței energetice a fermei;
  • operaționalizarea și funcționarea Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea pentru a răspunde nevoilor din domeniul agroalimentar.

”Sprijinirea industriei agro-alimentare trebuie să devină o prioritate, pentru a crește competitivitatea și performanța într-un domeniu extrem de important pentru România. Numai prin programe realiste, cu ținte clare, vom putea reduce importurile și, în același timp, să creștem într-un ritm accelerat oferta, cu un impact pozitiv asupra deficitului balanței comerciale cu produse agroalimentare. Agricultorii români trebuie stimulați să producă bunuri cu valoare adăugată mai mare, de aceea, pentru Ministerul Finanțelor, agricultura este o prioritate în strategia de finanțare pentru acest an, fie că vorbim de bani publici sau de fonduri europene” , a subliniat ministrul Finanțelor, Adrian CÂCIU.

Adrian CHESNOIU a afirmat, în cadrul întâlnirii că ”Prin măsurile pe care le demarăm, ne dorim să sprijinim agricultura și industria alimentară și să creștem ponderea acesteia în Produsul Intern Brut. Identificăm cele mai bune soluții pentru sprijinirea producătorilor agricoli și unităților din industria alimentară, în contextul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Vom propune în Executiv un pachet coerent de măsuri, care să fie aplicat rapid și eficient. Pe termen mediu și lung, trebuie să avem în vedere ca producția vegetală să fie integrată în zona de procesare, astfel încât să obținem cât mai multe produse finite, alimente de care piața românească are nevoie. Sunt un susținător al integrării gospodăriei țărănești în lanțul comercial, astfel încât produsele noastre autentice să ajungă la cât mai mulți consumatori”.

Ministrul Agriculturii a salutat inițiativa Ministerului Finanțelor de a constitui grupul de lucru ”e-transport”, prin care transporturile de bunuri de pe teritoriul României vor fi monitorizate printr-un nou sistem electronic național, măsură cu impact în reducerea evaziunii fiscale pentru domeniul legume-fructe.

La finalul întâlnirii, cei doi oficiali au agreat ca în cel mai scurt timp să demareze un program de colaborare interinstituțională, între Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Administrației și Internelor (IGPR), Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care să genereze acțiuni de control încrucișat pentru verificarea respectării legislației în domeniul comerțului cu legume-fructe și produse agroalimentare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Afaceri15 ore ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Cultură16 ore ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Afaceri2 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

SocialO săptămână ago

Cele mai frumoase mesaje de anul nou

Anul Nou se apropie si cu totii ne gandim ce mesaje sa le trimitem celor dragi. Mesajele de Anul Nou...

Social3 săptămâni ago

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe...

Social3 săptămâni ago

Parfumuri arabesti pret – idei de cadou pentru ea

Pentru domnii care au nevoie de idei de cadou atunci cand vine vorba despre cele mai importante zile din viata...

Social4 săptămâni ago

Construieşte cu CERBOCON şi casa din visul tău va deveni realitate!

Un avantaj esenţial al caselor noi este că puteţi alege caracteristicile şi finisajele înainte ca locuinţa dvs. să fie construită,...

Roca Shoes Roca Shoes
Afaceri1 lună ago

Ce perechi de pantofi eleganți nu trebuie să îți lipsească în fiecare sezon?

Crezi că perechea perfectă de pantofi nu există? Nu există, pentru că nu este vorba doar despre o singură pereche,...

Social2 luni ago

Freza de Zăpadă Rotakt – Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

Pentru că iarna bate la uşă, iar fulgii de nea vor începe curând să se aşterne peste curţile noastre, va...

Bijuteria Mataranga Bijuteria Mataranga
Afaceri3 luni ago

Cum se poartă un colier în cel mai frumos mod, în funcţie de ţinută

Hainele şi bijuteriile tale fac parte dintr-o imagine pe care o prezinţi. Este important să te simţi bine în fiecare...