Connect with us

Uncategorized

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Publicat

pe

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim.

E o perioadă grea și în toate momentele de incertitudine mergem cu ochii și întrebările după cei care par că au răspunsurile. Uniforma face această distincție uneori, între cei ca noi și cei care sunt acolo pentru noi, cu meseriile lor în care își pun în slujba noastră calitățile.

De ce contează uniforma, de ce liniștește?

A știi cine e cel din fața ta a contat atât de mult în istorie încât ne-am creat propriile reguli de urmat. De la culori dedicate doar regilor, la simboluri pe care militarii pe purtau ca să se recunoască rangul sau inamicul de prieten sau polițiști care erau acolo să audă strigăte, așa cum au fost primii polițiști din lume care au purtat uniforme, cei din Londra, în 1829.

De la a simți că știi pe cineva, la a avea încredere că are răspuns la întrebările tale, că este asemănător ție sau diferit de tine, uniforma a fost un mod să deosebim autoritatea de lipsă de cunoaștere, rangul de civil, încrederea de străini.

Acum suntem în situația în care tot suportul nostru, mulțumirea și încrederea se îndreaptă spre specialiștii pe care ți-i imaginezi îmbrăcați așa. Uniformele medicale nu fac medici, dar îi diferențiază ca oameni care, deși necunoscuți, au încrederea noastră.

CARE SUNT MESERIILE UNDE NU HAINA, CI UNIFORMA FACE PE OM

Spunem că meseriile le recunoaștem după uniforme și nu după haine pentru că există o diferență între cele două categorii. Diferențele dintre haine și uniforme sunt de 3 tipuri:

Nu toate uniformele sunt gândite cu comoditate în minte, ci cu principalul lor scop, anume să fie utile și să ușureze munca. Mai jos vezi o uniformă de tâmplar, gândită cu buzunare solide și piele acolo unde e necesară protecție. Și deși aceasta încă arată că poate fi și confortabilă, gândește-te la uniformele pompierilor de exemplu. Așadar, oamenii în uniformă trebuie apreciați nu numai pentru specializarea lor, ci și pentru că poartă uneori ceva necesar, ca să realizeze o muncă de care avem nevoie noi toți.

Oricine poartă haine, dar uniformele sunt rezervate profesioniștilor. Și chiar dacă uneori vedem persoane care se ”costumează” în aceste uniforme, și în unele țări este chiar ilegal să îmbraci o uniformă fără să ai dovada că ești ceea ce reprezintă ea, credem în respectul datorat unor uniforme. Cum este cea de mai jos, care ne prezintă imaginea unei țări întregi de asistente în uniforme medicale ce zilele acesteau au grijă să fie acolo, la datorie și să aibă grijă, de noi ceilalți. De aceea, uniformele Horeca și medicale au fost pentru noi mereu puncte de referință și ne-am concentrat să ușureze munca celor ce au și ei nevoie de fiecare ajutor, ca și acela pornit prin inițiativa de #stamacasa, datorata coronavirusului din primăvara lui 2020.

Hainele ne dau încredere în noi, uniformele ne dau încredere și în alții. Adică bifează ambele căsuțe. Cei care poartă uniformă nu doar că pot fi mândri de meseria lor, dar cu adevărat pot susține că uniforma face pe om. Și mai mult decât atât și scopul lor de a defini o imagine, așa cum vezi mai jos la barberul care se transformă într-o imagine a profesionalismului și deja crește în ochii potențialilor clienți, fără să te temi că îți va fi tăiată urechea, uniforma dintr-o echipă de exemplu dă și sentimentul de apartenență.

Hainele arată grija pentru tine, uniforma arată grija pentru alții – mai ales în Horeca, unde uniformele nu sunt acolo doar pentru identificare, ci pentru igienă și protecție. Toate aceste domenii de fapt, de la tâmplărie și industrie, la medicină și sănătate, la prestări de servicii unul la unul, ca bărbierit, la domeniile care ajută la relaxare, ca Horeca, uniforma are mai multe scopuri. Este ca o mantie pentru supererou, ca o armură pentru un soldat, ca un blazon pentru un cavaler.

 

Motivele pentru care societatea alege uniforme, de la sporturi la meseriile din Horeca

Sunt câteva motive pentru care, peste vreme, am trecut la această diferențiere a profesioniștilor prin uniforme. Despre câteva, cum este sentimentul de apartenență la un grup, așa cum e în sport, sau în război sau la o forță de ordine, am discutat.

Dar zi de zi, avem întrebări la care vrem răspunsuri avizate.

Da, un costum business poate să fie imaginea sau uniforma unui președinte de țară sau a unui om de afaceri care să ne ghideze. Dar și un bucătar în uniforma sa poate inspira la fel de multă încredere.

Uniformă bucătar

Ne întoarcem așadar la personajul principal despre care vorbim în blogul acesta și care merită atâta recunoaștere mai ales în aceste zile: omul din medicină și cel din HORECA, cei care sunt acolo pentru alții. 

Ca să îi recunoști și să le pui întrebări, ca să fii sigur că au grijă, ca să fii convins că au ceea ce îți lipsește.

Și de la grija pentru ceea ce ne oferă ca hrană, la grija pentru întregul nostru bine, au o slujbă care vine odată cu uniforma.

Uniformă medicală

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. 

 

Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim. 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Publicat

pe

De

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea a 508 Respondenți

București, 25.04.2024 – În cadrul studiului „Alegeri Sănătoase – Îmbătrânire activă”, desfășurat în perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024 și implicând 508 respondenți, Asociația Credu a analizat comportamentele și perspectivele românilor în ceea ce privește îmbătrânirea activă și stilul de viață sănătos. Rezultatele dezvăluie tendințe semnificative și preocupări comune în rândul populației.

Principalele constatări includ:

– Motivația pentru adoptarea obiceiurilor sănătoase: Peste două treimi (67.73%) dintre respondenți declară că adoptă obiceiuri sănătoase pentru a se simți mai bine și pentru a avea mai multă energie.

– Preocuparea față de îmbătrânire: Mai mult de jumătate (63.5%) dintre participanți se declară moderat îngrijorați de problemele de sănătate legate de înaintarea în vârstă.

– Obstacolele în menținerea unui stil de viață sănătos: Lipsa de timp (70.1%) și constrângerile financiare (52.2%) sunt principalele obstacole întâmpinate în menținerea unui stil de viață sănătos.

– Percepția asupra îmbătrânirii: Majoritatea covârșitoare a respondenților (78.1%) percep îmbătrânirea ca pe o parte naturală a vieții.

Aceste constatări subliniază importanța conștientizării și promovării îmbătrânirii active în rândul populației, precum și necesitatea de a elimina obstacolele care împiedică adoptarea unui stil de viață sănătos.

Oana Voicu, Președinta Asociației Credu: „În lumina cercetărilor extinse asupra longevității și îmbătrânirii active desfășurate la nivel global, este evident că interesul pentru adoptarea unui stil de viață sănătos și promovarea îmbătrânirii active este în creștere. Studiul nostru aduce o contribuție semnificativă în înțelegerea atitudinilor și comportamentelor legate de sănătate și longevitate, subliniind necesitatea unor alegeri sănătoase pentru extinderea anilor sănătoși în viața fiecăruia.”

Alte constatări relevante din studiu includ:

– Principalele preocupări legate de îmbătrânire:  scăderea generală a sănătății (65.8%), scăderea vitalității și energiei (60.3%) și problemele de mobilitate (46.6%) sunt printre cele mai semnalate aspecte de îngrijorare.

– Subiecte specifice de interes: terapii specifice, menținerea sănătății creierului și informații actualizate sunt printre domeniile prioritare de interes pentru respondenți.

Opinia specialiștilor este esențială în înțelegerea acestor constatări:

Dr. Ciprian Ene, Medic coordonator „QUANTUM THERAPY” București, a subliniat: „Anti-aging-ul reprezintă un concept global care vizează nu numai lupta împotriva fenomenului de îmbătrânire și susținerea longevității, ci și îmbunătățirea calității vieții. Medicina Integrativă permite abordarea unor patologii variate cu nivele diferite de gravitate, reușind să crească eficiența tratamentelor, fie ele preventive, curative sau paliative.”

Dr. Florin Ioan Bălănică, Medic Specializat în PsihoNutriție, Fondator #MetodaDrBalanica, a adăugat: „Prevenția efectelor îmbătrânirii este esențială pentru creșterea calității vieții. Atunci când discutăm despre îmbătrânire, este important să ne concentrăm atât pe aspectele externe, cât și pe cele interne, care pot preveni imbatranirea și pot crește durata și calitatea vieții.”

Dr. Cristalia Rusu-Doriza, Medic primar Dermatovenerolog, clinică Crystal Clinic, a subliniat: „Frumusețea înseamnă inovație. Procesul de îmbătrânire este un proces fiziologic, iar pielea, fiind diamantul frumuseții, trebuie îngrijită. Este important să înțelegem ce accelerează acest proces și cum putem preveni primele semne de îmbătrânire.”

Sorin Cantor, Longevity coach, trainer certificat pe inteligență emoțională și starea de bine: “Prezentarea este o scurtă incursiune în lumea emoțiilor. Se concentrează pe felul cum emoțiile pozitive și starea de bine influanțează durata și calitatea vieții. La sfârșit sunt arătate câteva din lucrurile pe care le putem face pentru a îmbunătăți starea de bine.”

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Cum sa-ti perfectionezi spaniola invatata la o scoala de limbi straine?

Publicat

pe

scoala de limbi straine

 

Daca tocmai ai absolvit un curs de spaniola la o scoala de limbi straine, probabil te intrebi cum ti-ai putea perfectiona, dar si pune la incercare, abilitatile de limba, nu?

Te ajutam noi! Din fericire, exista o multime de metode si resurse care pot ajuta vorbitorii de limba spaniola sa-si imbunatateasca capacitatile de vorbire, ascultare si citire. Iata cateva dintre ele!

  1. Urmareste fime si seriale fara subtitrari

Fara doar si poate, traim intr-o era in care lumea digitala este la putere. Acest lucru are si o multime de avantaje, inclusiv faptul ca avem acces la numeroase surse care ne pot ajuta sa crestem atat la nivel personal, cat si la nivel profesional. Asadar, noi iti recomandam sa deschizi Netflix-ul sau HBO si sa urmaresti toate serialele si filmele in limba spaniola, dar fara subtitrare! Astfel, vei combina utilul cu placutul!

Iti mai oferim un sfat – incepe cu un film sau serial pe care l-ai mai vazut. De exemplu, ai putea sa urmaresti Casa de Papel, pentru ca deja stii ce se intampla (daca l-ai mai vazut anterior, desigur) si-ti va fi mult mai usor sa intelegi ce vorbesc personajele.

Din fericire, nu ducem lipsa de productii spaniole, asa ca poti alege orice e pe gustul tau!

  1. Citeste carti in spaniola

Stim ca pare o provocare sa citesti o carte in spaniola daca ai absolvit un curs la o scoala de limbi straine pentru nivelul, sa zicem, A2 sau B1. Totusi, te sfatuim sa incerci – s-ar putea chiar sa-ti placa si vei invata o multime de cuvinte noi!

De ce sa nu incepi chiar cu Gabriel Garcia Marquez? Scriitura acestuia nu este extrem de complicata. Desi ar putea parea la inceput, iti vei da seama ca te obisnuiesti cu Marquez destul de rapid. Nici nu vei putea lasa cartea din mana!

Iti recomandam sa te echipezi cu un creion sau un pix si un jurnal in care sa-ti notezi cuvintele noi. Daca poti, citeste cu voce pentru a-ti antrena si pronuntia.

  1. Asculta podcasturi sau carti audio

Daca vrei sa-ti antrenezi abilitatile de ascultare, iti recomandam sa incerci podcasturi sau carti audio. In primul rand, poti sa alegi ceva fix pe gustul tau – fie un podcast despre nutritie sau un roman politist.

In al doilea rand, poti sa asculti podcastul sau cartea audio atunci cand esti in trafic, cand gatesti sau cand faci curatenie. In acest mod, nu trebuie sa-ti rezervezi timp in plus pentru a-ti perfectiona spaniola invatata la o scoala de limbi straine.

  1. Participa la evenimente culturale

Cauta un centru care se axeaza pe organizarea evenimentelor legate de tarile vorbitoare de limba spaniola. Poti chiar sa te inscrii ca voluntar la organizarea acestor evenimente. In acest fel, vei cunoaste o multime de oameni care te pot ajuta sa exersezi spaniola, astfel imbunatatindu-ti nivelul de limba obtinut la o scoala de limbi straine.

Pe langa asta, te vei distra pe cinste! Vei afla mai multe despre cultura tarilor in care se vorbeste spaniola si vei incerca numeroase preparate tipice acestor tari – daca se vor organiza evenimente gastronomice, desigur!

 

Daca vrei sa continui studiile de spaniola la o scoala de limbi straine, nu ezita sa contactezi echipa Bsmart! Nu e niciodata prea tarziu sa investesti in dezvoltarea ta!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Cand ai nevoie de masaj terapeutic: terapia trigger point

Publicat

pe

masaj terapeutic

 

Masajul este una dintre cele mai eficiente metode de a combate durerea musculara, stresul si diverse dureri cronice care iti afecteaza calitatea viatii. Trigger point este o tehnica speciala de masaj terapeutic care se concentreaza pe punctele specifice de tensiune din muschi si care te poate ajuta sa duci o viata mai buna.

Citeste in continuare pentru a afla ce este trigger point, cand trebuie sa il faci si ce beneficii are acest tip de masaj terapeutic intr-o clinica de kinetoterapie din Bucuresti!

 

Ce este masajul terapeutic?

Masajul terapeutic este o forma de masaj care are in vedere ameliorarea durerilor musculare, imbunatatirea circulatiei sangelui si reducerea stresului.

Acest tip de masaj este adesea recomandat de catre terapeuti ca parte a unui plan de tratament pentru diverse probleme musculoscheletale.

Terapia trigger point: ce este si ce presupune?

Terapia trigger point sau terapia punctelor de declansare se axeaza pe detectarea si manipularea punctelor de tensiune care se formeaza in muschi.

Aceste puncte sunt adesea sensibile la atingere si pot iradia durerea spre alte parti ale corpului. Aplicand presiune asupra acestor puncte, masajul terapeutic relaxeaza si elibereaza tensiunea acumulata.

Care sunt semnele ca ai nevoie de masaj terapeutic?

  • Daca simti o durere constanta sau recurenta in anumite zone ale corpului, masajul terapeutic poate fi solutia. Durerea care nu dispare dupa odihna si tratamente obisnuite poate avea la baza trigger points care au fost activate.
  • Daca simti o anumita dificultate in a-ti misca anumite parti ale corpului intr-un mod normal – acesta este un alt semn ca ar trebui sa consideri terapia Trigger Point la un centru de kinetoterapie. Masajul terapeutic va elimina tensiunea si va imbunatati flexibilitatea zonelor vizate.
  • Stresul cronic poate duce la incordarea musculara, care se manifesta adesea prin puncte de declansare. Masajul terapeutic relaxeaza musculatura si reduce impactul negativ al stresului asupra corpului tau.
  • Sportivii sau persoanele care fac activitati fizice intense pot experimenta oboseala musculara care nu se amelioreaza nici in urma perioadelor de repaus. Masajul terapeutic va facilita recuperarea mai rapida prin stimularea circulatiei si relaxarea muschilor.
  • Durerile de cap sau migrenele pot fi ameliorate prin masajul terapeutic, deoarece multe dintre acestea sunt legate de tensiunea din muschii gatului si a umerilor.

Beneficiile terapiei trigger point

  • Reducrea durerii: masajul terapeutic aplicat pe punctele de declansare poate reduce semnificativ durerea, fiind o solutie non-invaziva si naturala.
  • Imbunatatirea circulatiei: prin stimularea fluxului sanguin, terapia are rol si de detoxifiere, proces necesar pentru vindecarea mai rapida a tesuturilor.
  • Relaxare profunda: pe langa efectele fizice, masajul terapeutic are beneficii psihologice, deoarece in urma terapiei corpul ramane relaxat.

Cum functioneaza terapia trigger point?

Un specialist in masaj terapeutic va evalua mai intai starea ta de sanatate si va identifica zonele problematice. In timpul unei sesiuni, terapeutul va aplica presiune pe punctele de declansare, folosind tehnicile specifice de masaj terapeutic pentru a desface nodurile musculare.

Aceasta metoda poate fi usor dureroasa initial, dar majoritatea pacientilor simt o reducere semnificativa a disconfortului dupa doar cateva sesiuni de tratament.

 

Daca te confrunti cu dureri cronice, stres sau alte probleme musculare, masajul terapeutic, in special terapia Trigger Point, ar putea fi solutia ideala pentru tine. Vrei sa afli mai multe? E timpul sa intrebi profesionistii centrului de kinetoterapie Atletico Kinetic – acestia iti pot oferi ajutorul de care ai nevoie!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Social3 săptămâni ago

10 moduri incredibile în care cupoanele de reducere vă pot ajuta să economisiți bani lunar

Economisește bani lunar folosind cupoane de reducere pentru a maximiza economiile la cumpărături, ieșiri la restaurant, modă, electronice și multe...

Staţiunile balneare Staţiunile balneare
Social4 săptămâni ago

Staţiunile balneare din Vâlcea – terapie pentru trup şi suflet

Vâlcea nu este cunoscută doar pentru zonele sale montane de excepţie, ci mai ales pentru staiunile balneare de care dispune. Acestea...

tamplarie pvc tamplarie pvc
Social4 săptămâni ago

Tipuri de tamplarie PVC pentru apartament vs. pentru casa

Atunci cand vine vorba de tamplarie PVC pentru apartament si pentru casa, exista diferite tipuri si stiluri disponibile pentru a...

cursuri engleza online copii cursuri engleza online copii
Social1 lună ago

Cursuri de engleza online pentru copii: eficienta crescuta, economie de timp si energie

A invata limba engleza este esential pentru dezvoltarea copiilor intr-o lume globalizata, astfel incat sa reuseasca sa se bucure din...

ferestre PVC ferestre PVC
Social1 lună ago

Rolul usilor si ferestrelor din PVC in izolarea fonica

Intr-o lume in continua miscare, cautarea spatiilor linistite, unde zgomotul si forfota vietii cotidiene sunt filtrate, devine esentiala pentru binele...

hotelul perfect hotelul perfect
Social2 luni ago

Cum să îți alegi hotelul perfect pentru o vacanță ideală

Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență entuziasmantă, dar și plină de provocări. Una dintre cele mai importante decizii este...

statuete personalizate dupa poza statuete personalizate dupa poza
Social2 luni ago

Cum să folosești o fotografie pentru a crea un cadou memorabil

Fotografiile sunt niște mici capsule care capturează momente prețioase din viața noastră. Ele sunt o modalitate minunată de a păstra...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social3 luni ago

Despre combaterea mucegaiului si umiditatii cu usile si ferestrele din PVC

Cand vine vorba de caminul nostru, confortul si sanatatea sunt doua aspecte esentiale pe care ne straduim sa le imbunatatim...

Vâlcea Vâlcea
Social3 luni ago

Locuri romantice din judeţul Vâlcea

Romantismul nu este rezervat doar orașelor mari sau destinațiilor exotice. Vâlcea, un colț pitoresc al României, ascunde locuri romantice care...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social3 luni ago

Economiseste energie si bani cu usi si ferestre PVC

In prezent, preocuparea pentru eficienta energetica in locuinte este din ce in ce mai prezenta. O solutie versatila si eficienta...