Connect with us

Eveniment

Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile din cauza COVID-19

Constanta MEA

Publicat

pe

 Sprijinul financiar pentru părinţii care sunt nevoiţi să stea cu copiii acasă, în eventualitatea închiderii şcolilor din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, va fi reluat ,a anunțat Florin Cițu. Premierul a declarat că Guvernul va face tot posibilul ca școala să se desfășoare în continuare în format fizic, dar este posibilă intrarea în online odată cu tendința mare de creștere de la o zi la alta a noilor îmbolnăviri de COVID-19.

Florin Cîțu a anunțat marți că se ia în calcul revenirea la plata zilelor libere pentru părinții care trebuie să stea cu copiii acasă dacă școala se va face online în următoarea perioadă. Măsura nu este însă aplicată pentru toți părinții.

„Vom face totul pentru a avea prezență fizică în anul școlar 2021-2022. Dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise și părinții vor trebui să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o în trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, o subvenție de 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe perioada COVID. E vorba de părinți care nu sunt în telemuncă șamd”, a anunțat Florin Cîțu, marți, la Sinaia.

În urmă cu un an, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a adoptat o ordonanță de urgență prin care se acordă zile libere plătite părinţilor pentru supravegherea copiilor, în cazul în care şcolile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit OUG, unul dintre părinţii copilului care nu mai poate merge la şcoală din cauza suspendării cursurilor va primi zile libere plătite, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare. Indemnizația va fi aferentă zilelor libere plătite acelor părinţi care îndeplinesc următoarele condiţii: au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie antepreşcolară; celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.

Zilele libere plătite nu vor putea fi acordate dacă unul dintre părinţi se află într-una dintre următoarele situaţii: este în concediu de creştere a copilului; este asistentul personal al unuia dintre copiii aflaţi în întreţinere (în cazul copiilor cu dizabilităţi); este în concediu de odihnă/concediu fără plată; are raportul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activităţii angajatorului; nu realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, potrivit prevederilor.

 

 

Facebook Comments

Eveniment

CULISELE STATULUI PARALEL. Negocieri fără concluzii între PNL și UDMR

Constanta MEA

Publicat

pe

Au început negocierile pentru formarea noului Guvern. Florin Cîțu și Kelemmen Hunor au avut o primă întâlnire pentru a disucuta despre împărțirea portofoliilor ministeriale. 

Discuțiile vor continua și mâine după cei doi lideri nu au reușit să ajungă la o concluzie. Și asta pentru că potrivit noi configurațiie politice a noului guvern, UDMR ar trebui să primească unul sau două ministere în plus. Potrivit unor surse, premierul desemnat nu participă la alcătuirea listei Guvernului. De altfel, UDMR nu a fost prea încântat de a avea un cabinet condus de un militar. 

CITEȘTE ȘI: CULISELE STATULUI PARALEL / Cine îl mai susține pe Florin Cîțu

CINE AR PUTEA FACE PARTE DIN GUVERNUL MINORITAR PNL – UDMR

Nicolae Ciucă ( PNL) – Prim-ministru

Kelemen Hunor (UDMR) – vicepremier

Bogdan Aurescu (independent)– Ministrul de Externe

Nelu Tătaru (PNL) – Ministrul Sănătății

Robert Sighiartău (PNL) – Ministrul Transporturilor

Marcel Boloș / Cristian Bușoi (PNL) – Ministrul Fondurilor Europene

Bogdan Huțucă (PNL) – Ministrul Economiei

Virgil Popescu (PNL)– Ministrul Energiei

Cătălin Predoiu (PNL) – Ministrul Justiției

Raluca Turcan (PNL) – Ministrul Muncii

Dan Vîlceanu (PNL)– Ministrul Finanțelor

Soirn Cîmpeanu (PNL) – Ministrul Educației

Lucian Bode (PNL) – Ministrul Administrației și Internelor

Cseke Attila (UDMR) – Ministrul Dezvoltării

Bogdan Gheorghiu (PNL) – Ministrul Culturii

Costel Șoptică / Daniel Constantin / Adrian Cozma (PNL) / UDMR – Ministrul Agriculturii

UDMR – Ministerul Cercetării și Digitalizării

Daniel Petrescu / Nicoleta Pauliuc (PNL) – Ministerul Apărării

Tanczos Barna (UDMR) – Ministerul Mediului

Eduard Novak (UDMR)- Ministerul Tineretului și Sportului

PNL – Ministerul Telecomunicatiilor

Sursa: Realitatea PLUS

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Primăria Constanța început stropirea copacilor împotriva dăunătorilor și acțiuni de dezinsecție

Constanta MEA

Publicat

pe

Primăria Constanța a început ieri noapte stropirea copacilor împotriva dăunătorilor.

Aceste tratamente se efectuează la arborii și arbuştii ornamentali din parcurile, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța.

Substanța folosită, KARATE ZEON, are o eficacitate mare, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul cu KARATE ZEON rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă. Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, până când vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul.

În paralel, echipele municipalității amplasează și momelile pentru rozătoare în locuri cât mai puțin accesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Sursa: Realitatea de Constanta

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Bobby Păunescu cere măsuri ferme pentru incapacitatea autorităților de a asigura medicamente pentru bolnavii Covid-19. Cine sunt INCOMPETENȚII care ne conduc

Constanta MEA

Publicat

pe

Producătorul de film Bobby Păunescu a declarat, în emsiunea CULISELE STATULUI PARALEL că este momentul ca cei care nu pot face rost de medicamente vitale, nici atunci când mor românii cu sutele, să fie demiși și trași la răspundere.

„Am încercat să aduc acest medicament în România, una dintre probleme este că nu avem relații în afara țării. Noi nu facem nicio schimbare cu echipa care a greșit. Ei au dat greș, deci, este momentul să schimbi antrenorul. Trăim o situație de rușine la nivel internațional. Puteam să dăm un telefon și să facem rost de acest medicament. Totul ține de relații interpersonale și interumane, nu o poți face prin mail. Sunt șapte oameni care iau decizii, la noi, în situații extreme. Nu s-a pus niciun pat cu oxigen nou în ultima perioadă”, a declarat Bobby Păunescu.

„Ai un om important în țară, Secretarul de stat al SUA și nu vobrești deloc cu el. Este inadmisibil”

El consideră că dacă autoritățile sunt incompetente și nu reușesc să facă rost de medicamentele necesare, nici măcar atunci când ne mor oamenii pe capete, atunci cei răspunzători de dezastru trebuie schimbați din funcție.

„Dacă nu reușesc să obțină medicamente, atunci când ne mor oamenii, trebuie schimbați. Se află în vizită la noi în țară o persoană deoesbit de importantă și nu vorbești cu ea. Îl ai pe secretarul de stat al SUA în țară și nu vorbești cu el”, a mai spus producătorul de film.

„Domnul Barna nu are nicio conexiune în SUA, în afară de câteva rude. Este o rușine”

Legat de „rușinea” de a-l avea ministru de Externe pe Dan Barna, Bobby Păunescu afirmă că vicepremierul demis are, la capitolul relații în Statele Unite, doar câteva rude.

„Domnul Barna nu are nicio conexiune în SUA, în afară de câteva rude. Este o rușine, este un fapt de o gravitate extremă. Nu are nicio legătură și cunoștință, dar vrea să fie ministru de Externe”, a declarat Păunescu.

Foto/Inquam

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

BF Drinks BF Drinks
Afaceri3 săptămâni ago

Cum alegi cea mai aromată cafea pentru consumul zilnic?

Au trecut multe secole de când cafeaua a venit pe continentul nostru, iar astăzi este o băutură fără de care...

Social2 luni ago

Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan

Tinand cont de stilul de viata actual, majoritatea oamenilor petrec aproximativ 90% din timp in interior. Drept urmare, ferestrele si...

Comunicate de Presă2 luni înainte

Ce trebuie să știi înainte de a te epila cu ceară

Standardele estetice ale societății în care trăim ne amintesc faptul că o piele perfect epilată este una frumoasă. De aceea,...

Eveniment2 luni ago

Bijuterii iesite din comun pentru cei diferiti

Deseori ne alegem vestimentatia si accesoriile in functie de locul in care mergem dar si in functie de starea pe...

Eveniment2 luni ago

Aer conditionat pentru o vara perfecta, acasa

In special in ultimii 2 ani, a fost si inca este pentru multi, destul de dificil sa isi ia zile...

Antica Antica
Afaceri2 luni ago

Cum ne îngrijim părul la întoarcerea din concediu?

Dacă tocmai te-ai întors din vacanța la mare unde ai petrecut momente relaxante pe plajă sau la piscină, dar nu...

Etuo Etuo
Afaceri3 luni ago

Personalizarea telefonului cu huse business

Personalizarea huselor de telefon reflectă în mare parte gusturile, stilul și pasiunile proprietarului. Acestă personalizare poate fi realizată în scop...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Informații utile4 luni ago

Atunci când ai avut un accident rutier este important să contactezi un avocat specializat

A avea un accident rutier este de nedorit. Este unul dintre momentele cu adevărat dificile din viaţa oricărei persoanei care...

Afaceri5 luni ago

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Comunicate de Presă5 luni ago

Vinul rose este o bautura simpla ce poate fi savurata oriunde!

Vinurile Girboiu acopera o gama vasta de sortimente, oferind clientilor vin rose, rosu sau alb de cea mai inalta calitate, la...