Connect with us

Eveniment

Patronul B1 TV, plătit de oamenii lui Ponta – Sorin Oancea și jocurile statului paralel – Anchetă ANAF

Constanta MEA

Publicat

pe

Acționarul minoritar al B1 TV, Sorin Oancea, și-a exercitat puterea media, contra cost, și în campania electorală din 2014, în favoarea candidatului la președinția României, Victor Ponta.

Potrivit unui raport oficial ANAF, care a ajuns în posesia jurnaliștilor Realitatea Plus, prestatorul Sorin Oancea a încasat 600.000 de lei ca să desfășoare campania electorală a lui Victor Ponta prin intermediul televiziunii sale.

Din documentul oficial reiese că Sorin Oancea s-a angajat să difuzeze materiale la comandă, favorabile contracandidatului lui Klaus Iohannis.

În fața inspectorilor antifraudă, Oancea a susținut că nu poate pune la dispoziție materialele publicate conform contractului cu firma ce îl deservea pe Ponta, deoarece nu le mai deține.

„Societatea nu a prezentat alte documente/materiale justificative cu privire la serviciile prestate în baza contractului. De asemenea, cu privire la existența acestora, administratorul societății B1 TV CHANNEL SRL, Oancea Sorin, a prezentat un punct de vedere conform căruia, societatea B1 TV CHANNEL SRL nemaiavând obligația legală a păstrării acestora .”, susțin cei de la ANAF.

În acest context, inspectorii au ridicat problema dacă într-adevăr banii încasați de B1 TV au fost pentru prestări servicii de către semnatarul actului, Sorin Oancea.

„Contractul încheiat între cele două societăți nu prezintă elemente suficiente și concludente cu privire la scopul pentru care s-au efectuat serviciile, evenimentele care au avut loc, eventualii beneficiari reali ai acestora. Nu au fost identificate facturi de vânzare emise de Beneficiar și nici nu s-a putut determina modul în care aceste cheltuieli au contribuit la obținerea de venituri impozabile.”, se arata in raportul ANAF.

Potrivit Autorității Electorale, candidatul PSD, Victor Ponta, a cheltuit cea mai mare sumă de bani în campania prezidențială din 2014, aproape 14 milioane de lei.

Despre relațiile asociatului de la B1 TV cu Ponta, au făcut dezvăluiri și jurnaliștii Robert Turcescu și Sabin Orcan.

„Era așa: se poate discuta despre orice, despre guvernare, dar nu cumva să vorbească vreunul despre plagiat sau despre familia extinsă, eventual despre afaceri ale familiei Ponta, ale lui tata socru’, Ilie Sârbu, și așa mai departe… Domne, dar când ziceam vreo chestie despre plagiatul lui Ponta se-nroșea telefonul. Se înroșea telefonul!”, a declarat Turcescu pentru Reporter Virtual.ro.

Dezvăluirile inspectorilor antifraudă și ale lui Robert Turcescu sunt completate de derapajul lui Sorin Oancea vizavi de fostul lui angajat, Sabin Orcan.

În octombrie 2015, când Victor Ponta a fost invitat în emisiunea „Ultimul cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea şi Sabin Orcan, la cererea expresă a premierului, componenţa echipei de moderare s-a schimbat. În locul lui Orcan a intrat Ion Cristoiu.
Inclusiv Victor Ponta a recunoscut public că a solicitat direcțiunii acest lucru.

Pe marginea acestui subiect s-a pronunțat și Narcisa Iorga, fost membru CNA. Aceasta susține că „problema nu este că Ponta vrea să scoată un jurnalist de pe post, ci că patronatul postului execută ordinul lui Ponta”.

Contactat de Realitatea PLUS, acționarul minoritar B1 TV a declarat că Orice contract este „legea părților” semnatare și atât timp cât nu încalcă prevederile legale în vigoare nu poate face obiectul interesului public. Cu toate acestea, în campania electorală regula este ca mass-media să încheie contracte cu partidele candidate, nu cu firme intermediare, cum a fost cazul dintre acționarul minoritar B1 și Victor Ponta.

Oancea a avut replică și la acuzațiile jurnalistului Robert Turcescu. ,,Nu cunosc la ce anume făcea referință Dl Turcescu în declarația pe care i-o atribuiți. Îmi amintesc însă că despărțirea dlui Turcescu de B1tv nu a fost una amiabilă…”, a declarat Oancea pentru Realitatea PLUS.

Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani și luare de mită, în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. ANAF a trimis la Parchetul General raportul prin care se arată caracatița financiară și din timpul campaniei prezindențiale a lui Victor Ponta. 

Facebook Comments

Eveniment

VIDEO| Inconștiență în trafic: Șofer filmat în timp ce conducea pe contrasens pe bulevard

Constanta MEA

Publicat

pe

 

 Un exemplu de inconștiență în trafic în municipiul Constanța. Un șofer a fost filmat în timp ce conducea pe contrasens pe bulevardul I.C. Brătianu

 Mașina are numerele de Brăila.

Poliția încearcă acum să-l identifice pe făptaș.

Sursa: Realitatea de Constanta

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Atenție, șoferi! Lucrări pe autostrada A2 București Constanța

Constanta MEA

Publicat

pe

 

Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17, 27-33, 68 – 75 se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile.

Tot pe autostrada A2, între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparații, până la finalul lunii mai, circulația este restricționată pe calea 2 (sensul către București), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Raluca Turcan, anunț despre PENSII: „250.000 de dosare sunt în format electronic” – În ce condiții se pot majora pensiile

Constanta MEA

Publicat

pe

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vorbit, vineri, la Realitatea PLUS, despre legea salarizării, despre procesul de evaluare a dosarelor de pensii, dar și despre disensiunile din coaliția de guvernare. Ministrul consideră că oamenii așteaptă acțiune de la politicienii în funcții, nu divergențe.

„Domnul Voiculescu a făcut declarații și în general se fac foarte multe declarații, dar eu cred că această coaliție ar trebui să depășeasă momentul și să nu mai spună lucruri care învrăjbesc populația și să îndrepte lucruri care nu s-au făcut de 30 de ani”, a spus ministrul Muncii.

Referitor la declarația lui Vlad Voiculescu despre faptul că sunt mai puține decese de covid raporate, Raluca Turcan a declarat: „Eu cred că o astfel de declarație trebuie însoțită de argumente. Acestea nu sunt lucruri cu care să ne jucăm și aspecte care țin de viață și de moarte ar trebui scoase din declarațiile publice. Oamenii așteaptă acțiune de la politicienii în funcții. Eu sunt la Sibiu, la o casă de pensii, întrucât un ministru trebuie să acționeze zilnic. Această coaliție poate să meargă mai departe, are oameni care să repare aspecte și probleme care nu s-au făcut în 30 de ani. Premierul Cîțu are toată susinerea PNL și, așa cum am văzut că a funcționat ședința de guvern, cred că interesul public poate prima înaintea unor dezamăgiri de moment pe care cu toții le putem avea pe parcursul carierei”.

Raluca Turcan: „Când vorbim de eliminarea unor sporuri nu vorbim de diminuarea veniturilor”

„Când vorbim de eliminarea unor sporuri nu vorbim de diminuarea veniturilor. Dacă noi vom continua cu sporuri date ca pretext pentru a majora salariul, nu vom face decât să păstrăm inechitățile. Sunt categorii socio-profesionale uitate pur și simplu de politicieni atunci când s-au făcut legile.

Soluția noastră este următoarea: pe fiecare familie ocupațională să ne uităm la grila de salarizare, dacă sunt sporuri pentru activități speciale care sunt desfășurate de anumite categorii profesionare să aibă un alt loc în așezarea pe grila de salarizare astfel încât salariul de bază să fie același pentru toată lumea, iar sporurile să fie pentru activități deosebite, fie pentru performanță și să nu depășească un salariu de bază pentru toată lumea. Sunt sporuri de confidențialitate care nu-și au rostul. Nu dai un spot invenat pentru că își respectă fișa postului.

În această etapă am stabilit principiile pentru a începe discuțiile pe legea salarizării în câteva luni. Oamenii trebuie să înțeleagă că la Ministerul Muncii se lucrează. Legea salarizării trebuie să răspundă intereselor beneficiarilor în două privințe: să îi ajute pentru creșterea calității vieții și sistemul public să fie eficient.

Legea salarizării va fi dezbătută foarte intens și o să transmit același mesaj de fiecare dată: nu puneți presiune pe Ministerul Muncii pentru a face un lucru de mântuială. La Ministerul Muncii a început o activitate de durată nu foarte îndelungată”, a mai spus ministrul Muncii, la Realitatea PLUS.

Raluca Turcan: 250.000 de dosare în format de hârtie sunt introduse în format electronic

Cât privește evaluarea dosarelor de pensii, Raluca Turcan a precizat: „Procesul merge bine. 250.000 de dosare în format de hârtie sunt deja în mare parte introduse în format electronic. Acolo unde întâlnim deficiențe le corectăm.

Dacă acest proces de evaluare a pensiilor care presupune pur și simplu introducerea în format electronic a tuturor datelor din dosarele de pensii în urma anilor de muncă pe care pensionarii i-au desfășurat, atunci și recalcularea sau majorarea pesniilor se poate face automat aducând un plus de contributivitate.

Începem etapa în care dosare aflate în format digital mai vechi vor fi incluse într-un soft performant astfel încât să servească o lege a pensiilor echitabilă”.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Sănătate2 zile ago

Fitnessmetabolic, antrenorul tau personal de acasa

Pandemia ne-a afectat pe toți! Periodic au fost închise activitățile restaurantelor, sălilor de cinema, sălilor de fitness  și a altor...

Social3 zile ago

Sub conducerea directorului Remus Grigorescu, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea este aproape de Românii de pretutindeni

Remus Grigorescu este un economist de top, profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, care în prezent ocupă postul de Director la...

Social4 zile ago

Credite biroul de credit pentru un week-end la mare!

Îți dorești neapărat să mergi la mare într-un week-end însă nu ai niciun ban pus deoparte și nici nu poți...

SocialO săptămână ago

Cazare Băile Olăneşti 2021

După o perioadă în care posibilitatea de deplasare a oamenilor a fost destul de limitată, cu siguranţă o vacanţă departe...

Informații utile2 săptămâni înainte

Bucătăria este un loc în care se întâmplă totul: grăsime fierbinte, abur …

În bucătăria profesională trebuie să fii acoperit nu numai pentru a evita arsurile, ci și pentru a-ți proteja suportul furlana,...

Social3 săptămâni înainte

Dezbatere organizata de Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila”: Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” organizeaza joi, 1 aprilie 2021, evenimentul „Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021”, cu ocazia...

Antica Antica
Afaceri4 săptămâni ago

Îngrijirea unghiilor pentru efecte durabile

Îngrijirea corectă a mâinilor și picioarelor crește încrederea în sine și îți permite să te simți atrăgătoare. Manichiuriștii profesioniști îți vor...

Eveniment4 săptămâni ago

Cele mai neinfricate semne zodiacale

Fiecare dintre noi isi are zona sa de confort, acolo unde se simte in siguranta, linistit si impacat cu sine;...

Livrareflori Moldova Livrareflori Moldova
Afaceri4 săptămâni ago

Oferă flori surpriză direct acasă și înseninează ziua cuiva

Florile pot fi cadouri frumoase. Prezentarea unui buchet bine decorat este cel mai simplu mod de a face orice eveniment...

Informații utile4 săptămâni înainte

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la europeni. Deja în epoca bronzului (secolele...