Connect with us

Informații utile

Tendințe la modă pentru lucrătorii din domeniul ospitalier

Publicat

pe

Ne place să spunem că tendințele sunt create de clienți în domeniul ospitalier, și acest lucru este evident. Și, se pare că atunci când vine vorba de tendințe în șorțurile de bucătărie și ospitalitate, la modă sunt șorțurile din piele personalizate, șorțuri costumizate, șorțuri barista, șorțuri bucătari, șorțuri barbers etc. Culorile sunt o alegere personală și toată lumea ar trebui să le aleagă pe cele cu care se simt cel mai confortabil.

Cu toate acestea, în ceea ce privește funcționalitatea, există tendințe foarte interesante la care ar trebui să fii atent atunci când îți alegi șorțul. Se pare că tot mai mulți profesioniști care folosesc șorțuri la lucru, le aleg pe cele mai lungi și care prezintă curele încrucișate pe spate. Motivul este simplu, ele sunt alese în acest fel pentru a elibera excesul de greutate de pe gât și a-l distribui pe întregul spate. Acest lucru ajută la evitarea leziunilor în zona superioară a spatelui și a colului uterin, una dintre cele mai afectate pentru lucrătorii din domeniul hotelier în general.

Șorțuri din piele personalizate

Dacă știi deja cum să clasifici diferitele tipuri de șorțuri de bucătărie și, prin urmare, care sunt cele mai potrivite nevoilor și gusturilor tale, atunci cel mai recomandabil este să alegi șorțuri din piele personalizate. Atunci când alegi articolele de îmbrăcăminte și accesoriile care te vor însoți în fiecare zi la lucru, trebuie să dai preferință întotdeauna acelor elemente care te fac să te simți cel mai confortabil și care să te ajute să îți desfășori munca cu ușurință. Evident, există o multitudine de țesături cu care se poate realiza un șorț și, deși cele mai frecvente sunt cele din bumbac, există o multitudine de tipuri și stiluri care, combinate, au ca rezultat șorțurile moderne din piele 100% naturală, personalizate pentru diverse domenii de activități. Acest tip de îmbrăcăminte oferă o mai mare exclusivitate și un plus imaginii firmei sau restaurantului.  Lasă-ți imaginația să zboare și alege șorțul care te reprezintă cel mai bine.

Șorțul – Puțină istorie

Șorțul  este cunoscut din Egiptul Antic sub forma unei draperii primitive, care a fost atașată la o centură realizată dintr-o bandă îngustă de piele sau tulpini de stuf țesute (tricotate) de către bărbații din serviciul public. În trecutul îndepărtat din Rusia, un șorț era considerat nu doar o piesă vestimentară pentru femei, ci chiar un fel de decor. Fetele căsătorite purtau șorțuri albe cu ornamente frumoase și diverse decorațiuni. Șorțul era considerat un adevărat simbol al fertilității, era folosit la diferite ceremonii și era purtat de toate femeile. În timpul sărbătorilor și weekend-urilor, mamele își purtau copiii mici înveliți într-un șorț – acesta fiind considerat de bun augur și pentru o viață lungă și fericită.

În ziua nunții, în pragul noii case a mirilor, de regulă, exista un șorț, iar trecerea pe sub el era considerat un simbol al succesului și prosperității. Înainte de a semăna grâul, șorțul era umplut cu cereale și legat la colțuri, deoarece, acest lucru prefigura o recoltă abundentă. În prezent nu mai există o astfel de tradiție, șorțul având o funcție pur practică.

Când a apărut șorțul?

Șorțul a apărut în antichitate și a supraviețuit până în prezent, sub diferite forme și superstiții. Egiptul antic a devenit locul de naștere al șorțului. Aici, chiar în zori, faraonii și bărbații care dețineau funcții publice, purtau întotdeauna șorțuri. O bucată de pânză era fixată în față pe o centură, șorțul fiind reprezentat de o fâșie îngustă din piele sau tulpini de trestie țesute. În timp, șorțul a devenit din ce în ce mai popular. Cu toate acestea, modul de purtare nu s-a schimbat, ci doar s-a îmbunătățit treptat.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informații utile

Montează o rigolă de duș pentru scurgerea apei

Publicat

pe

Rigola de duș este un canal de duș de înaltă calitate, care arată bine vizual, este funcțională în dușul tău, are un grătar din inox, iar structura distinctivă asigură un aspect modern, proaspăt. Corpul canalului este înconjurat de o flanșă din oțel inoxidabil cu lățimea de 28 mm. Aceasta este lipită cu gulerul de etanșare tăiat corespunzător, asigurând astfel, o etanșare perfectă înainte de placare. Opțional, zona de etanșare poate fi extinsă pentru a include rigole în întreaga cabină de duș. De asemenea, poți defini înălțimea de instalare a rigolei cu precizie milimetrică, folosind picioarele reglabile pe înălțime. În plus, setul de produse este completat de un sifon din polipropilenă de înaltă calitate. Sifonul poate fi curățat cu ușurință datorită sitei detașabile (Easy Clean System) și astfel îndeplinește cele mai înalte cerințe de igienă.

Rigola (https://financiarul.ro/2021/01/21/cel-mai-eficient-sistem-de-scurgere-pentru-cabina-de-dus/) este fabricată din oțel inoxidabil de calitate. Materialul se caracterizează prin rezistență ridicată la coroziune și oxidare împotriva influențelor chimice și meteorologice. În plus, oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește prelucrarea, atât în ​​stare foarte lustruită, periată, cât și mată. Produsul este stabilizat de picioare reglabile și atașat la podea. Grila perforată din oțel inoxidabil arată perfect în băile moderne și clasice. Produsul poate fi ușor nivelat manual. Sistemul de spate reglează înălțimea grilei după turnarea cimentului și, de asemenea, după așezarea plăcilor.

Duș fără bariere într-un design modern

Poți păși în sfârșit în duș, fără să calci prin apă. Până la aproximativ 30 de litri de apă pe minut sunt pur și simplu scurşi prin canalul de scurgere.

Doar tu poți decide dacă acoperi rigola de duș cu unul dintre panourile de scurgere oferite opțional sau pur și simplu cu propria placă pentru a se potrivi cu restul cabinei de duș. Plăcile de până la o înălțime de 1,5 cm pot fi utilizate cu cadrul furnizat. Rămâne vizibil doar golul lateral de drenaj cu o lățime de aproximativ 6 mm. Datorită grătarului de scurgere detașabil, permite accesul ușor la sifon pentru a fi curățat fără probleme. În plus, sistemul integrat de oprire a mirosului previne pătrunderea mirosului neplăcut.

Rigolele pentru duș sunt o alegere confortabilă atât pentru tineri, cât și pentru cei cu dificultăți fizice. Dușurile fără bariere sunt cea mai atractivă soluție optică pentru o baie modernă. Poți utiliza rigola de duș de înaltă calitate fabricată din oțel inoxidabil pentru ați goli cădița de duș.

Rigola de duș – Instalare

Rigola de duș din oțel inoxidabil de 60 cm se instalează în punctul în care este coborât spre canal. Sistemul de montare este flexibil și poate fi rotit 360 de grade. Datorită picioarelor reglabile ale rigolei, ai și opțiunea de a regla înălțimea în funcție de circumstanțele cabinei tale de duș.  Rigola de duș din oțel inoxidabil de înaltă calitate impresionează prin designul său modern. Rigola de duș cu scurgere laterală completă creează o zonă de duș fără bariere în baie. Poate fi instalat pe orice parte a cabinei de duș.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Informații utile

Talismane și ceasuri de mână la ofertă

Publicat

pe

Pasiunea pentru cristale, litoterapia și alte practici ezoterice asociate pietrelor semiprețioase, au dat naștere trendului pentru talismane. Au fost văzute pe podiumurile de modă sub formă de bijuterii asemănătoare unor talismane de protecție și brățări pentru noroc. În lumea modernă, bijuteriile și accesoriile și-au pierdut simbolismul anterior. Și totul pentru că astăzi toate națiunile, culturile și tradițiile s-au amestecat între ele și, deși granițele dintre țări sunt fizice, moral, ele au fost șterse cu mult timp în urmă. Astăzi, oamenii au început din ce în ce mai mult să creadă în dovezile științifice ale originii diferitelor fenomene din lume. Și ceea ce obișnuiam să credem doar din poveștile bunicilor, este acum dovedit oficial de oamenii de știință.

Talismane – Diverse modele și semnificații

  • Brățara cu fir roșu este un talisman excelent pentru o persoană. Se crede că își protejează proprietarul de energia negativă a altora, de ochiul rău, de daune și aduce fericire proprietarului în viața sa personală. Dar asta nu este tot. Poți afla mai multe despre acest accesoriu uitându-te la talismanele din magazinul online shopeo.ro.
  • broască țestoasă și o bufniță indică protecția împotriva erupțiilor cutanate. Acest simbol ajută o persoană să aleagă adevărata cale de dezvoltare, care îi este destinată de soartă.
  • Semnul infinituluisau figura opt. Se recomandă purtarea acestor semne de către persoanele care au probleme de sănătate. În unele țări, astfel de talismane sunt date persoanelor care, din orice motiv, au ajuns în spital. Pentru ca o persoană să se recupereze mai repede, rudele sale ar trebui să-i prezinte un astfel de accesoriu.
  • Amprentă sau inimă cu o piatră albă. Acest semn poate fi dăruit de o mamă copilului său, pentru a-l proteja împotriva spiritelor rele și a oamenilor răi. Simbolizează dragostea, afecțiunea și grija părinților.
  • Simboluri marine: stelele, racii, scoicile sunt purtate de bărbați ca simbol al neînfricării, masculinității și forței, și le vor fi utile în viață în rezolvarea diferitelor probleme.
  • Simbolurile vieții de zi cu zi simbolizează faptul că o persoană și-a găsit scopul în viață.

Ceasuri de mână

Ceasurile de mână nu sunt doar o modalitate ușoară de a ține evidența timpului. Astăzi, ceasurile frumoase au devenit un accesoriu care subliniază statutul și stilul. Exprimă lumea interioară și starea de spirit a unei persoane. Există multe modele de ceasuri de mână în diferite forme și culori care permit alegerea unui ceas care se potriveşte cu aspectul și stilul proprietarului. În fiecare an, designerii vin cu ceva nou și interesant, iar anul acesta nu face excepție. Dar trebuie înțeles că ceasurile clasice rămân întotdeauna relevante, deoarece le poți purta în fiecare zi.

Ceasuri de mână la modă în 2021

Pentru crearea unei imagini de fashionistă perfectă, alege un ceas potrivit stilului tău. De fapt, ceasul de mână este format din două părți – cadranul și cureaua, dacă excluzi mecanismul. Un accesoriu frumos și interesant, servește drept accent luminos al întregii imagini, alături de haine și machiaj. Dacă vorbim despre cadran, atunci acesta poate fi monocromatic și nu neapărat alb sau negru. Numerele pot fi prezentate sub formă de cifre arabe clasice sau romane. De asemenea, pot fi sub formă de pietre și stras. Pentru femeile tinere moderne, există ceasuri cu diferite forme și figuri abstracte.

Forma ceasului este, de asemenea, diferită, totul depinde de preferințele tale personale. Anul acesta vor fi la modă atât modelele de ceasuri masive, cât și modele miniaturale. Curelele pot fi sub formă de brățară metalică, piele sau silicon. Ele pot fi nu doar simple, ci și cu buline, fluturi etc. Totuși, ar trebui să știi că un astfel de ceas nu va fi relevant la locul de muncă, la birou. Cel mai probabil, aceasta este o opțiune pentru oraș. Pentru birou ai nevoie de modele de ceasuri de mână clasice cu brățară din piele sau metalică. Mai nou, ceasurile de mână pot fi purtate împreună cu un talisman.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Informații utile

Vacanța visată dintodeauna, dar amânată? DA, se poate!

Publicat

pe

TOP-ul ideilor

Fie că visezi să mergi în Creta sau Bali, Istanbul sau Miami, pe lângă dorință ai nevoie și de suma de bani potrivită pentru a-ți bucura sufletul într-o vacanță. Realizezi, însă, că nu poate fi exact cum visezi;te lovesc cheltuielile traiului de zi cu zi, cheltuielile neprevăzute, datoriile și nu ultimele sosite, facturile. După toată furtuna de griji, nu-ți rămâne decât să pleci într-adevăr, pentru că vei încerca următoarele trucuri ce te vor ajuta cu siguranță.

 

TOP-ul celor 5 trucurilor ce te vor ajuta să-ți iei zborul spre vacanța mult-așteptată

 

Mai multă economie, mai puțin timp de așteptat

Economisește! Dacă până acum obișnuiai mese în oraș, la restaurant sau fast-food, de acum ai un obiectiv clar: vrei să mergi în vacanță! Așadar poți reduce ieșirile, bucurându-te de mesele cât mai sănătoase de acasă. Produsele de îngrijire personală din categoria celor costisitoare mai pot aștepta. Punandu-ți pe o listă cheltuielile prioritare;amânarea achiziționării unor pantofi sau a unor haine te vor ajuta să economisești pe măsură, fără să fii nevoit să exagerezi. Plătește-ți lunar și la timp facturile obligatorii și ia-ți doar lucrurile absolut necesare și vei avea surpriza să constați că ai economisit mai mult decât ți-ai propus. Când vei trage linie, vei citi liniștit/ă pe un șezlong, la destinația dorită.

 

Un credit-fulger și beneficiile lui

Totul decurge după calculele tale, dar îți mai trebuie doar un singur fluturaș de salariu? Îți dorești ca zilele să treacă pe repede-nainte, pentru încasarea sumei cuvenite? Poți apela, însă, la o alternativă urgentă și necostisitoare. Poți conta, până la salariu,pe un credit fulger aprobat online, iar zilele de vacanță pot începe fără loc de amânare. Fără cozi interminabile la ghișeu, poți aplica online,putând astfel să primești până la 2000 de lei, suma ce vei poate fi restituită în termenul a 62 de zile. Vei avea nevoie doar de buletin și vacanța poate începe fără vreo altă amânare.

 

Alternativa job-ului part-time

Chiar dacă îți ajunge  salariul de la locul de muncă , un job part-time te poate ajuta oricând să umpli pușculița pentru vise și dorințe. Te poți orienta către un job care presupune un hobby, putând astfel să combini utilul cu plăcutul, dobândind asfel încă o sumă pentru porcușorul ce abia așteptă să fie plin. Asemenea  tipuri de locuri de muncă sunt multe și variate, cu un anumit număr de ore(maxim4) sau anumite proiecte pe perioade determinate;asfel ai șansa să poți alege ce te avantajează mai mult. Vei experimenta ceva nou, plăcut și de ce nu,pe o perioadă lungă, iar suma ta se va înmulți așteptând bucuroasă plecarea în vacanță.

 

Alternativa ”Sună un prieten!”

Dacă lucrurile nu s-au aliniat așa cum doreai, vei avea și această opțiune, de a apela la cel mai bun prieten. Ai atâtea oferte de nerefuzat, iar ultimul impediment este partea financiară. Cel care ți-a fost alături mereu probabil o va face și acum fără să stea pe gânduri, știind că vacanța această îți va încărca bateriile și te va umple de energie. Când vacanța se va termina va trebui, bineînțeles, să restitui banii amicului.

Rezervă din timp

Sunt multe site-uri unde poți găsi oferte turistice cu luni bune înainte, la prețuri destul de accesibile. Dar ce te faci dacă apar cheltuieli neprevăzute? Din acest articol poți afla la cine să apelezi și cine poate fi ajutorul de nădejde, pentru pachete turistice de nerefuzat.

Aceste trucuri te vor ajuta în mod sigur, și vei reuși, în sfârșit să ajungi acolo unde ți-ai droit;linișteși relaxare. Vacanță plăcută!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Sănătate2 zile ago

Fitnessmetabolic, antrenorul tau personal de acasa

Pandemia ne-a afectat pe toți! Periodic au fost închise activitățile restaurantelor, sălilor de cinema, sălilor de fitness  și a altor...

Social3 zile ago

Sub conducerea directorului Remus Grigorescu, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea este aproape de Românii de pretutindeni

Remus Grigorescu este un economist de top, profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, care în prezent ocupă postul de Director la...

Social4 zile ago

Credite biroul de credit pentru un week-end la mare!

Îți dorești neapărat să mergi la mare într-un week-end însă nu ai niciun ban pus deoparte și nici nu poți...

SocialO săptămână ago

Cazare Băile Olăneşti 2021

După o perioadă în care posibilitatea de deplasare a oamenilor a fost destul de limitată, cu siguranţă o vacanţă departe...

Informații utile2 săptămâni înainte

Bucătăria este un loc în care se întâmplă totul: grăsime fierbinte, abur …

În bucătăria profesională trebuie să fii acoperit nu numai pentru a evita arsurile, ci și pentru a-ți proteja suportul furlana,...

Social3 săptămâni înainte

Dezbatere organizata de Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila”: Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” organizeaza joi, 1 aprilie 2021, evenimentul „Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021”, cu ocazia...

Antica Antica
Afaceri4 săptămâni ago

Îngrijirea unghiilor pentru efecte durabile

Îngrijirea corectă a mâinilor și picioarelor crește încrederea în sine și îți permite să te simți atrăgătoare. Manichiuriștii profesioniști îți vor...

Eveniment4 săptămâni ago

Cele mai neinfricate semne zodiacale

Fiecare dintre noi isi are zona sa de confort, acolo unde se simte in siguranta, linistit si impacat cu sine;...

Livrareflori Moldova Livrareflori Moldova
Afaceri4 săptămâni ago

Oferă flori surpriză direct acasă și înseninează ziua cuiva

Florile pot fi cadouri frumoase. Prezentarea unui buchet bine decorat este cel mai simplu mod de a face orice eveniment...

Informații utile4 săptămâni înainte

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la europeni. Deja în epoca bronzului (secolele...