Connect with us

Social

Cele mai frumoase mesaje de anul nou

Publicat

pe

Anul Nou se apropie si cu totii ne gandim ce mesaje sa le trimitem celor dragi. Mesajele de Anul Nou fericit ar trebui sa vorbeasca despre noi inceputuri. Totodata, aceasta este momentul perfect pentru a vedea in profunzimea lucrurilor si a lua noi decizii in viata. Iata care sunt cele mai frumoase mesaje de anul nou.

 • Va dorim un An Nou fericit cu speranta ca veti avea multe binecuvantari in anul care vine.
 • Afara cu tot ce este vechi, pentru a face loc pentru tot ce este nou. Intra pe acest link pentru mai multe mesaje.
 • Sa ne uitam inapoi la anul trecut cu cele mai calde amintiri. An Nou Fericit.
 • Se sfarseste anul vechi si Anul Nou incepe cu cele mai calde aspiratii. An Nou Fericit!
 • Inca un an incarcat cu amintiri dulci si momente vesele a trecut. Cu tine in jur, fiecare minut este un eveniment unic pentru mine. Iti doresc sa ai un an nou incredibil ca tine.
 • Fie ca acest an sa aduca o noua fericire, noi obiective, noi realizari, si o multime de noi inspiratii in viata ta. Va dorim un an complet incarcat cu fericire.
 • Fiecare zi a noului an care urmeaza sa fie umplut cu succes, fericire, prosperitate si multe altele. An Nou Fericit.
 • Fie ca noul an sa va aduca caldura, iubire, si lumina pentru a va ghida calea catre o destinatie pozitiva.
 • Un An Nou este ca o carte goala, iar stiloul este in mainile tale. Este sansa ta de a scrie o poveste frumoasa pentru tine. An Nou Fericit.
 • Anul Nou se apropie cu implinirea tuturor dorintelor si fericire cat cuprinde.
 • Cand vine Anul Nou, sper ca este umplut cu promisiunile unui maine mai luminos. An Nou Fericit!
 • Fiecare final marcheaza un nou inceput. Pastrati spiritele si determinarea dvs. neclintite, si veti umbla intotdeauna pe drumul gloriei. Cu curaj, credinta si efort, vei realiza tot ceea ce doresti. Iti doresc un An nou fericit.
 • Pe drumul spre succes, regula este intotdeauna sa privim in viitor. Cu siguranta vei ajunge la destinatie si calatoria va fi minunata. An Nou Fericit.
 • Nimeni nu poate merge inapoi in timp pentru a schimba ceea ce s-a intamplat, asa ca focuseaza-te pe prezent pentru a va face un viitor minunat.
 • Este timpul sa iertam tot ceea ce ne-a cauzat durere, sa ne simtim impacati si impliniti cu vietile noastre, chiar daca inca nu avem tot ceea ce ne dorim. Vom ajunge cu siguranta sa ne atingem toate scopurile, cu incredere in Dumnezeu si o stare de spirit pozitiva.
 • Anul acesta se incheie cu cateva lectii minunate din care cu siguranta am avut cu totii ceva de invatat. Fie ca anul ce vine sa ne aduca multe intamplari frumoase care sa ne implineasca si sa ne faca fericiti cu adevarat.
 • Noul an aduce in vietile noastre o multime de noi oportunitati care sa ne ajute sa evoluam. Fa din anul ce vine cel mai bun an din viata ta.
 • Majoritatea oamenilor cred ca nu este niciodata prea tarziu pentru a fi ceea ce doriti sa fiti. Asadar, anul acesta fiti cea mai buna varianta a voastra. Pe lovesite gasesti o multime de alte mesaje minunate.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

3 soluții pentru a scăpa de ROBOR

Publicat

pe

ROBOR

● Ce este ROBORUL?
ROBOR este abreviere de la Romanian Interbank Offered Rate și  este unul dintre indicii de referință utilizat în calcularea dobânzilor creditelor din țara noastră, introdus în 2010. Creditele ce aveau dobânzi variabile erau calculate prin adunarea marjei fixe plus ROBOR. Este important de menționat că se aplică doar pentru creditele cu dobânzi variabile în lei, nu și pentru cele în Euro.

Sunt mai mulți factori care influențează valoarea indicelui, dintre care cele mai importante sunt dobânzile de politică monetară și inflația.

BNR-ul calculează zilnic acest indice, raportându-se la media aritmetică a ratelor dobânzilor ale primelor 10 bănci din România care sunt dispuse să ofere împrumuturi bancare în lei altor instituții bancare, sub formă de depozite. Trebuie să reținem că BNR-ul nu stabilește valoarea ROBOR, ci doar o comunică.

De asemenea, începând cu anul 2019, acest indice a fost înlocuit cu IRCC-ul (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor) la acordarea de împrumuturi cu dobânzi variabile.

Deși a fost înlocuit, ROBOR-ul reprezintă în continuare unul din cei mai importanți indici, având un impact foarte mare asupra creditelor cu dobânzi variabile încă aflate în derulare, luate înainte de 2019. În funcție de valoarea ROBOR, dobânzile creditelor românilor se modifică. Cu cât indicele este mai mic, și valoarea dobânzii este mai mică. Însă ROBOR, în acest an (2022) s-a făcut remarcat printr-o creștere masivă despre care vom discuta în continuare.

Explozia ROBOR-ului

Sursa: https://www.cursbnr.ro/robor

Anul 2022 s-a făcut remarcat printr-o creștere a ROBOR-ului, care a condus la explozia ratelor românilor. Dacă în august 2021, valoarea ROBOR era de 1,52%, în august 2022 valoarea este de 8,12%. Comparativ cu 2021, se remarcă o creștere de 434.21%.

Cei mai afectați sunt românii care au împrumuturi cu dobândă variabilă  la programe precum „Prima Casă”. Dacă la contractare, rata era adaptată la venit, creșterea ROBOR-ului a condus la imposibilitatea multora de a le achita.

Să luăm un exemplu ipotetic:

La un împrumut pentru „Prima Casă” luat în 2017,  un credit cu dobânda variabilă, ROBOR la 3 luni este de 1.52% , iar marja fixă a băncii este de 2,5%, atunci dobânda pe care va trebui să o plătească în august 2021 persoana care ia împrumutul este de 4.02%.

Pentru aceeași situație, în august 2022, când ROBOR este 8,12%, iar marja fixă a băncii este de 2,5%, dobânda pe care o va plăti un român pentru același împrumut este de 10.62%.

Ce soluții au românii

Explozia ratelor constituie o problemă foarte mare pentru români, mai ales când țara se află în plină criză financiară. Totuși, există trei alternative pentru ameliorarea situației:

1. Trecerea la dobânda fixă

Deși la început un credit cu dobânda variabilă părea mai avantajos întrucât rata lunară de achitat era mai mică, în prezent creditele cu dobânda fixă s-au dovedit a fi alegerea potrivită.

Pentru a ameliora efectele produse de inflație și creșterea ROBOR, titularul unui credit are opțiunea de a negocia refinanțarea creditului la o altă bancă. Este important de reținut că refinanțarea creditului poate conduce la prelungirea perioadei de creditare. În același timp, și costurile pot fi mai mari, însă pentru o perioadă de timp te poți proteja de efectele creșterii ROBOR și te poți bucura de o rată stabilă.

Pe site-urile băncilor pot fi verificate ofertele de refinanțare, iar dacă considerați mai oportun, puteți discuta direct în bancă astfel încât să luați o decizie potrivită nevoilor voastre.

2. Trecerea de la ROBOR la IRCC

Deși foarte mulți români apelează acum la această metodă, nu este neapărat o soluție pe termen lung. Atât ROBOR, cât și IRCC sunt indici variabili. La fel ca la ROBOR, și la IRCC s-a observat o creștere.

Metoda de calcul a dobânzii va fi aceeași: marja fixă a băncii + IRCC, care la finalul primului trimestru din 2022 a fost de 2.65%.

Pe termen scurt poate reprezenta o variantă optimă, pentru că ratele lunare pe care românii le vor achita vor scădea considerabil, însă țineți cont că și la nivelul acestui indice se înregistrează creșteri trimestriale. Un alt aspect important este că după ce ați făcut trecerea, nu vă puteți întoarce de la IRCC la ROBOR.

Totuși, pentru cei care doresc să opteze pentru trecerea de la ROBOR la IRCC, pot face acest lucru prin depunerea unei cereri la banca unde au creditul.

3. Apelarea la CSALB (Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar)

În cazul în care nu vă încadrați pentru refinanțare din diverse motive, iar banca nu vă ajută să găsiți împreună o variantă pentru soluționarea problemelor, puteți apela oricând la CSALB prin intermediul platformei www.csalb.ro.

Prin completarea unei cereri, un conciliator vă va ajuta să găsiți o soluție agreată atât de dumneavoastră, cât și de bancă. Aceasta va fi atașată la contractul de credit.

Ajutorul oferit de CSALB este complet gratuit și nu presupune deplasări, tot procesul având loc online.

Lipsa implicării guvernului

Încă din timpul pandemiei, este deja cunoscut de noi toți faptul că Guvernul României a forțat la maxim tiparnița intrând astfel în circulație bani care nu se justificau din punct de vedere al economiei. Rezultatele acestei decizii le vedem astăzi prin inflația record cu care ne confruntăm. În același timp, “creșterile salariale” au condus la dorința  românilor de a cheltui mai mult (perioada lockdown din pandemie de exemplu), lucru care a dus la deprecierea monedei naționale.

Dat fiind aportul guvernului la actuala criză, în momentul de față remarcăm doar lipsa de implicare în problema creșterii ROBOR-ului. Ministrul finanțelor a menționat într-un comunicat de presă soluțiile deja propuse, în plus, amânarea ratelor, care știm deja din pandemie că nu au dat roade, fiind doar un impediment pentru românul de rând. În mod evident, actuala coaliție nu este în stare să acționeze în timp util pentru a ajuta românii aflați în imposibilitatea achitării ratelor, lăsând băncilor mână liberă și fără a face schimbări benefice pentru cetățeni.

Guvernul ne este dator cu o soluție pentru a evita un faliment național, dat fiind faptul că trendul ascendent al ROBOR nu pare a se sfârși curând!

Ucu Dima, antreprenor

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

10 sfaturi pentru un magazin online de succes

Publicat

pe

magazin online de succes

Dacă ai un business, atunci şi tu ai nevoie de un magazin online de succes. Evoluția tehnologiei are ca scop principal să ușureze viața omului. În contextul pandemic s-au făcut remarcate business-urile care aveau o prezență în mediul online.

Astăzi, o mare parte din populație optează pentru cumpărăturile online, ele având o serie de avantaje, precum:

– Confort – poți face cumpărăturile de oriunde, indiferent de oră;

– Varietate de produse – ai acces la o gamă largă de produse;

– Economisirea timpului – în loc să alergi o zi întreagă după produsul perfect prin Mall, ai opțiunea de a face achizițiile din confortul casei tale în doar câteva minute;

– Oferte – de cele mai multe ori, produsul preferat îl poți găsi în mediul online la un preț mai bun;

Din perspectiva consumatorului, beneficiile sunt multiple. În continuare, vom discuta despre ce trebuie să iei în calcul în momentul deschiderii unui magazin online.

Sfaturi pentru un magazin online de succes

Înainte de a porni un business online, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să intri cu succes pe piață:

– Fă o cercetare de piață –  te va ajuta să determini care este cererea produsului în mediul online.

– Încearcă să educi clientul – fie că vinzi jucării pentru copii sau mobilă, o parte explicativă poate prinde foarte ușor la public. Pe site-ul tău va reuși să găsească toate informațiile necesare, lucru care facilitează experiența consumatorului.

– Buyer persona – sau profilul clientului. Este important să știi cui te adresezi, astfel încât ai nevoie de o descriere detaliată a publicului tău țintă.

– Axează-te pe călătoria consumatorului, nu pe profit – interfața magazinului online trebuie să fie cât mai user-friendly, astfel încât procesul de achiziționare să nu fie unul complicat pentru client. O interfață intuitivă face experiența clientului mult mai plăcută.

– Fidelizarea clientului – doar pentru că un consumator plasează o comandă pe site, nu iți garantează că acesta va reveni. În urma unei comenzi, încearcă să oferi anumite beneficii care să îl facă să se întoarcă.

– Cere feedback – experiența clientului este foarte importantă, iar el iți poate spune ce poți îmbunătăți în procesul de vânzare sau livrare.

– Respectă angajamentele  – fie că discutăm de termene de livrare sau de soluționarea unei probleme cu o comandă, modul în care gestionezi situația poate aduce un real plus de valoare business-ului tău, inspirând încredere.

– Newsletter – ține clienții la curent cu ultimele noutăți de pe site.

– Recenziile contează – acestea au un impact asupra vânzărilor tale. Recenziile pozitive pot conduce foarte ușor la  plasarea unei noi comenzi. Oamenii sunt sceptici, astfel un feedback de la alt client le ridică gradul de încredere în achiziționarea unui produs.

– Oferă suport de calitate – este important pentru clienți să știe că există cineva care îi poate ajuta cu orice problemă întâmpină.

Cum obțin un magazin online de succes?

Aceasta este prima întrebare din mintea unui antreprenor. Din fericire, echipa noastră de profesioniști GetBranded te poate ajuta cu acest aspect. Colegii noștri se vor ocupa de absolut tot, astfel încât sa iți livreze un magazin online complet funcțional, care sa corespunda cerințelor tale. Partea foarte faina este ca nu ai o limita de produse. Poți posta cate dorești!

Mai multe detalii referitoare la funcțiile magazinului online găsești pe getbranded.ro.

Concluzii

Magazinul online poate reprezenta un boost pentru afacerea ta, însă experiența consumatorului nu trebuie să fie pe ultimele locuri atunci când discutăm de priorități. Chiar și în mediul virtual, interacțiunea dintre cumparator-vânzător este importantă, astfel încât standardele calității trebuie să primeze de la primul click.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Eficiența epilării definitive cu laser

Publicat

pe

De

Antica Studio

Principalul dușman al frumuseții, este desigur, îmbătrânirea pielii, dar există și alte probleme cu care femeile s-au confruntat de secole. Una dintre aceste probleme este considerată pilozitatea nedorită de pe față și corp. Deși acesta este un fenomen uman și natural, totuși, este destul de neplăcut.  De aceea, timp de secole, femeile au căutat din ce în ce mai multe tehnici de epilare cu efect de durată.

În ultimii 20 de ani, tehnologia cu laser a realizat un salt amețitor, iar astăzi epilarea definitivă cu laser se practică pe aproape toate tipurile de piele și păr. În aceste scopuri, au fost creați mulți emițători diferiți, care funcționează pe baza diferitelor tipuri de lasere, unul pentru toate principiile fototermolizei selective.

Epilarea definitivă cu laser este probabil cea mai populară metodă de îndepărtare a părului. Poate încetini semnificativ creșterea părului, menținând pielea netedă și mătăsoasă pentru o lungă perioadă de timp. Într-o anumită perioadă, principalul dezavantaj al acestei proceduri era considerat a fi limitarea procedurii. Adică, epilarea cu laser putea fi efectuată numai pe părul întunecat și pielea deschisă.

Principalele avantaje ale epilării cu laser

Avantajul principal și incontestabil al epilării cu laser este costul redus, cu o eficiență foarte mare. De obicei, o procedură de epilare cu laser reduce rata de creștere a părului pentru o perioadă lungă de timp. În acest caz, ai nevoie doar de o procedură de întreținere la fiecare șase luni, până când firele de păr nedorite încetează să mai crească.

Cele mai bune metode în acest sens, sunt îndepărtarea părului cu laser, electroepilarea, fotoepilarea. Toate aceste metode se află în centrul luptei împotriva părului facial și corporal nedorit. Toate sunt relativ noi și fiecare are avantajele sale incontestabile una față de cealaltă.

Pentru ca procedura de epilare definitivă cu laser să aibă rezultate eficiente trebuie să respecți anumite recomandări înainte de începerea tratamentului cu laser, cum ar fi : să nu te expui la soare, să nu folosești ceară sau alte dispozitive de smulgerea părului cu circa 20 zile înainte, nu folosi creme autobronzante, nu face saună.

Ce este fototermoliza selectivă?

Laserele care funcționează pe baza acestui principiu, au o anumită lungime de undă, frecvență și spectru de culoare a impactului. Raza laser este orientată către pigmentul conținut în firul de păr și foliculul pilos. Laserul care înconjoară țesuturile „nu vede” și trece prin ele. Când această lungime de undă este limitată, nu permite fasciculului laser să pătrundă la o adâncime mai mare, decât cea a stratului de acoperire a pielii. În acest fel, raza laser acționează numai asupra pigmentului părului, provocând distrugerea cu efectul termic. Energia eliberată în acest caz, este suficientă pentru a distruge și corpul și foliculul pilos. Dar acest lucru nu este suficient pentru a deteriora țesutul din jur. Prin urmare, după epilarea cu laser, foarte rar apar arsuri.

 Ce este electroepilarea?

Epilarea electrică se referă la metodele radicale de epilare. În acest caz, pentru a atinge obiectivele îndepărtării părului, se folosește forța curentului electric aplicat printr-un electrod direct pe foliculul de păr. Efectul curentului electric la punctul de îndepărtare a părului nu este practic simțit de piele, ci provoacă moartea părului în faza activă de creștere. Precizia impactului este principalul avantaj, dar din păcate și principalul dezavantaj al electroepilării. Plăcută la atingere, moale ca mătasea, piele perfect netedă – acesta este visul oricărei femei. Timp de secole, femeile s-au străduit să obțină metode de o înfrumusețare impecabilă, dar, din păcate, nu toate au avut succes.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

ROBOR ROBOR
SocialO săptămână ago

3 soluții pentru a scăpa de ROBOR

● Ce este ROBORUL? ROBOR este abreviere de la Romanian Interbank Offered Rate și  este unul dintre indicii de referință...

magazin online de succes magazin online de succes
Social3 săptămâni ago

10 sfaturi pentru un magazin online de succes

Dacă ai un business, atunci şi tu ai nevoie de un magazin online de succes. Evoluția tehnologiei are ca scop...

Antica Studio Antica Studio
Social3 săptămâni ago

Eficiența epilării definitive cu laser

Principalul dușman al frumuseții, este desigur, îmbătrânirea pielii, dar există și alte probleme cu care femeile s-au confruntat de secole....

Suc din pulpă de roşii Suc din pulpă de roşii
Social3 săptămâni ago

Suc din pulpă de roşii bio, 100% natural şi fără conservanţi

Într-o lume din ce în ce mai industrializată şi mecanizată, să găseşti produse naturale este o adevărată aventură. În ultimii...

Cornuleţe cu gem Cornuleţe cu gem
Social3 săptămâni ago

Sânziene – Cornuleţe cu gem ca în bucătăria bunicii

Câteodată, viața cotidiană, plină de griji mai mari decât oamenii, nu lasă loc pentru o pauză bine meritată. În agitația...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social3 săptămâni ago

Usile si ferestrele din PVC ofera o protectie mai buna impotriva intemperiilor

Usile si ferestrele din PVC sunt foarte importante pentru integritatea unei locuinte. In anumite regiuni, vremea capricioasa si extrema provoaca...

Parcul Național Cozia Parcul Național Cozia
Social3 săptămâni ago

Parcul Național Cozia, una dintre minunile României

Un loc de o frumusețe copleșitoare, ce merită vizitat măcar odată în viață! Parcul cu renume este situat în partea...

aparat de aer condiționat aparat de aer condiționat
Social3 săptămâni ago

Aparat de aer condiționat pentru combaterea caniculei

Un aparat de aer condiționat a devenit pură necesitate. Putem observa cu “ochiul liber” faptul că verile în România devin...

Vacanta la munte Vacanta la munte
Social3 săptămâni ago

Bucura-te de o vacanta la munte desavarsita in Muntii Retezat

Frumusetile naturii ne lasa des fara cuvinte, mai ales in lunile de vara, cand vegetatia este in plin proces de...

Motocultor Rotakt Motocultor Rotakt
Social3 săptămâni ago

Motocultor Rotakt pentru o grădină roditoare

Motocultorul este unul dintre utilajele multifuncţionale ce ajută extraordinar de mult un mic fermier sau o persoană pasionată de grădinărit....