Connect with us

Sănătate

David Veronica – Unul dintre cei mai iubiti asistenti medicali din Constanta

Publicat

pe

David Veronica lector Asociatia Succes

De cele mai multe, când discuția ajunge la sistemul de sănătate din România, primele cuvinte care apar sunt șpagă, mizerie, neputință, nepricere, indolență, indiferență, corupție, iar uneori se vorbește chiar de malpraxis.

Cu toate acestea, există un om în sistemul medical românesc care lucrează în serviciul de urgență de 43 de ani, iar cazul nu este unul unicat!

Un om care nu și-a schimbat locul de muncă în ultimii 30 de ani.

Un om care nu a avut decât un singur concediu medical, atunci când și-a rupt mână, alunecând pe gheață, într-o iarnă friguroasă, tot în drum spre spital.

Un om care nu urăște nimic mai tare decât să întârzie la muncă, fiind conștient că este așteptat de un coleg sau de o colegă care își dorește să ajungă acasă.

Un om care muncește la fel de mult precum o furnicuță dintr-o colonie. Un om care pleacă dimineața de acasă cu un pachet de mâncare și se întoarce de cele mai multe ori cu el neatins, din lipsa de timp.

Un om care nu doarme deloc sau doarme cel mult 1 oră pe noapte, pe un pat incomfortabil de spital, odată la 4 nopți.

Un om prin mâna căruia au trecut mii de alți asistenți medicali sau sute de medici rezidenți proaspăt ieșiți de pe băncile școlilor.

Un om care respectă la fel de mult un brancardier, o infirmieră, un coleg asistent sau un (doctor) șef de secție.

Un om care are un cuvânt de alinare pentru oricine se află în suferință sau în durere, femeie de serviciu, director de bancă sau artist.

Un om care la sfârșitul zilei își respectă și își cinstește meseria.

Un om care s-a dedicat total profesiei sale. Și un om care afirmă cu mâna pe inimă că ar lua-o de la capăt, pe aceelași drum, dacă ar avea din nou 20 de ani.

Acest om se numește Veronica David, din Constanța (asistent medical generalist în grad principal), căreia îî mulțumim pentru profesionalism și dedicare.

Din anul 2017 a început să împărtășească din cunoștințele dobândite în calitate de lector la cursuri de prim ajutor sau cursuri de recoltare probe biologice și injecții, realizate în colaborare cu Asociația Succes în Educație și Sport.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Medicina integrativa copii: Cum arata vindecarea in viziunea holistica

Publicat

pe

medicina integrativa copii

Medicina integrativă este o abordare care privește fiecare persoană ca intreg, mai degrabă decât ca pe cineva cu un set de „simptome” care trebuie corectate.

Medicina integrativa sau “pediatria integrativă” are in vedere un amestec de terapii convenționale și complementare pentru a crea un plan personalizat care să se potrivească nevoilor fiecărui copil, familie și situație, pe baza celor mai bune dovezi disponibile.

Domeniul pediatriei se află la o răscruce de drumuri. Sănătatea copiilor noștri – viitorul nostru – este în joc. Ratele de prevalență ale multor afecțiuni cronice de sănătate pediatrică continuă să crească într-un ritm fără precedent. Din punct de vedere istoric, soluția convențională a favorizat un „sistem de tratament al bolii” care adesea stimulează îngrijirea mai invazivă la un cost mai ridicat, o abordare slab aliniată cu nevoile copiilor de astăzi. Transformarea asistenței medicale nu mai este opțională, este un imperativ absolut.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, dar si parintii, au inceput sa caute modalitati mai sigure și mai rentabile pentru a optimiza sănătatea și bunăstarea copiilor de pretutindeni. Modelele multidisciplinare de asistență medicală care implementează medicina integrativa pentru pacienții cu boli cronice au demonstrat rezultate clinice și o calitate a vieții îmbunătățite. În plus, rezultatele sunt obtinute prin contributia pacientului la procesul de vindecare.

Medicina integrativa promovează îngrijirea centrată pe relații și împuternicește indivizii să încorporeze strategii de sănătate, cum ar fi îmbunătățirea nutriției, a activității fizice și a somnului.

Medicina integrativă pediatrică (PIM) reprezintă o evoluție în îngrijirea pediatrică, o paradigmă care întruchipează o filozofie în concordanță cu principiile holistice de lungă durată ale îngrijirii medicale de calitate.

Principii de bază ale medicinei integrative pediatrice

Preventia: Pediatria adevărată este mai degrabă proactivă decât reactivă. Medicina integrativa propune tratamente ce includ schimbari ale stilului de viata pentru prevenirea bolilor care sunt, în general, preferate in schimbul tratamentelor costisitoare și potențial riscante. Schimbari ale stilului de viață pot include hrana, activitate fizica, natură, creativitate, odihnă, atenție și legătură cu ceilalți.

Centrata în context: copiii trebuie să fie hrăniți în contextul familiilor, comunităților și școlilor sănătoase. Sănătatea în minte, corp și spirit depinde de cât de potrivit este mediul pentru copil.

Bazata pe relații: numai prin comunicare deschisă și consolidarea încrederii suntem în măsură să lucrăm împreună pentru a asigura sănătatea optimă a fiecărui copil. Conexiunea dintre medicii care practica medicina integrativa și familii contribuie la potențialul de vindecare.

Personalizare: tratamentele nu pot fi incadrate intr-un sablon. Fiecare copil are un potențial unic bazat pe o interacțiune complexă de factori genetici și de mediu. Nu există niciun tratament medical care să poată fi garantat ca fiind sigur pentru 100% din orice populație. Fiecare familie are dreptul inerent de a lua decizii de îngrijire a sănătății pentru copiii sai, ținând cont de interesul superior al copilului, precum și de preocupări legitime de sănătate publică care informează etic aceste decizii.

Participativa: Crearea sănătății ar trebui să fie un proces de colaborare, încurajând activ participarea copiilor și a familiilor. Îngrijirea centrată pe pacient creează speranță și împuternicește familiile să facă schimbări durabile, inspirându-i pe copii să aiba un stil de viata sanatos.

Durabila din punct de vedere ecologic: modul în care practicăm asistența medicală afectează mediul, ceea ce are un impact măsurabil și ciclic asupra sănătății noastre. Sănătatea și bunăstarea tuturor locuitorilor Pământului sunt strâns legate de sănătatea planetei noastre.

Terapii complementare noninvazive dovedite: terapiile care dispun de cercetari stiintifice sunt considerate parte a planului de tratament integrativ.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Uniforme medicale de calitate superioară

Publicat

pe

De

Drinuniforma

Costumele medicale reprezintă ținuta de zi cu zi pentru cei care lucrează în spitale, clinici, cabinete de masaj sau de înfrumuseţare. Costumele medicale apreciate au mai multe caracteristici specifice. Printre acestea se numără croiala, calitatea materialului din care sunt realizate, varietatea de modele și culori precum și posibilitatea de a asorta aceste costume cu bonete sau alte accesorii. Dacă vrei să cumperi costume medicale de calitate, poţi accesa oferta Dr. în Uniformă. Aici vei găsi costume medicale moderne, comode şi estetic plăcute, la preţ de producător. Dr. în Uniformă este brand românesc. El pune accentul pe calitate din toate punctele de vedere.

Particularitățile unui costum medical apreciat

În primul rând poţi cumpăra costume medicale elastice care să îţi permită o bună flexibilitate şi lejeritate întreaga zi. Modul în care un costum este croit, forma sa şi materialul sunt, din nou, importante pentru a determina confortul unui costum medical deosebit. Cusăturile, detaliile de construcţie sau îmbinările trebuie să fie realizate cu multă atenţie. Astfel, calitatea unui costum medical creşte. Costumele medicale apreciate au culori şi pattern-uri frumoase. La Dr. în Uniformă poţi alege dintr-o varietate foarte mare de culori disponibile. Te vei putea bucura de pattern-uri vesele şi moderne şi de culori plăcute estetic.

Indicii ale calităţii unui costum medical

Principalele indicii ale unui costum medical de calitate sunt cele care ţin de structura lui, de detaliile implicate în croială. Apoi, materialul şi rezistenţa lui sunt luate în calcul atunci când vorbim despre calitate. Sunt, de asemenea, importante şi elemente ce ţin de aspectul general şi de modul în care costumul se simte pe piele ținând cont de faptul că acesta este purtat uneori timp de multe ore pe zi.

Ce oferă Dr. în Uniformă?

Dr. în Uniformă oferă costume medicale de înaltă calitate, cu modele moderne şi permanent apreciate pentru structura lor. De asemenea, materialul folosit este tercot de bună calitate. El este cu o greutate sub 200 gsm datorită prezenţei firelor răsucite. Se comportă foarte bine în timp, având o bună rezistenţă. El se poate spăla la 40 de grade Celsius şi nu se va micşora. Are o rată de constricţie de 2%. Astfel, poţi avea costumul cu aceeaşi mărime, indiferent de numărul de spălări. Culorile sunt foarte variate şi te poţi bucura de o nouă formă a costumului medical de fiecare dată. Vei găsi aici opţiuni multiple care să fie pe gustul tău.

Accesorii care să se potrivească perfect cu întreg costumul medical

Pe lângă halatele medicale şi pantaloni, poţi cumpăra de la Dr. în Uniformă şi accesorii. Un asemenea exemplu este boneta medicală. Ea este nelipsită din costumul medical. Poţi să alegi culori universale, uşor de asortat sau poţi cumpăra boneta în aceeaşi culoare cu restul pieselor de îmbrăcăminte. Vei putea alege bonete prinse cu elastic sau cu prindere tip şnur.

Într-un costum medical de calitate te simţi bine în fiecare zi

Costumele medicale de calitate susperioară sunt perfecte pentru tine şi te fac să te simţi bine în fiecare zi. De asemenea le poți găsi într-o mare varietate de masuri potrivite pentru orice siluetă. Ele se pot purta cu lejeritate, dăruind încredere în sine şi plăcere estetică. Dr. în Uniformă îţi oferă o gamă largă de opţiuni de costume medicale frumoase şi de calitate, pe care le vei purta zilnic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Sănătate

Stomatologie – sanatatea danturii tale

Publicat

pe

dentist sector 6

De fapt, multi oameni nici macar nu stiu ca au probleme cu gingiile pana cand boala gingiilor este severa. Daca continuati sa nu va spalati si sa folositi ata dentara sau primiti ajutor de la un dentist bucuresti, boala gingiilor va progresa. In cazurile severe ale acestei boli, gingiile se vor retrage continuu pana cand dintii incep sa cada. Gingiile se vor inmuia, nu va vor tine dintii in loc si dintii vor cadea in continuare dupa primul. In acest stadiu, nu exista foarte multe optiuni pentru a-ti repara zambetul. De aceea ne investim timpul in planificarea si scalarea radacinilor impreuna cu pacientii nostri cu boala a gingiilor. Putem rezolva problemele si le putem opri progresia inainte ca dintii sa cada.

Unelte de curatare dentara

Planificarea si scalarea radacinilor

In timpul programarii, dentistul va administra anestezie locala pentru a ajuta la disconfortul gingiilor in timpul planificarii radacinii. Aici folosim instrumente specializate pentru a indeparta placa si tartrul din radacinile dintilor si din buzunarele gingivale din jur. Practic, planificarea si scalarea radacinilor este o curatare dentara profunda si nu este mult diferita de curatarea noastra normala. Cu toate acestea, ne concentram foarte mult pe gingiile dvs. si ne asiguram ca indepartam toata placa din zona gingiilor care este iritanta si care va provoaca boala gingiilor.

Facem acest lucru folosind un dispozitiv de scalare cu ultrasunete care utilizeaza vibratii sonore pe masura ce razuim pentru a elimina placa si tartrul blocat. Apoi mergem chiar sub suprafata vizibila a gingiilor pentru a ne netezi tesutul gingival, pentru a indeparta placa sub suprafata si pentru a elimina dezvoltarea biofilmului. Aceasta este singura parte care nu le place pacientilor. Aceasta curatare profunda ( scalarea si planificarea radacinii ) este necesara atunci cand:

  1. Gingiile tale incep sa se indeparteze de dinti
  2. Tartrul (placa mineralizata) s-a raspandit la radacinile dintilor
  3. Gingiile dvs. prezinta semne de inflamatie persistenta

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Etuo Etuo
Afaceri3 săptămâni ago

Personalizarea telefonului cu huse business

Personalizarea huselor de telefon reflectă în mare parte gusturile, stilul și pasiunile proprietarului. Acestă personalizare poate fi realizată în scop...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Informații utile1 lună ago

Atunci când ai avut un accident rutier este important să contactezi un avocat specializat

A avea un accident rutier este de nedorit. Este unul dintre momentele cu adevărat dificile din viaţa oricărei persoanei care...

Afaceri2 luni ago

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Comunicate de Presă2 luni ago

Vinul rose este o bautura simpla ce poate fi savurata oriunde!

Vinurile Girboiu acopera o gama vasta de sortimente, oferind clientilor vin rose, rosu sau alb de cea mai inalta calitate, la...

Dento Care Dento Care
Sănătate2 luni ago

Cum să ai grijă de igiena orală după ce ți-ai pus un aparat ortodontic?

Pacienții de toate vârstele decid să-și îndrepte dinții. Persoanele care doresc să înceapă tratamentul ortodontic au multe întrebări, cum ar...

Eveniment2 luni ago

ȘORȚ DE CHEF – PORTRET DE CLIENT MASIMA: CHEF IULIAN OLARU

ȘORȚ DE CHEF – PORTRET DE CLIENT MASIMA: CHEF IULIAN OLARU Cu șorț de chef și determinare de om ce...

Social3 luni ago

Bauturi pe baza de cafea LavAzza care iti vor incanta simturile!

Daca te numeri printre iubitorii de cafea LavAzza si esti mereu in cautarea unor noi „metode” de a o savura...

Informații utile3 luni înainte

Elemente de protecție pentru chelneri, bucătari și nu numai

Principiile și cerințele de sănătate și securitate a muncii din industria de catering, pot fi acum considerate cu succes unele...

Eveniment3 luni ago

VREI SA-L FACI SA GATEASCA MAI DES? OFERA-I CADOUL ACESTA!

Vrei sa iti motivezi iubitul, sotul sau prietenul sa gateasca mai des? Iata cadoul de care ai nevoie! Stim cu...

Informații utile3 luni ago

Chanel prezinta noua colectie de moda, in memoria lui Karl Lagerfeld. Aparitii de senzatie pe cele mai mari scene de modeling din lume!

Virginie Viard, noua directoare de creatie a brandului Chanel a prezentat zilele trecute prima colectie Chanel de dupa moartea regretatului...