Connect with us

Afaceri

Istoria curelei din piele naturală

Publicat

pe

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase cum ar fi o curea din piele naturală. Acest lucru se datorează unui factor psihologic comun – obișnuința, care este atunci când un stimul emoțional, mental sau fizic este prezentat atât de des încât răspunsul nostru la acesta este diminuat. Purtarea unei curele în mod frecvent, aproape în fiecare zi, face un element obișnuit.

Istoria și semnificația curelelor din piele este zgomotul de fundal, ca sunetul unei unități de aer condiționat care în cele din urmă nu se mai aude, dar în tot acest timpe este prezent. Curelele din piele sunt produsul a mii de ani de dezvoltare a unei meserii vechi, prelucrarea pielăriei, care a ajutat la modernizarea societății, la stabilirea identității culturale, la protejarea civilizațiilor și la avansarea tehnologiei. Uite o scurtă istorie a accesoriului vestimentar, care îți ține pantalonii chiar acum. Istoria timpurie a curelelor din piele datează de-a lungul veacurilor.

Curelele din piele au fost folosite încă din epoca bronzului (3000 î.Hr. – 1050 î.Hr.). Cu toate acestea, a fost nevoie de un timp pentru ca procesul de prelucrare a pielii să avanseze. Scoarța de copac înmuiată și pânza adunată erau piese proeminente de îmbrăcăminte înfășurate în jurul taliei. Au existat bucăți de piele cu pietre de fierbere găsite în locuințele din paleoliticul inferior norvegian, conform studiilor în tehnologia antică volumul V. Acestea sunt considerate o formă timpurie de bouilli cuir, care a fost o metodă de turnare a pielii prin fierberea acesteia, unii spunând că amoniacul din urina animală a fost folosit pentru a o trata. Acest tratament istoric de piele numit cuir bouilli („piele bolied” în limba franceză), care a avut loc în mod obișnuit în timpul Evului Mediu (5Th până la 15Th secolul D.Hr.) și perioada modernă timpurie (15Th până la 18 aniTh secolului D.Hr.). Cuir bouilli este o metodă de tratare și turnare a pielii prin fierbere. În aceste perioade, curelele au fost, de asemenea, folosite pentru a deține decorațiuni turnate, astfel încât acestea au trebuit să fie tratate în această metodă, astfel încât să devină întărite, dure și rigide.

Pe măsură ce tehnicile de prelucrare a pielii au progresat, oamenii au început să utilizeze pielea în scopuri practice și decorative. Multe curele au fost folosite pentru a transporta arme și echipamente, în timp ce multe alte centuri au fost folosite ca decor sau ornament. Figurinele zeului înarmat sirian din timpul epocii bronzului au descris războinicii nud cu barbă purtând curele de piele late de opt inci. Potrivit Warfare in the Ancient Near East to 1600 BC: Holy Warriors at the Dawn of History. Iliada, care este stabilită în timpul războiului troian între 1200-1100 î.Hr., face referire la trei centuri: zosterul (un brâu din piele și decorat cu pietre prețioase), aortēr (o centură de arme care ține o sabie, aruncată peste piept) și telamonul (un cuvânt comun folosit pentru orice centură purtată peste umăr), conform Echipamentului Militar din Epoca Bronzului. Acestea au fost suficient de groase pentru a proteja purtătorul de a fi tras în țeapă de săgeți, potrivit Epic Poem.

Pe măsură ce prelucrarea pielăriei a avansat, societățile au fost capabile să utilizeze textilele în scopuri utilitare pentru putea transporta arme și echipamente. Cataramele, centura și cârligele au fost turnate cu bronz, iar mai târziu a avut un miez de fier în interior, în conformitate cu identitatea etnică și puterea imperială: Batavians în Imperiul Roman timpuriu. Inițial, prelucrarea pielii a dat bucăți rigide de piele care au putrezit la soare, dar grăsimile animale au fost introduse mai târziu pentru flexibilitate. Aldehida, din frunze arse, a fost folosită pentru vopsire, iar pieile putrefiere au fost tratate printr-un proces de uscare la lumina soarelui. Alaun din zonele vulcanice a fost folosit în scopuri de nuanțare, potrivit unui raport.

În zilele noastre, există multe nuanțe de culori pentru pielea folosită la fabricarea curelei. Producția de piele Cordovan a fost dezvoltată în Spania secolului al VIII-lea. Curele din piele variază în funcție de cerere și de poziția socială a clienților. Curelele și brâurile din piele în Evul Mediu au fost o formă populară de bijuterii, cu broșe complicate care le-au fixat. Cu timpul, curele din piele au trecut în curele purtate direct în jurul șoldurilor peste o cotehardie (o rochie lungă) pe care bărbații și femeile o purtau. Acestea erau groase și puteau susține o sabie și o teacă, care era adesea făcută din piele.

Potrivit Îmbrăcăminte în Evul Mediu, meșteșugarii au purtat curele care aveau saci mari de instrumente fixate la centura. Efortul privind transportarea unor produse in viața de zi cu zi, a fost un pic mai intens din punct de vedere fizic, decât  în zilele noastre. Un ”houppelande” a fost o bucată lungă, somptuoasă, care putea fi purtată peste cotehardie. Pentru femei, curelele se purtau la sau deasupra taliei respectiv deasupra șoldurilor. Curelele bărbătești erau putate mai joas, în talie. În literatura de specialitate, centura sau brâul se referea la idei medievale de puritate, simbolizând castitatea și abstinența religioasă, potrivit unei lucrări publicate de Universitatea din Tennessee intitulată ”Importanța centurii în literatura religioasă și seculară medievală de dragoste curtenită”. La înmormântări, cadavrele îngropate cu centuri ”applique” era o dovadă că în practicile funerare centurile ar putea semnifica clasamentul social, potrivit unei lucrări intitulate ”Înmormântări cu centuri”. Deci, centura de piele a fost folosită pentru utilitatea muncii, onoarea religioasă și noblețea cu bijuterii.

Curelele pentru război erau de asemenea folosite. Săbiile și pumnalele atârnau în mare parte de linia curelei. Oțelul placat și benzile de piele erau atârnate de curea. Săgețile și armele mai mari care se manipulau cu 2 mâini, de asemenea, se prindeau cu curele de piele. Epoca de aur a pirateriei din anii 1650 până în anii 1730 a văzut o prevalență în pistoalele cu toc deasupra și sub talie prinse de curele din piele. Curelele din piele au schimbat pantalonii și cultura în secolul 20.

Centura din piele o poartă și cowboy americani, care sunt o piatră de temelie culturală în miturile machismo din această țară.  Să nu mai vorbim de faptul că cowgirls sunt o reprezentare iconică a puterii feminine. Impactul lor asupra curelei din piele a fost semnificativ marcat de catarame complicate, centura fiind acordată celor care dadeau dovadă de vitejie pe ferme și rodeos. Centura atârna mai jos pe talie, avea tocuri, iar unele erau fabricate gata să țină gloanțele de rezervă pentru revolvere. Rețineți că gaicile curelei nu au fost proeminente până în 1922, când Levi Strauss le-a adăugat la blugii pe care i-a introdus la sfârșitul secolului al XIX-lea. Butoanele bretelei au fost eliminate în 1937. Asta înseamnă că gaicile curelei nu ar fi putut exista și nu a existat înainte de acea dată? Nu neaparat. Dar ei au devenit o parte mai mare a zeitgeist în acest timp. După ce gaicile de centură au fost vehiculate în îmbrăcămintea sport, acestea au câștigat tracțiune ca parte a dulapurilor civililor. În timpul Primului Război Mondial au existat curele de ură și curele de suveniruri, care aveau atașate nasturii de la uniformele soldaților căzuți ca semn de cucerire pentru soldații germani. Cureaua Sam Browne avea o bucată largă de piele legată în jurul taliei, cu o curea din piele secundară mai mică, de obicei curea în diagonală pe trunchi.

Din punct de vedere istoric, cureaua secundară stabiliza o teacă pe talie, deoarece inventatorul Sam Browne, un ofițer al armatei britanice, își pierduse mâna stângă și avea nevoie de un mijloc de a menține lama ferm pe talie. Acesta a avut tendința de a se deplasa în jurul și a trebuit să fie stabilizat de mână non-dominante înainte de a trase. Această curea a fost folosită mai târziu pentru a susține pistoale grele. Cu timpul, ofițerii din diferite țări au adoptat-o ca parte a uniformei lor, dar Statele Unite au întrerupt utilizarea sa în jurul anului 1942 pentru a salva pielea. Moda ca identitate de grup a adoptat centura de piele în diferite subculturi, stiluri și utilizări în societatea postmodernă și în noul mileniu. Chiar și cureau armă de la Bigfoot Gun Belts a fost adaptat de la legături istorice în aplicare modernă, cu o curea de oțel-core pentru putere. În ceea ce privește catarame centura, prima lor utilizare documentată a avut loc în timpul epocii fierului (1200 B.C. și 600 B.C., în funcție de regiune). Există ceva numit „catarama mare”, care este fabricat din aur pur și a fost considerat a fi existat în timpul începutul anului 6Th sau 7Th secolul B.C. A fost găsit în situl arheologic din Sutton, Suffolk, Anglia.

Cataramele au fost în primul rând decorative și au venit de multe ori în modele elaborate și sunt adesea menționate ca „scut pe limba” catarame. În epocile ulterioare, cataramele pentru curele de piele au fost turnate în bronz, care, de obicei, au avut un miez de fier în interior.

Deoarece pielea naturală este derivată din piei de animale, acestea ar putrezi în mod natural atunci când sunt expuse la lumina soarelui. În primele zile de prelucrare a pielii, fâșii de piele de animale erau rigide și întărite. Mai târziu, grăsimile animale au fost adăugate pentru a le face mai maleabile; aldehida, un compus organic găsit în anumite plante, a fost folosit ca agent de vopsire. Uneori, alaunul din vulcani era folosit pentru a trata și a se vopsi. Apoi, pieile putrezite au fost așezate sub soare pentru a se usca. În cele mai vechi timpuri, centurile tradiționale erau încă foarte utilizate, dar brâurile au atins, de asemenea, un anumit grad de popularitate. Ele nu sunt „brâuri” ca în undergarments că știm astăzi. Mai degrabă, termenul „brâu” se referă, de asemenea, la un cablu care este utilizat în scopul susținerii și comprimării corpului, fie din motive de sănătate, fie din motive estetice.

Bărbații, în special călugării și preoții, purtau de obicei brâuri în jurul cassock – și încă o fac. Brâul a ajuns să reprezinte castitatea, protecția și angajamentul de a-L sluji pe Domnul.

Femeile purtau, de asemenea, brâuri, dar este mai mult din motive estetice. Îl purtau sub trunchi pentru a defini o anumită parte a corpului, în special sânii. Curelele au devenit un accesoriu vestimentar popular și au fost adesea fixate cu broșe care prezentau decorațiuni complicate și pietre prețioase. Deloc surprinzător, curelele au devenit oarecum un simbol al statutului mai ales în Evul Mediu. Centurile foarte decorative au fost asociate cu clasele superioare și noblețea, în timp ce oamenilor obișnuiți li s-a interzis să poarte chiar și cele mai elementare și utilitare centuri. Curelele din piele ca parte a unui ansamblu miltary au început mai târziu să câștige popularitate, începând cu anii 1600. Războiul de Treizeci de Ani (1618-1648) este un bun exemplu în acest sens. Cureaua a fost aproape inexistentă în moda femeilor pentru un timp. În anii 1800, pantalonii cu talie înaltă erau prepondereți și astfel au fost inventate bretele pentru a le susține, precum și pentru a elimina treptat centura. Armata a fost însă excepția, deoarece încă purtau centuri; ei ar strânge centurile lor cu scopul de a trage în talie și să dea impresia de umeri mai largi, asieta fizicul și aspectul impunător.

Fast forward la începutul anilor 20Th, în care pantalonii au căzut din nou la o linie normală a taliei, și astfel curelele au revenit la modă. Dar buclele centurii au fost inexistente până când Levi Strauss le-a adăugat la blugii săi din denim în 1922.

Ca urmare a popularității buclelor de curea, nasturii bretelelor au fost îndepărtați din pantaloni la mijlocul anilor 1930. Utilizarea buclelor de centură a devenit comună în îmbrăcămintea sportivă și, în cele din urmă, a câștigat acceptare și popularitate ca parte a îmbrăcămintei civile. Pe măsură ce bărbații au început să poarte din nou pantaloni, femeile au început, de asemenea, să experimenteze purtarea lor. În consecință, le-a cerut să poarte curele din piele pentru a le ține.

Astăzi, este obișnuit ca atât bărbații, cât și femeile să poarte pantaloni cu gaici pentru curea. Cureaua standard este fabricată din piele naturală, este de dimensiuni medii, vine în culori neutre, este de obicei fixată de o cataramă simplă. Cu toate acestea, puteți găsi, de asemenea, curele din piele naturală într-o varietate de dimensiuni și culori. Cataramele curelei sunt acum văzute mai mult decât doar pentru a asigura centura; ele au devenit, de asemenea, accesorii de moda, și nu este surprinzător pentru a vedea curele cu catarame care au modele complicate și chiar împânzite cu pietre prețioase.

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Mero – locul unde te poți programa online la coafură, cosmetică sau manichiură

Publicat

pe

De

Mero

Apreciezi aspectul frumos? Îți place să petreci timp pentru tratamente de înfrumusețare care să-ți evidențieze punctele forte? Sau poate ești unul dintre acei oameni cărora nu le plac pregătirile lungi pentru ieșire și preferă o soluție practică? Indiferent de ce tip de persoană ești, pe platforma online Mero vei găsi mereu salonul de înfrumusețare potrivit pentru tine.

Stiliștii pentru femei și bărbați sunt foarte cunoscuți în ceea ce privește părul – știu cum să aibă grijă de el, astfel încât să poți avea mereu un aspect impecabil. Știi cu siguranță că, chiar dacă petreceți ore lungi pe tratamente cosmetice, dar uiți de îngrijirea și stilul adecvat al părului, toate eforturile tale vor eșua. Coafura – atât pentru femei, cât și pentru bărbați – este o parte integrantă a aspectului unei persoane. Părul neîmblânzit, care arată rău sau deteriorat, nu poate fi o vitrină a unei persoane. În schimb, o coafură îngrijită poate salva chiar și lipsa machiajului sau oboselii.

Programându-te pe platforma Mero la unul dintre saloanele din apropierea ta, vei avea mereu un aspect îngrijit. De asemenea, te poți baza pe intuiția specialiștilor care vor realiza o coafură sau o tunsoare care nu numai că se va potrivi frumuseții sau formei feței, dar va rămâne confortabilă în fiecare zi. De aceea, saloanele pentru femei și bărbați de la saloanele disponibile online oferă întotdeauna clienților doar soluții care arată excelent, indiferent de timpul petrecut acolo.

Serviciile saloanelor includ sfaturi de stilist, precum și spălarea și coafarea părului. De asemenea, poți oricând să îți faci o programare pentru o nouă manichiură cu gel, pentru că se știe că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei și este foarte important ca acestea să arate mereu impecabil.

Specialiștii saloanelor la care te poți programa prin intermediul platformei Mero sunt mereu la curent cu tendințele în domeniul coafurii pentru femei și bărbați, tratamente cosmetice sau ultimele tendințe în materie de manichiura cu gel sau ojă semipermanentă, antrenându-se regulat în cele mai noi tehnici din domeniul frumuseții.

Astfel, indiferent dacă vrei să îți reîmprospătezi aspectul sau vrei să îți schimbi complet imaginea – o poți face prin intermediul Mero. Dacă ai probleme cu părul, căderea sau deteriorarea acestuia ori cauți tratamente cosmetice sau spa, specialiștii saloanelor înscrise pe Mero se vor asigura că te poți bucura de un ten și un păr frumos pentru mult timp, oferindu-ți un aspect tineresc și proaspăt.

Saloanele de frizerie și barber shop pentru bărbați se vor asigura, de asemenea, că , în cea mai frumoasă zi din viața lor, ziua nunții, mirii se simt cu adevărat fenomenali  și speciali. În cazul femeilor, și ele vor beneficia de coafuri care vor face o impresie grozavă, iar părul rămâne stilat corespunzător pe tot parcursul serii.

În concluzie, fie că ești femeie sau bărbat și indiferent ce vrei să îmbunătățești în aspectul tău fizic, fie că este vorba despre coafură, manichiură, makeup sau ai nevoie de diferite alte servicii, platforma Mero este mereu la îndemâna ta, oferindu-ți tot ceea ce ai nevoie.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegi cea mai aromată cafea pentru consumul zilnic?

Publicat

pe

De

BF Drinks

Au trecut multe secole de când cafeaua a venit pe continentul nostru, iar astăzi este o băutură fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina o dimineață. Te ajută să găsești energie, să îți aduni gândurile și să fii mai eficient atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi.

Deoarece piața oferă atât de multe arome și tipuri de cafea ce pot fi achiziționate dintr-un magazin online cafea, tot mai mulți oameni abandonează amestecurile solubile și se îndreaptă spre boabele originale. Făcând primul pas în această direcție, poți alege boabele de cafea sau cele care au fost măcinate anterior de producător. Este dificil să alegi cea mai bună cafea, în principal datorită faptului că în acest caz rolul principal îl joacă gustul, iar acesta nu poate fi discutat.

La întocmirea clasamentului boabelor măcinate și de cafea care sunt cele mai recomandabile, poți fi ghidat de factori care par a fi cei mai obiectivi pe cât posibil. Printre altele, pot fi calitatea boabelor, și raportul calitate-preț.

Care boabe de cafea sunt cele mai bune?

Nu există un răspuns clar care să indice cele mai bune boabe de cafea din lume. Acest lucru se datorează faptului că oamenii au gusturi diferite. Unii oameni caută idealul, verificând prețuri și mărci. Se poate părea că prețul ridicat este egal cu o calitate excelentă, dar acest lucru nu merge întotdeauna mână în mână. Atunci când cumperi produse scumpe, se plătește adesea pentru istoria și originea lor. Deci, ce ar trebui să iei în considerare dacă dorești să găsești boabe de cafea bune? Merită să începi să cunoști infuziile de cofeină, considerate cele mai excelente. La fel de important este să definești cerințele pentru produsul dorit.

Boabele de cafea recunoscute ca fiind cele mai bune din lume

Dacă dorești să cumperi cafea din plantații mici, stabilite în locuri de microclimat, iar boabele de cafea sunt recoltate manual, ar trebui să verificați scara SCAA. Acesta definește cafeaua în ceea ce privește condițiile, metodele și calitatea cultivării sale. Produsele care obțin 80 de puncte sau mai mult sunt cunoscute sub numele de cafea specială. Pentru a oferi o cafea o evaluare adecvată, aceasta trebuie supusă testului profesional. În timpul analizei, dimensiunea și aspectul acesteia sunt verificate. Dacă boabele sunt arse sau măcinate, juriul va evalua, printre altele, aroma, retrogustul, dulceața si aciditatea.

Merită să știi că doar 5% din cafele desemnate ca specialitate sunt vândute în lume. Evident, acest lucru are ca rezultat un preț de achiziție foarte ridicat, astfel încât puțini oameni își pot permite o cafea de o calitate atât de ridicată.

Una dintre cele mai consumate tipuri de cafea în țara noastră este cafeaua Nero Nobile, care se poate mândri cu un gust echilibrat și intens, iar din boabele acesteia poate fi realizat un espresso delicios sau un cappucino extrem de cremos. Se poate spune chiar, că de îndată ce ai gustat o dată din această cafea cu un gust desăvârșit, nu îți vei mai dori să încerci altceva.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Eliberează-te de stresul cotidian

Publicat

pe

De

Fujiiryoki

De-a lungul anilor, activitatea sedentară constantă din birou, a început să-ți afecteze sănătatea. La început, schimbările au fost puțin vizibile, dar în curând s-au făcut simțite. Stresul cotidian a condus la dureri de spate, dureri de gât și de cap. Pentru a te elibera ai nevoie de un fotoliu de masaj  Fujiiryoki. Acest producător și-a început activitatea ca un producător axat pe frumusețe și sănătate și a fost primul producător mondial de fotolii de masaj în 1954. Fujiiryoki a adus în lume această cultură japoneză a fotoliilor de masaj din Japonia și a contribuit la îmbunătățirea managementului stilului de viață și al sănătății multor oameni. Încă de la începuturile sale, producătorul a dezvoltat fotolii de masaj care răspund nevoilor clienților și și mai mult decât atât, axate pe eliminarea stresului cotidian.

Fotolii de masaj Fujiiryoki – funcții

Funcția de masaj 3D permite stimularea mai profundă a grupurilor musculare individuale, deoarece rolele de masaj se deplasează înainte și înapoi datorită noii tehnologii și nu doar în sus și în jos, de-a lungul coloanei vertebrale. Acest lucru asigură un masaj optim care se adaptează la forma corpului respectiv. Tehnologia de masaj din spate 3D în 5 etape, poate fi ajustată cu până la 8 cm și se adaptează astfel la nivelul de presiune personală și la nevoile de eliminare a stresului cotidian. Datorită tehnologiei inteligente de masaj în formă de L, fotoliul execută un masaj cu role profund relaxant, începând de la cea mai înaltă vertebră a gâtului până la coapse. Fotoliile de masaj sunt proiectate ergonomic, astfel încât să se adapteze la nevoile corpului tău în cel mai bun mod posibil.

Cu combinația dintre rolele de masaj pe 3 rânduri și pernele de aer, vei experimenta o experiență de masaj a picioarelor, incomparabilă cu altceva. Vei simți efectul vindecător asupra corpului prin combinația de perne de aer și role de masaj, care îți oferă cea mai mare relaxare. Pernele de aer masează picioarele din lateral și de sus în același timp. Datorită acestei tehnici, acest fotoliu de masaj Fujiiryoki asigură bunăstarea întregului corp prin apăsarea anumitor puncte reflexe pe picioare. În nicio altă poziție stresul tău cotidian nu va fi eliminat atât de ușor. Vei experimenta o relaxare maximă, ușurându-ți coloana vertebrală, articulațiile și mușchii. Cu masajul efectuat de scaunul de masaj Fujiiryoki vei scăpa în totalitate de senzația de greutate din corp.

Fotoliu de masaj Fujiiryoki – caracteristici

Echipamentele de masaj Fujiiryoki folosesc materiale durabile și practice. Scaunele sunt echipate cu un număr mare de programe, care sunt responsabile pentru o varietate de tehnici de masaj. Capacitățile scaunului lucrează eficient suprafața coloanei vertebrale, lombare, spate, gât și membre. Senzațiile de a sta pe un scaun sunt foarte asemănătoare cu cele experimentate de un client pe masa de masaj a unui terapeut experimentat. Ținând cont de efectele relaxante ale masajului Shiatsu, inginerii au conceput scaune cu această funcție. Au reușit să integreze cu precizie vechea tehnică în computer, iar majoritatea modelelor sunt echipate cu această opțiune. În timpul acestui masaj, sunt afectate punctele de energie, ceea ce normalizează nivelul de energie din organism și optimizează funcționarea sistemului nervos și eliberarea de stresul cotidian.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

BF Drinks BF Drinks
Afaceri3 săptămâni ago

Cum alegi cea mai aromată cafea pentru consumul zilnic?

Au trecut multe secole de când cafeaua a venit pe continentul nostru, iar astăzi este o băutură fără de care...

Social2 luni ago

Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan

Tinand cont de stilul de viata actual, majoritatea oamenilor petrec aproximativ 90% din timp in interior. Drept urmare, ferestrele si...

Comunicate de Presă2 luni înainte

Ce trebuie să știi înainte de a te epila cu ceară

Standardele estetice ale societății în care trăim ne amintesc faptul că o piele perfect epilată este una frumoasă. De aceea,...

Eveniment2 luni ago

Bijuterii iesite din comun pentru cei diferiti

Deseori ne alegem vestimentatia si accesoriile in functie de locul in care mergem dar si in functie de starea pe...

Eveniment2 luni ago

Aer conditionat pentru o vara perfecta, acasa

In special in ultimii 2 ani, a fost si inca este pentru multi, destul de dificil sa isi ia zile...

Antica Antica
Afaceri2 luni ago

Cum ne îngrijim părul la întoarcerea din concediu?

Dacă tocmai te-ai întors din vacanța la mare unde ai petrecut momente relaxante pe plajă sau la piscină, dar nu...

Etuo Etuo
Afaceri3 luni ago

Personalizarea telefonului cu huse business

Personalizarea huselor de telefon reflectă în mare parte gusturile, stilul și pasiunile proprietarului. Acestă personalizare poate fi realizată în scop...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Informații utile4 luni ago

Atunci când ai avut un accident rutier este important să contactezi un avocat specializat

A avea un accident rutier este de nedorit. Este unul dintre momentele cu adevărat dificile din viaţa oricărei persoanei care...

Afaceri5 luni ago

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Comunicate de Presă5 luni ago

Vinul rose este o bautura simpla ce poate fi savurata oriunde!

Vinurile Girboiu acopera o gama vasta de sortimente, oferind clientilor vin rose, rosu sau alb de cea mai inalta calitate, la...