Connect with us

Eveniment

FOTO VIDEO| Accident grav la Medgidia. Intervine elicopterul SMURD

Constanta MEA

Publicat

pe

Pompieri, echipaje medicale și polițiști au intervenit pentru salvarea a șase persoane în urma unui grav accident de circulație care a avut loc la ieșire din Medgidia spre Valea Dacilor. În coliziune  au fost implicate  un autoturism, un autotren, o autoutilitară și o căruță, Trei persoane au fost transportate la spital.

La fața locului au ajuns pompierii Detașamentului Medgidia cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanta SMURD. Din primele informații o persoană încarcerată a fost extrasă, este conștientă, colaborantă.

Potrivit SAJ Constanța în urma accidentului au rezultat șase victime. Trei persoane au refuzat transportul la spital  șofer autotren, cu atac de panica,  o victima sex masculin, cu contuzie membru inferior drept și căruțașul. Un bărbat de 30 ani, constient, cu TCC inchis  și  o victima de sex masculin, constienta, TCCinchis, traumatism membre inferioare, au fost transportați la Spitalul din Medgidia. Victima încarcerată, un tânăr de17 ani, i cu TCC, traumatism toraco- abdominal , transportat la Spitalul Județean Constanța cu elicopterul SMURD

 

 

Facebook Comments

Eveniment

59,27% rata de promovare la Bacalaureat 2020  (după contestații) la nivelul județului Constanța

Constanta MEA

Publicat

pe

 

 

Rata de promovare  înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Constanța, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 59,27%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 69,17%, iar pentru promoțiile anterioare de 23,17%.

Astfel, din totalul celor 5775 de candidați prezenți, au promovat 3423 de candidați: 3135 candidați aparțin promoției 2020, iar 288 provin din promoțiile anterioare.

Dintre cei 6092 de candidați înscriși, s-au prezentat 5775 de candidați (4532 de candidați din promoția curentă, respectiv 1243 de candidați din promoțiile anterioare).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Luni, 6.07.2020, debutează etapa specială a examenului de bacalaureat 2020, etapă pentru care s-au înscris 2 absolvenți ai clasei a XII-a (unul din localitatea Cobadin și unul din municipiul Constanța). Luni se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, marți, 7 iulie, proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Ce grădiniţe vor fi deschise în Constanța, peste vară

Constanta MEA

Publicat

pe

La nivelul județului Constanța 133 de părinți și-au exprimat dorința de a se deschide grădinițele, în perioada iulie-august 2020. Cele mai multe solicitări, 120,  au fost în municipiu.

În acest context, în baza unor proceduri specifice, ISJ Constanța a hotărât deschiderea a 6 grădinițe din sistemul de stat, după cum urmează: Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valul Traian, Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele mării” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de turta dulce” Constanța și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea copiilor” Constanța. 

Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019-2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educatiei și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea imbolnăvirii cu SARS-Co V-2.

120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, 6 bucătari și 6 administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă.

S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară  a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Incendiu la o terasă din Mamaia

Constanta MEA

Publicat

pe

Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o terasă din stațiunea Mamaia.

La fața locului intervine o autospecială de stingere din punctul de stingere Pescărie. Nu au fost probleme, au ars o ghenă de gunoi și o masă, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

Nu au fost victime.

Cauzele izbucnirii incendiului vor fi stabilite de specialistii ISU.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Social2 săptămâni ago

Asociaţia „Vindecă-ţi Viaţa” vă oferă cursuri de calificare

Terapiile alternative au cunoscut o ascensiune deosebită în ultimii ani şi tot mai mulţi oameni ajung să se trateze de...

Social1 lună ago

Cătălin Gherzan, Președintele Partidului Ecologist Român filiala Piteşti

Așa cum am spus-o şi în intervențiile mele online, decizia Primăriei Piteşti de a include în cadrul Planului Urbanistic General...

Social1 lună ago

Gherzan Cătălin vine cu recomandări pentru a respira un aer mai curat!

Acum ceva timp, un bun prieten de-al meu, ce este şi consilier la Primăria Piteşti, doctorul Edi Morlova, a cerut...

compania-hp compania-hp
Afaceri2 luni ago

HP – Evolutie si Istoria companiei

Infiintarea Companiei Fondata la 1 ianuarie 1939, Hewlett-Packard, cunoscuta in special sub numele de HP avea sa devina una din...

Social2 luni ago

În vremurile acestea grele, oamenii de valoare vin cu soluţii reale

Societatea selectă din Piteşti îşi creşte numărul cu încă un om de valoare în persoana lui Cătălin Gherzan. Acesta este...

Social2 luni ago

Cel mai bun salon de bronzat din Bucureşti în 2020

De obicei, începând cu 1 Mai se dădea startul la bălăceala în mare şi statul la soare pentru bronzare. Din...

Social3 luni ago

Ormus Romania devine Aurul Dacilor

Suntem familiarizati cu aurul ca metal. Acesta a fost prelucrat milenii pentru frumusetea si maleabilitatea sa, fiind folosit pentru bijuterii,...

Social4 luni ago

Împreună pentru o Românie unită: ajutsieu.ro

Din dorinţa de a contribui la ajutorarea semenilor în momentele dificile s-a lansat o platformă online de ajutor şi solidaritate...

Comunicate de Presă4 luni ago

Avocati din Bucuresti specializati in TRAFICUL DE DROGURI

Infracțiunea de trafic de droguri este prevăzută în Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de...

Sănătate4 luni ago

Clinica Dr. Georgescu Pitești – Specialiști în colonoscopie

Colonul este ultima porțiune a tractului digestiv. Acesta reprezintă un tub gol, de aproximativ 1,5 metri și se termină la...