Connect with us

Politică locală

Dumitrache Cosmin Laurentiu, directorul ANR pus de PNL, si-a inceput cariera in ANR in mod ilegal si fara calificarea necesara

Constanta MEA

Publicat

pe

Dumitrache Cosmin Laurentiu, angajat la ANR pe un post fara a avea calificarea necesara

Omul PNL-ului, domnul Dumitrache Cosmin Laurentiu, fost angajat al CERONAV si actualul director general al Autoritatii Navale Romane, a fost angajat in cadrul Autoritatii din martie 2019 direct pe functia Inspector Specialitate Gr. I A – Serviciul Port State Control / Flag State Control, adica in compartimentul care are ca obiectiv inspectia navelor maritime care ajung in portul Constanta.
Personalul angajat in compartimentul PSC are un statut special, criteriile de calificare fiind stabilite prin lege (HG 811/2010, anexa 11). Avand in vedere atributul de verificare al aspectelor legate de siguranta navigatiei la nave cu pavilion strain, legiuitorul a considerat ca inspectorii PSC trebuie sa aiba: experienţă de minimum un an ca inspector al statului de pavilion privind inspecţia şi certificarea navelor în conformitate cu convenţiile sau să fi fost implicat în monitorizarea activităţilor organizaţiilor recunoscute cărora le-au fost delegate aceste sarcini statutare; sau un nivel de competenta similar, urmaand minimum un an de instruire pe teren constaand iin participarea la inspectii în cadrul controlului realizat de statul portului sub indrumarea inspectorilor PSC experimentati”.
Cu alte cuvinte, ca sa ajunga inspector in cadrul compartimentului PSC, perceput ca foarte “profitabil”, domnul Dumitrache ar fi trebuit sa fi facut inspectii de nave in cadrul unor societati de clasificare de afara sau sa fi fost angajat in cadrul Autoritatii Navale Romane in cadrul compartimentului tehnic destinat navelor romanesti dupa care sa promoveze la compartimentul destinat inspectiilor la navele straine.
Domnul Dumitrache a acces in ANR pe filiera Adrian Stancu + Alexandru Mezei care au ocolit cadrul legal la angajarea acestuia in cadrul ANR, compartimentul PSC. In cele doua luni scurse de la numire, domnul Dumitrache a demonstrat recunostinta fata de cei doi afirmand, de la prima intalnire cu staful ANR, ca nu va schimba nimic si totul va merge la fel ca inainte.

Inainte de ultima pozitie la ANR, din 2019 martie, ar fi trebuit sa aiba un an de zile experienta! Nu l-a avut, dar „a primit” postul!

 In perioada 2016 – 2017, Dumitrache a fost angajat al CERONAV; anterior, a fost comandant pentru nave cu TB 3000 tone sau mai mare.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Jeanu Dorin Dumitru – Primarul care modernizează Costineştiul

Publicat

pe

Ştim cu toţii că politica românească are nevoie de un suflu proaspăt, de oameni tineri şi devotaţi comunităţilor din care fac parte. Aruncând o privire peste cum arată ţara am putea spune că astfel de oameni nu există, însă dacă ne uităm mai atent vom vedea că există anumite zone care ies din tipar şi arată complet diferit faţă de restul. Ce au ele diferit faţă de altele? Ei bine, unul dintre răspunsuri ar fi conducători dispuşi să facă sacrificii şi să transforme în bine comunităţile din care fac parte!

Un astfel de exemplu vom regăsi şi în comuna Costineşti. După 20 de ani în care comuna a fost condusă de un singur primar, anul trecut locuitorii din Costineşti au decis că e vremea schimbării şi să-şi pună încrederea într-un primar tânăr pe nume Jeanu Dorin Dumitru. Acesta reprezintă exact modelul de care politica din România are nevoie pentru ca ţara să prospere: este un bărbat tânăr care îşi doreşte să facă din comunitatea sa un model de urmat pentru restul ţării.

Costineştiul este o comună cu foarte mult potenţial datorită zonei în care se află, fiind una dintre cele mai atractive locaţii pe timp de vară pentru tinerii dornici de distracţie. Însă Costineştiul este mult mai mult decât o simplă staţiune de litoral, locuitorii lovindu-se de aceleaşi probleme şi neajunsuri precum cei din alte zone ale ţării. Tocmai de aceea, locuitorii comunei Costineşti au dorit o schimbare şi au văzut în Jeanu Dorin Dumitru omul capabil să producă această schimbare.

Şi din câte se pare după prima jumătate de an de mandat, Jeanu Dorin Dumitru este pus pe fapte mari, reuşind deja să pună Costineştiul pe o cale bună. Unul dintre punctele cele mai importante pentru dezolvarea Costineştiului este atragerea de fonduri europene, iar Jeanu Dorin Dumitru a făcut un pas important spre acest obiectiv: „Am dispus cadastrarea întregii localităţi, pentru că şi din acest punct de vedere lucrurile au fost lăsate la voia întâmplării. Când am preluat Primăria, am descoperit că nu ştim situația terenurilor din localitate. Problemă care, din nou, ne bloca posibilitatea accesărilor fondurilor europene. Suntem aproape gata cu acest proces, în zilele următoare vom avea o situaţie exactă a cadastrului Costineștiului.

Şi pentru că i s-a reproşat că nu comunică suficient de mult public, Jeanu Dorin Dumitru a decis să îşi creeze un blog personal prin intermediul căruia să ţină la curent locuitorii comunei Costineşti cu proiectele şi cu activitatea sa din funcţia de primar, dar nu numai. Pe lângă pagina sa de Facebook, primarul comunei Costineşti poate fi găsit şi pe blogul personal jeanudumitru.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Comunicate de Presă

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Publicat

pe

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

(P) DUMITRU CARAGHEORGHE, candidat din parte USR PLUS Constanta pentru Camera Deputatilor

Constanta MEA

Publicat

pe

Dumitru Caragheorghe este de profesie economist și, de aproape 10 ani, este directorul general al unei companii private cu peste 60 de angajați. Licențiat în Tranzacții Internaționale și cu studii aprofundate în Tranzacții Intraeuropene, master în limba engleză în Management de Transport Internațional Multimodal, vorbitor a cinci limbi străine, este totodată un bun cunoscător al scenei politice și economice interne și internaționale. Este fondator al USR Constanța și președinte al filialei Municipale Constanța.

Activist civic încă din perioada studenției, în primăvara anului 2016, revoltat de masacrul spațiilor verzi din oraș și de urbanismul haotic, a fondat, împreună cu Stelian Ion, VERDE URBAN, o platformă care să încerce să revigoreze spiritul civic contestatar constănțean. Pasionat de patrimoniul cultural istoric material dar și imaterial, derulează proiecte de conștientizare a valorilor reale ale orașului prin intermediul platformei CONSTANTIANA.

Consideră că face parte dintr-o generație care a transmis deja, de-a lungul ultimilor patru ani, mesajul schimbării vechii clase politice și dorește ca, în continuare, să contribuie la consolidarea încrederii cetățenilor că valul schimbării îsi păstrează consistența. În calitate de parlamentar va promova programul de guvernare națională al USR- PLUS care cuprinde proiecte în toate domeniile, dar, în mod special, susține combaterea tăierilor ilegale și împădurirea României. Constănțean din naștere, Dumitru Caragheorghe vede în acest proiect o soluție pentru județul Constanța care a devenit o zonă aridă, printre altele, și din cauza lipsei perdelelor forestiere.

În calitate de deputat, Dumitru Caragheorghe va apara interesele românilor, pentru că USR PLUS s-a născut din nemulțumirile generale ale oamenilor, și va contribui la elaborarea unor legi care să ajute România să se dezvolte, să creeze o clasă de mijloc puternică, “O Românie Fără Hotie” și „Fără penali în funcții publice”.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, filiala județeană Constanța

Executat de SC Rocadia Net SRL

Cod mandatar financiar 11200021

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Social2 săptămâni ago

Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan

Tinand cont de stilul de viata actual, majoritatea oamenilor petrec aproximativ 90% din timp in interior. Drept urmare, ferestrele si...

Comunicate de Presă3 săptămâni înainte

Ce trebuie să știi înainte de a te epila cu ceară

Standardele estetice ale societății în care trăim ne amintesc faptul că o piele perfect epilată este una frumoasă. De aceea,...

Eveniment1 lună ago

Bijuterii iesite din comun pentru cei diferiti

Deseori ne alegem vestimentatia si accesoriile in functie de locul in care mergem dar si in functie de starea pe...

Eveniment1 lună ago

Aer conditionat pentru o vara perfecta, acasa

In special in ultimii 2 ani, a fost si inca este pentru multi, destul de dificil sa isi ia zile...

Antica Antica
Afaceri1 lună ago

Cum ne îngrijim părul la întoarcerea din concediu?

Dacă tocmai te-ai întors din vacanța la mare unde ai petrecut momente relaxante pe plajă sau la piscină, dar nu...

Etuo Etuo
Afaceri3 luni ago

Personalizarea telefonului cu huse business

Personalizarea huselor de telefon reflectă în mare parte gusturile, stilul și pasiunile proprietarului. Acestă personalizare poate fi realizată în scop...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Informații utile3 luni ago

Atunci când ai avut un accident rutier este important să contactezi un avocat specializat

A avea un accident rutier este de nedorit. Este unul dintre momentele cu adevărat dificile din viaţa oricărei persoanei care...

Afaceri4 luni ago

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Comunicate de Presă4 luni ago

Vinul rose este o bautura simpla ce poate fi savurata oriunde!

Vinurile Girboiu acopera o gama vasta de sortimente, oferind clientilor vin rose, rosu sau alb de cea mai inalta calitate, la...

Dento Care Dento Care
Sănătate4 luni ago

Cum să ai grijă de igiena orală după ce ți-ai pus un aparat ortodontic?

Pacienții de toate vârstele decid să-și îndrepte dinții. Persoanele care doresc să înceapă tratamentul ortodontic au multe întrebări, cum ar...