Connect with us

Informații utile

Șorțuri customizate – Istorie și domenii de aplicare

Publicat

pe

Utilizarea șorțurilor de bucătărie are o origine foarte simplă. Această îmbrăcăminte de lucru a început să fie utilizată din motive de igienă și siguranță, precum și pentru protejarea hainelor. Au început să fie văzute în secolul al XIII-lea, folosite de bărbații meșteșugari și bucătari și abia după un secol femeile au început să le folosească și ele. Principalul material al acestora era pielea de miel la începuturile sale, iar odată cu venirea Revoluției Industriale au început să fie realizate din alte tipuri de țesături și materiale precum bumbacul. Deși, mai târziu în epoca hippy, utilizarea sa a fost redusă, deoarece, simboliza supunerea femeilor. Și abia în secolul 21, utilizarea sa a fost recuperată cu mândrie atât în ​​bucătărie, cât și în alte domenii.

De ce să folosești șorțuri de bucătărie

Șorțurile sunt elemente de muncă, au fost și încă sunt utilizate de mulți profesioniști din toate domeniile și meseriile, de la bucătari și personalul din bucătărie, până la sudori, cizmari sau florari. Realitatea este că șorțurile au devenit un semn distinctiv pentru fiecare profesie și principalele motive sunt că influențează modul în care clienții îți percep imaginea, adică, dacă alegi un șorț clasic, îți poți oferi o imagine mai serioasă și convențională. Și dacă, dimpotrivă, optezi pentru un șorț din piele personalizat, original, puțin mai modern, îți vei putea oferi o imagine mai actualizată și mai proaspătă.

După cum am menționat anterior, unul dintre cele mai importante motive pentru utilizarea șorțurilor de bucătărie este igiena, un factor cheie în orice afacere, în special în sectorul alimentar. Un element de uniformitate care, pe lângă faptul că este economic, generează un sentiment de apartenență în rândul lucrătorilor. În cele din urmă, un șorț de bucătar, barista, barbers din piele, îți poate oferi toate avantajele.

Diferite șorțuri de bucătărie

Este destul de clar că trebuie să folosești un șorț de bucătărie în munca ta, dar, la fel ca în cazul bonetelor, există multe modele și asta generează de obicei îndoieli cu privire la ce anume să alegi, dacă să fie un șorț lung sau scurt, dacă șorțul să fie prevăzut cu pieptar, dacă să fie cu deschidere sau fără. Deși pare complicat, este foarte ușor să alegi cel mai potrivit șorț odată ce îl vei vedea pe cel din piele, personalizat pentru bucătari, frizeri, barista etc.

Șorțuri din piele – Lungimi

Prima clasificare este în funcție de lungimea sa. Șorțul francez este un model lung. Acest prim tip de șorț este cel mai folosit atunci când vrei să îi oferi șorțului toată importanța uniformei de lucru, dar, chiar și așa, vrei să îl reprezinți în ansamblu. Este cel mai lung care există și merge de la talie până la glezne, de aceea devine elementul perfect pentru a garanta igiena maximă. Modelul este clasificat în două tipuri, cu o deschidere, folosit de chelneri, deoarece  oferă o ușurință mai mare de mișcare și fără deschidere folosit de bucătari în bucătărie.

Șorț scurt de bucătărie

Pe de altă parte, găsim șorțul scurt de bucătărie. Acest model este de obicei utilizat atunci când dorești să fii cât mai practic în bucătărie. Este destul de util pentru lucrătorul care îl folosește și care acordă o mare importanță acestui element și uniformei din domeniul ospitalier. De asemenea, poți clasifica șorțurile de bucătărie și ospitalitate în funcție de forma și componentele lor.

Șorț cu pieptar

Șorțurile cu pieptar sunt cele mai populare și utilizate în lumea ospitalității și a bucătăriei. Acestea includ de obicei fie un buzunar central, fie două buzunare laterale, astăzi fiind realizate din piele naturală în combinație cu alte materiale de calitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informații utile

Montează o rigolă de duș pentru scurgerea apei

Publicat

pe

Rigola de duș este un canal de duș de înaltă calitate, care arată bine vizual, este funcțională în dușul tău, are un grătar din inox, iar structura distinctivă asigură un aspect modern, proaspăt. Corpul canalului este înconjurat de o flanșă din oțel inoxidabil cu lățimea de 28 mm. Aceasta este lipită cu gulerul de etanșare tăiat corespunzător, asigurând astfel, o etanșare perfectă înainte de placare. Opțional, zona de etanșare poate fi extinsă pentru a include rigole în întreaga cabină de duș. De asemenea, poți defini înălțimea de instalare a rigolei cu precizie milimetrică, folosind picioarele reglabile pe înălțime. În plus, setul de produse este completat de un sifon din polipropilenă de înaltă calitate. Sifonul poate fi curățat cu ușurință datorită sitei detașabile (Easy Clean System) și astfel îndeplinește cele mai înalte cerințe de igienă.

Rigola (https://financiarul.ro/2021/01/21/cel-mai-eficient-sistem-de-scurgere-pentru-cabina-de-dus/) este fabricată din oțel inoxidabil de calitate. Materialul se caracterizează prin rezistență ridicată la coroziune și oxidare împotriva influențelor chimice și meteorologice. În plus, oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește prelucrarea, atât în ​​stare foarte lustruită, periată, cât și mată. Produsul este stabilizat de picioare reglabile și atașat la podea. Grila perforată din oțel inoxidabil arată perfect în băile moderne și clasice. Produsul poate fi ușor nivelat manual. Sistemul de spate reglează înălțimea grilei după turnarea cimentului și, de asemenea, după așezarea plăcilor.

Duș fără bariere într-un design modern

Poți păși în sfârșit în duș, fără să calci prin apă. Până la aproximativ 30 de litri de apă pe minut sunt pur și simplu scurşi prin canalul de scurgere.

Doar tu poți decide dacă acoperi rigola de duș cu unul dintre panourile de scurgere oferite opțional sau pur și simplu cu propria placă pentru a se potrivi cu restul cabinei de duș. Plăcile de până la o înălțime de 1,5 cm pot fi utilizate cu cadrul furnizat. Rămâne vizibil doar golul lateral de drenaj cu o lățime de aproximativ 6 mm. Datorită grătarului de scurgere detașabil, permite accesul ușor la sifon pentru a fi curățat fără probleme. În plus, sistemul integrat de oprire a mirosului previne pătrunderea mirosului neplăcut.

Rigolele pentru duș sunt o alegere confortabilă atât pentru tineri, cât și pentru cei cu dificultăți fizice. Dușurile fără bariere sunt cea mai atractivă soluție optică pentru o baie modernă. Poți utiliza rigola de duș de înaltă calitate fabricată din oțel inoxidabil pentru ați goli cădița de duș.

Rigola de duș – Instalare

Rigola de duș din oțel inoxidabil de 60 cm se instalează în punctul în care este coborât spre canal. Sistemul de montare este flexibil și poate fi rotit 360 de grade. Datorită picioarelor reglabile ale rigolei, ai și opțiunea de a regla înălțimea în funcție de circumstanțele cabinei tale de duș.  Rigola de duș din oțel inoxidabil de înaltă calitate impresionează prin designul său modern. Rigola de duș cu scurgere laterală completă creează o zonă de duș fără bariere în baie. Poate fi instalat pe orice parte a cabinei de duș.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Informații utile

Talismane și ceasuri de mână la ofertă

Publicat

pe

Pasiunea pentru cristale, litoterapia și alte practici ezoterice asociate pietrelor semiprețioase, au dat naștere trendului pentru talismane. Au fost văzute pe podiumurile de modă sub formă de bijuterii asemănătoare unor talismane de protecție și brățări pentru noroc. În lumea modernă, bijuteriile și accesoriile și-au pierdut simbolismul anterior. Și totul pentru că astăzi toate națiunile, culturile și tradițiile s-au amestecat între ele și, deși granițele dintre țări sunt fizice, moral, ele au fost șterse cu mult timp în urmă. Astăzi, oamenii au început din ce în ce mai mult să creadă în dovezile științifice ale originii diferitelor fenomene din lume. Și ceea ce obișnuiam să credem doar din poveștile bunicilor, este acum dovedit oficial de oamenii de știință.

Talismane – Diverse modele și semnificații

  • Brățara cu fir roșu este un talisman excelent pentru o persoană. Se crede că își protejează proprietarul de energia negativă a altora, de ochiul rău, de daune și aduce fericire proprietarului în viața sa personală. Dar asta nu este tot. Poți afla mai multe despre acest accesoriu uitându-te la talismanele din magazinul online shopeo.ro.
  • broască țestoasă și o bufniță indică protecția împotriva erupțiilor cutanate. Acest simbol ajută o persoană să aleagă adevărata cale de dezvoltare, care îi este destinată de soartă.
  • Semnul infinituluisau figura opt. Se recomandă purtarea acestor semne de către persoanele care au probleme de sănătate. În unele țări, astfel de talismane sunt date persoanelor care, din orice motiv, au ajuns în spital. Pentru ca o persoană să se recupereze mai repede, rudele sale ar trebui să-i prezinte un astfel de accesoriu.
  • Amprentă sau inimă cu o piatră albă. Acest semn poate fi dăruit de o mamă copilului său, pentru a-l proteja împotriva spiritelor rele și a oamenilor răi. Simbolizează dragostea, afecțiunea și grija părinților.
  • Simboluri marine: stelele, racii, scoicile sunt purtate de bărbați ca simbol al neînfricării, masculinității și forței, și le vor fi utile în viață în rezolvarea diferitelor probleme.
  • Simbolurile vieții de zi cu zi simbolizează faptul că o persoană și-a găsit scopul în viață.

Ceasuri de mână

Ceasurile de mână nu sunt doar o modalitate ușoară de a ține evidența timpului. Astăzi, ceasurile frumoase au devenit un accesoriu care subliniază statutul și stilul. Exprimă lumea interioară și starea de spirit a unei persoane. Există multe modele de ceasuri de mână în diferite forme și culori care permit alegerea unui ceas care se potriveşte cu aspectul și stilul proprietarului. În fiecare an, designerii vin cu ceva nou și interesant, iar anul acesta nu face excepție. Dar trebuie înțeles că ceasurile clasice rămân întotdeauna relevante, deoarece le poți purta în fiecare zi.

Ceasuri de mână la modă în 2021

Pentru crearea unei imagini de fashionistă perfectă, alege un ceas potrivit stilului tău. De fapt, ceasul de mână este format din două părți – cadranul și cureaua, dacă excluzi mecanismul. Un accesoriu frumos și interesant, servește drept accent luminos al întregii imagini, alături de haine și machiaj. Dacă vorbim despre cadran, atunci acesta poate fi monocromatic și nu neapărat alb sau negru. Numerele pot fi prezentate sub formă de cifre arabe clasice sau romane. De asemenea, pot fi sub formă de pietre și stras. Pentru femeile tinere moderne, există ceasuri cu diferite forme și figuri abstracte.

Forma ceasului este, de asemenea, diferită, totul depinde de preferințele tale personale. Anul acesta vor fi la modă atât modelele de ceasuri masive, cât și modele miniaturale. Curelele pot fi sub formă de brățară metalică, piele sau silicon. Ele pot fi nu doar simple, ci și cu buline, fluturi etc. Totuși, ar trebui să știi că un astfel de ceas nu va fi relevant la locul de muncă, la birou. Cel mai probabil, aceasta este o opțiune pentru oraș. Pentru birou ai nevoie de modele de ceasuri de mână clasice cu brățară din piele sau metalică. Mai nou, ceasurile de mână pot fi purtate împreună cu un talisman.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Informații utile

Vacanța visată dintodeauna, dar amânată? DA, se poate!

Publicat

pe

TOP-ul ideilor

Fie că visezi să mergi în Creta sau Bali, Istanbul sau Miami, pe lângă dorință ai nevoie și de suma de bani potrivită pentru a-ți bucura sufletul într-o vacanță. Realizezi, însă, că nu poate fi exact cum visezi;te lovesc cheltuielile traiului de zi cu zi, cheltuielile neprevăzute, datoriile și nu ultimele sosite, facturile. După toată furtuna de griji, nu-ți rămâne decât să pleci într-adevăr, pentru că vei încerca următoarele trucuri ce te vor ajuta cu siguranță.

 

TOP-ul celor 5 trucurilor ce te vor ajuta să-ți iei zborul spre vacanța mult-așteptată

 

Mai multă economie, mai puțin timp de așteptat

Economisește! Dacă până acum obișnuiai mese în oraș, la restaurant sau fast-food, de acum ai un obiectiv clar: vrei să mergi în vacanță! Așadar poți reduce ieșirile, bucurându-te de mesele cât mai sănătoase de acasă. Produsele de îngrijire personală din categoria celor costisitoare mai pot aștepta. Punandu-ți pe o listă cheltuielile prioritare;amânarea achiziționării unor pantofi sau a unor haine te vor ajuta să economisești pe măsură, fără să fii nevoit să exagerezi. Plătește-ți lunar și la timp facturile obligatorii și ia-ți doar lucrurile absolut necesare și vei avea surpriza să constați că ai economisit mai mult decât ți-ai propus. Când vei trage linie, vei citi liniștit/ă pe un șezlong, la destinația dorită.

 

Un credit-fulger și beneficiile lui

Totul decurge după calculele tale, dar îți mai trebuie doar un singur fluturaș de salariu? Îți dorești ca zilele să treacă pe repede-nainte, pentru încasarea sumei cuvenite? Poți apela, însă, la o alternativă urgentă și necostisitoare. Poți conta, până la salariu,pe un credit fulger aprobat online, iar zilele de vacanță pot începe fără loc de amânare. Fără cozi interminabile la ghișeu, poți aplica online,putând astfel să primești până la 2000 de lei, suma ce vei poate fi restituită în termenul a 62 de zile. Vei avea nevoie doar de buletin și vacanța poate începe fără vreo altă amânare.

 

Alternativa job-ului part-time

Chiar dacă îți ajunge  salariul de la locul de muncă , un job part-time te poate ajuta oricând să umpli pușculița pentru vise și dorințe. Te poți orienta către un job care presupune un hobby, putând astfel să combini utilul cu plăcutul, dobândind asfel încă o sumă pentru porcușorul ce abia așteptă să fie plin. Asemenea  tipuri de locuri de muncă sunt multe și variate, cu un anumit număr de ore(maxim4) sau anumite proiecte pe perioade determinate;asfel ai șansa să poți alege ce te avantajează mai mult. Vei experimenta ceva nou, plăcut și de ce nu,pe o perioadă lungă, iar suma ta se va înmulți așteptând bucuroasă plecarea în vacanță.

 

Alternativa ”Sună un prieten!”

Dacă lucrurile nu s-au aliniat așa cum doreai, vei avea și această opțiune, de a apela la cel mai bun prieten. Ai atâtea oferte de nerefuzat, iar ultimul impediment este partea financiară. Cel care ți-a fost alături mereu probabil o va face și acum fără să stea pe gânduri, știind că vacanța această îți va încărca bateriile și te va umple de energie. Când vacanța se va termina va trebui, bineînțeles, să restitui banii amicului.

Rezervă din timp

Sunt multe site-uri unde poți găsi oferte turistice cu luni bune înainte, la prețuri destul de accesibile. Dar ce te faci dacă apar cheltuieli neprevăzute? Din acest articol poți afla la cine să apelezi și cine poate fi ajutorul de nădejde, pentru pachete turistice de nerefuzat.

Aceste trucuri te vor ajuta în mod sigur, și vei reuși, în sfârșit să ajungi acolo unde ți-ai droit;linișteși relaxare. Vacanță plăcută!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Sănătate2 zile ago

Fitnessmetabolic, antrenorul tau personal de acasa

Pandemia ne-a afectat pe toți! Periodic au fost închise activitățile restaurantelor, sălilor de cinema, sălilor de fitness  și a altor...

Social3 zile ago

Sub conducerea directorului Remus Grigorescu, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea este aproape de Românii de pretutindeni

Remus Grigorescu este un economist de top, profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, care în prezent ocupă postul de Director la...

Social4 zile ago

Credite biroul de credit pentru un week-end la mare!

Îți dorești neapărat să mergi la mare într-un week-end însă nu ai niciun ban pus deoparte și nici nu poți...

SocialO săptămână ago

Cazare Băile Olăneşti 2021

După o perioadă în care posibilitatea de deplasare a oamenilor a fost destul de limitată, cu siguranţă o vacanţă departe...

Informații utile2 săptămâni înainte

Bucătăria este un loc în care se întâmplă totul: grăsime fierbinte, abur …

În bucătăria profesională trebuie să fii acoperit nu numai pentru a evita arsurile, ci și pentru a-ți proteja suportul furlana,...

Social3 săptămâni înainte

Dezbatere organizata de Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila”: Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” organizeaza joi, 1 aprilie 2021, evenimentul „Sanatatea in tranzitie – 2019 versus 2021”, cu ocazia...

Antica Antica
Afaceri4 săptămâni ago

Îngrijirea unghiilor pentru efecte durabile

Îngrijirea corectă a mâinilor și picioarelor crește încrederea în sine și îți permite să te simți atrăgătoare. Manichiuriștii profesioniști îți vor...

Eveniment4 săptămâni ago

Cele mai neinfricate semne zodiacale

Fiecare dintre noi isi are zona sa de confort, acolo unde se simte in siguranta, linistit si impacat cu sine;...

Livrareflori Moldova Livrareflori Moldova
Afaceri4 săptămâni ago

Oferă flori surpriză direct acasă și înseninează ziua cuiva

Florile pot fi cadouri frumoase. Prezentarea unui buchet bine decorat este cel mai simplu mod de a face orice eveniment...

Informații utile4 săptămâni înainte

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la europeni. Deja în epoca bronzului (secolele...