Connect with us

Afaceri

HP – Evolutie si Istoria companiei

Publicat

pe

compania-hp

Infiintarea Companiei

Fondata la 1 ianuarie 1939, Hewlett-Packard, cunoscuta in special sub numele de HP avea sa devina una din cele mai mari si importante companii pe piata tehnologica din intreaga lume. Fondata la Palo Alto, in California de catre Wiliam Redington si David Packard, HP avea sa se bazeze in special pe producerea calculatoarelor, laptop-urilor, diferitelor periferice, cat si a serverelor sau a alot produse software.

Istoria HP

William Hewlett si David Packardau fost doi absolventi ai Universitatii Stanford pe profilul ingineriei electrice. Cei doi au pus bazele companiei intr-un micut garaj din apropierea regiunei Palo Alto. Un cuvant important de spus l-a avut si profesorul lor si prieten in acelasi timp, Frederick  Terman, acesta fiind considerat un punct de reper, un mentor, pentru Hewlett si Packard, ajutandu-i totodata pe cei doi in crearea companiei si mai apoi a „imperiului” HP.

Oficial, bazele companiei au fost puse la data de 1 ianuarie 1939, cei doi investind doar 538 dolari pentru inceput. Pentru a stabili denumirea oficiala a companiei, cei doi au aruncat cu banul. Fie se numea Hewlett-Packard, fie Packard-Hewlett. Desi cel din urma a castigat la aceest mic joc, denumirea oficiala a fost Hewlett-Packard Company.

8 ani mai tarziu, pe 8 august 1947, HP devenea o corporatie, iar 10 ani mai tarziu, la 6 noiembrie 1957 era companie pe actiuni.

Desi au avut numeroase proiecte, cel mai mare succes a fost inregistrat cu un oscilator de precizie, oscilator denumit HP200A, vanzand oscilatorul la un pret de 54.40$ in Statele Unite. Fata de concurenta, care nu avea oscilatoare sub 200$, aceasta inovatie a companiei s-a dovedit un real succes.

Unul din primii si cei mai importanti clienti a fost marele Walt Disney, care a achizitionat opt astfel de oscilatoare la un pret de doar 71.5 dolari pe bucata

Cifrele companiei HP

Cel mai mare succes inregistrat de cei de la HP a avut loc in anul 2006, atunci cand compania a avut 91.7 miliarde dolari incasari, fata de 91.4 miliarde inregistrare de concurenta IBM. Odata cu aceste cifre, se pare ca HP ar fi devenit cel mai mare furnizor de tehnologii.

Cifrele au continuat sa creasca, astfel ca in 2007, HP inregistra un enit de 104 miliarde dolari. Totodata, HP devenea prima companie ce inregistra vreodata venituri peste 100 miliarde dolari SUA.

De altfel, HP se pare ca ar fi cel mai mare vanzator din toate lumea, in domniul calculatoarelor, depasindu-l si pe rivalul de la DELL.

Un alt detaliu important e reprezentat de faptul ca in 2010, compania Hewlett-Packard detinea pe piata mondiala peste 32% din servere.

HP in Romania

In anul 2010, HP avea in tara noastra in jur de 2.500 de muncitori, in timp ce la nivel global totalul era de 300.000 angajati. De altfel, in 2005, compania se situa pe primul loc in ceea ce tinea vanzarea de calculatoare, servere si workstationuri (varful de lancie al acestor produse este modelul hp z840). Cota de piata a companiei era de 11,3%.

Spre sfarsitul anului 2015, cei de la HP au fost amendati cu 665.000 euro pentru abuz de pozitie, de catre cei de la Consiliul Concurentei. Cea mai mare cifra de afaceri inregistrata de compania HP in tara noastra a fost in 2009, respectiv 88 milioane de euro.

Din punct de vedere al profitului net, tot 2009 a fost anul de glorie al celor de la HP in Romania, inregistrand 17 milioane de euro.

HP s-a desfiintat in 2015

Desi inca aveau succes la nivel global, reprezentantii companiei HP au luat decizia de a desfiinta compania HP. Insa, nu definitiv. Compania a fost, de fapt, impartita in doua companii, dupa cum urmeaza: HPE (Hewlett Packard Eneterprise) ce se ocupa cu dezvoltarea serverelor, a anumitor software-uri, data center, etc. si comapania HP Inc., care se ocupa in continuare de producerea PC-urilor, imprimantelor si a altor echipamente precum periferice sau laptop-uri.

In concluzie, desi impartita in doua, compania HP reprezinta in continuare unul din producatorii importanti la nivel global. Cu siguranta ca Hewlett-Packard va continua sa aiba un cuvant important de spus pe piata  globala in domeniul pe care activeaza.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Reprezentantul tău Avon te poate ajuta să scapi de riduri

Publicat

pe

De

Mii de femei calatoresc pe internet in cautarea de bani. Unele isi doresc recunoasterea si avansarea in cariera, altele vor sa obtina bani reali, fara investitii si proiecte pe termen lung. Toate acestea sunt oferite de Avon, daca te gandesti sa devii reprezentant Avon. Compania Avon promite sprijin, cooperare reciproc avantajoasa si diverse optiuni de recompense. (mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Confecții metalice Analko Metal Confex

Publicat

pe

De

Produsele metalice pentru uz general și industrial sunt utilizate zilnic de către consumatori, în diverse domenii de activitate. Analko Metal Confex este un atelier de confecții metalice echipat cu mașini speciale pentru executarea lucrărilor de orice complexitate. Confecțiile metalice se realizează utilizând diferite tehnologii care diferă între ele și fac posibilă crearea de articole cu caracteristici și funcții de calitate diferite.

Confecții metalice industriale

Pentru confectii metalice industriale se folosesc diferite metode, cum ar fi ștanțarea CNC, debitare laser etc. Analko Metal Confex este un atelier modern de producție, dotat cu echipamente CNC inovatoare, mașini laser și multe altele. Aceste mașini sunt speciale pentru prelucrarea metalelor. Confecțiile metalice realizate cu aceste utilaje, se caracterizează printr-o precizie ridicată, deoarece mașinile de ultimă generație, permit automatizarea producției cât mai mult posibil, realizând toate procesele programate. Cu un astfel de echipament, procentul de rebuturi este redus semnificativ, iar productivitatea este crescută.

Produsele și structurile metalice sunt elemente din metal, care sunt utilizate în diverse domenii ale economiei. Confecțiile metalice sunt utilizate pe scară largă nu numai în domeniul construcțiilor de mașini, ci și în construcții de clădiri. La producția de armături pretensionate se utilizează sârmă de înaltă rezistență sau oțel cu o singură bară, laminată la cald. Armătura bazalt-plastic și fibra de sticlă, care au apărut recent pe piața în domeniu, îndeplinesc toate cerințele de siguranță, și în multe privințe, sunt semnificativ superioare structurilor metalice tradiționale. Producția de fitinguri se realizează folosind cele mai noi tehnologii.

Servicii diverse pentru confecții metalice

Analko Metal Confex este specializată în confecții metalice din oțel inoxidabil, metale feroase (alamă, titan, aluminiu, cupru) și neferoase, folosind următoarele tipuri de confecții metalice: tăierea cu laser a metalului, îndoirea metalului, ștanțarea metalelor, sudarea metalelor, lucrări de frezare, strunjire, forjare artistică, instalarea și demontarea structurilor, vopsire în câmp electrostatic, debitare tablă neagră, debitare tablă galvanizată.

Fabricarea produselor metalice necesită abilități speciale și mașini tehnologice de ultimă generație pe care atelierul de confecții metalice Analko Metal Confex le deține. De asemenea, poți solicita confecții metalice de orice complexitate, și chiar după schițele tale sau după o simplă idee a ta. Pot fi realizate produse pentru diverse sectoare ale economiei. Este vorba despre industria mobilei, structuri metalice, elemente de decor și design, bunuri de larg consum, industrie generatoare de căldură, industria auto, construcții, produse din tablă și multe altele.

Ce confecții metalice pot fi realizate?

Analko Metal Confex poate realiza sobe, cazane, porți metalice, copertine, uși metalice, garduri profilate, garaje, foișoare de grădină, cuști pentru păsări și animale de companie, bare de ferestre, structuri pentru sere și hale, scări metalice, balustrade, bănci, leagăne, structuri de pod, pergole și arcade, tije de perdea și lustre, standuri și suporturi pentru plante, elemente decorative, cornișe, containere și rezervoare, rafturi, suporturi, grilaje pentru construcții, țevi, grinzi, bare, garduri de împrejmuire, tablă pentru acoperișuri și multe altele. Analko Metal Confex oferă o gamă completă de servicii pentru confecții metalice. Fabricarea pieselor se face conform unui desen și a unei planșe tehnice, deoarece, la atelierul de confecții metalice lucrează doar profesioniști, care și-au dovedit abilitățile de-a lungul anilor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ventilatoare de terasa cu vapori de apa

Publicat

pe

inchirieri ventilatoare

Ventilatoare de terasa cu vapori de apa

Ventilatoarele de terasa cu vapori de apa sunt роtrіvіte in ѕресіаl реntru rеѕtаurаntе sі mаgаzіnе, рrесum sі реntru gradіni ѕаu tеrаѕe рrорrіi. Оfеra raсоаrе sі соnfоrt in tіmрul сaldurіі dе vаra. Vеntіlаtоrul, рrоduсand vapori dе арa, ѕсаdе ѕеmnіfісаtіv tеmреrаturа mеdіuluі, сrеstе umіdіtаtеа, indерartеаza dіn аеr рrаful sі раrtісulеlе daunatоаrе.

Exista modele de ventilatoare de terasa cu vapori de apa cu ultrаѕunеtе, care trаnѕfоrma ара intr-о сеаta сu dіmеnѕіunеа dе рana lа 3 mісrоnі, сееа се il fасе роtrіvіt sі реntru іntеrіоr. Vaporii de apa fоrmаti аbѕоrb еnеrgіа tеrmісa dіn аеr sі ѕе еvароra, iar tеmреrаturа ѕсаdе сu рana lа 4 grade С. Astfel, sе сrееаza о brіza рlaсuta.

Ventilatoarele de terasa cu vapori de apa stationare sunt potrivite pentru restaurante, baruri, hoteluri, piscine. Racirea cu vapori de apa este responsabila de racoarea pe care o simti atunci cand briza iti atinge pielea. Umiditatea din piele se evapora in aer, tinand departe caldura de organism.

Principiul racirii cu vapori de apa

Racirea prin evaporare este responsabila de racoarea pe care o simti atunci cand briza iti atinge pielea. Umiditatea pielii se evapora in aer, eliminand energia termica a corpului. Prin injectarea de apa, cu ajutorul unei pompe de inalta presiune, care lasa apa sa treaca prin duze special concepute, creeaza o ceata de picaturi foarte mici de apa, care absorb rapid energia (caldura) din mediu si o transforma in vapori de apa.

Energia (caldura) folosita pentru a converti apa in vapori este eliminata din mediu, astfel incat aerul este racit. Ventilatoarele de terasa cu vapori de apa араrtіnе fаmіlіеі dе араrаtе еlесtrісе еfісіеntе dіn рunсt dе vеdеrе еnеrgеtіс, сu соnѕum rеduѕ dе еnеrgіе.

Ventilatoarele de terasa cu vapori de apa – Tipuri

Din catalogul online poti alege tipurile de ventilatoare potrivite pentru terase comerciale, cat si pentru uzul personal. Sunt prezentate cu diferite configuratii si functii suplimentare. Exista ventilatoare de terasa cu vapori de apa echipate cu umidificator de aer, precum si dispozitive de tip mobil, cu dimensiuni compacte.

In catalogul online poti gasi solutii simple si complexe pentru a crea un mediu confortabil pe terasa clubului, pe terasa cafenelei, a restaurantului sau pe terasa casei. Inchiriere ventilatoare de terasa cu vapori de apa. Depinde de forma lamei si de viteza de rotatie a acesteia. Lamele mari necesita utilizarea unor motoare puternice, dar in acelasi timp au o productivitate crescuta si pot fi utilizate pe terasele mari. Aceste tipuri de dispozitive sunt  o optiune ideala pentru crearea unui microclimat sanatos si confortabil pe terasa.

Prin scaderea usoara a temperaturii cu cateva grade atunci cand stai pe o terasa si savurezi un suc rece sau o bere rece, climatul este racoros, si de asemenea, este benefic pentru sanatatea ta. Ventilatoarele de terasa cu vapori de apa complet portabile poate fi instalate practic oriunde. Mentin racoarea exact acolo unde ai nevoie.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Eveniment2 săptămâni ago

6 motive pentru a oferi flori și baloane cu heliu – livrări speciale pentru ocazii

Fie pentru ziua de naștere, aniversarea, înmormântarea sau nuntă, oamenii trimit flori drept cadouri de secole. Victorienii au oferit flori...

Social2 săptămâni ago

Vine toamna și este timpul sӑ ne programăm la hair stylist

Pӑrul tӑu este alӑturi de tine pentru a te ajuta sӑ ȋți creezi o imagine așa cum dorești. Se spune...

Social2 luni ago

Ce concluzii a tras Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, legat de ultimele zile?

Pentru cei care nu știu încă, Gherzan este un individ foarte activ atât in zona educației, cât și în zona...

Social2 luni ago

Performanța vorbește de la sine!

Mai este foarte puţin până când oamenii vor avea din nou ocazia iasă la vot şi să pună ştampila pe...

operatie-barbie-dubla-pret operatie-barbie-dubla-pret
Comunicate de Presă2 luni ago

Cum scapam de gusa sau barbie dubla?

Barbia dubla este un defect estetic destul de comun. Acest termen se refera la faldul piele-grasime, care se formeaza sub barbie. Prezenta...

magazin-peruci magazin-peruci
Comunicate de Presă2 luni ago

Perucile, un accesoriu indemodabil!

Perucile sunt un accesoriu din ce in ce mai in voga, care au traversat epocile si care se poarta inca...

DCA DCA
Afaceri2 luni ago

Cum sa ajungi la clienti prin servicii de redactare articole SEO si content marketing?

Una dintre dimensiunile de care business-urile, indiferent de talia si domeniul lor de activitate, nu se pot lipsi este continutul....

Social2 luni ago

Gherzan Cătălin, PER: „Educaţia online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educaţia”

Gherzan Cătălin, candidatul PER la primăria municipiului Piteşti şi patron al unei grădiniţe private în Piteşti, a acordat un interviu...

Social3 luni ago

Asociaţia „Vindecă-ţi Viaţa” vă oferă cursuri de calificare

Terapiile alternative au cunoscut o ascensiune deosebită în ultimii ani şi tot mai mulţi oameni ajung să se trateze de...

Social4 luni ago

Cătălin Gherzan, Președintele Partidului Ecologist Român filiala Piteşti

Așa cum am spus-o şi în intervențiile mele online, decizia Primăriei Piteşti de a include în cadrul Planului Urbanistic General...