Connect with us

Sănătate

David Veronica – Unul dintre cei mai iubiti asistenti medicali din Constanta

Publicat

pe

David Veronica lector Asociatia Succes

De cele mai multe, când discuția ajunge la sistemul de sănătate din România, primele cuvinte care apar sunt șpagă, mizerie, neputință, nepricere, indolență, indiferență, corupție, iar uneori se vorbește chiar de malpraxis.

Cu toate acestea, există un om în sistemul medical românesc care lucrează în serviciul de urgență de 43 de ani, iar cazul nu este unul unicat!

Un om care nu și-a schimbat locul de muncă în ultimii 30 de ani.

Un om care nu a avut decât un singur concediu medical, atunci când și-a rupt mână, alunecând pe gheață, într-o iarnă friguroasă, tot în drum spre spital.

Un om care nu urăște nimic mai tare decât să întârzie la muncă, fiind conștient că este așteptat de un coleg sau de o colegă care își dorește să ajungă acasă.

Un om care muncește la fel de mult precum o furnicuță dintr-o colonie. Un om care pleacă dimineața de acasă cu un pachet de mâncare și se întoarce de cele mai multe ori cu el neatins, din lipsa de timp.

Un om care nu doarme deloc sau doarme cel mult 1 oră pe noapte, pe un pat incomfortabil de spital, odată la 4 nopți.

Un om prin mâna căruia au trecut mii de alți asistenți medicali sau sute de medici rezidenți proaspăt ieșiți de pe băncile școlilor.

Un om care respectă la fel de mult un brancardier, o infirmieră, un coleg asistent sau un (doctor) șef de secție.

Un om care are un cuvânt de alinare pentru oricine se află în suferință sau în durere, femeie de serviciu, director de bancă sau artist.

Un om care la sfârșitul zilei își respectă și își cinstește meseria.

Un om care s-a dedicat total profesiei sale. Și un om care afirmă cu mâna pe inimă că ar lua-o de la capăt, pe aceelași drum, dacă ar avea din nou 20 de ani.

Acest om se numește Veronica David, din Constanța (asistent medical generalist în grad principal), căreia îî mulțumim pentru profesionalism și dedicare.

Din anul 2017 a început să împărtășească din cunoștințele dobândite în calitate de lector la cursuri de prim ajutor sau cursuri de recoltare probe biologice și injecții, realizate în colaborare cu Asociația Succes în Educație și Sport.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Eliberează-te de stresul cotidian

Publicat

pe

De

Fujiiryoki

De-a lungul anilor, activitatea sedentară constantă din birou, a început să-ți afecteze sănătatea. La început, schimbările au fost puțin vizibile, dar în curând s-au făcut simțite. Stresul cotidian a condus la dureri de spate, dureri de gât și de cap. Pentru a te elibera ai nevoie de un fotoliu de masaj  Fujiiryoki. Acest producător și-a început activitatea ca un producător axat pe frumusețe și sănătate și a fost primul producător mondial de fotolii de masaj în 1954. Fujiiryoki a adus în lume această cultură japoneză a fotoliilor de masaj din Japonia și a contribuit la îmbunătățirea managementului stilului de viață și al sănătății multor oameni. Încă de la începuturile sale, producătorul a dezvoltat fotolii de masaj care răspund nevoilor clienților și și mai mult decât atât, axate pe eliminarea stresului cotidian.

Fotolii de masaj Fujiiryoki – funcții

Funcția de masaj 3D permite stimularea mai profundă a grupurilor musculare individuale, deoarece rolele de masaj se deplasează înainte și înapoi datorită noii tehnologii și nu doar în sus și în jos, de-a lungul coloanei vertebrale. Acest lucru asigură un masaj optim care se adaptează la forma corpului respectiv. Tehnologia de masaj din spate 3D în 5 etape, poate fi ajustată cu până la 8 cm și se adaptează astfel la nivelul de presiune personală și la nevoile de eliminare a stresului cotidian. Datorită tehnologiei inteligente de masaj în formă de L, fotoliul execută un masaj cu role profund relaxant, începând de la cea mai înaltă vertebră a gâtului până la coapse. Fotoliile de masaj sunt proiectate ergonomic, astfel încât să se adapteze la nevoile corpului tău în cel mai bun mod posibil.

Cu combinația dintre rolele de masaj pe 3 rânduri și pernele de aer, vei experimenta o experiență de masaj a picioarelor, incomparabilă cu altceva. Vei simți efectul vindecător asupra corpului prin combinația de perne de aer și role de masaj, care îți oferă cea mai mare relaxare. Pernele de aer masează picioarele din lateral și de sus în același timp. Datorită acestei tehnici, acest fotoliu de masaj Fujiiryoki asigură bunăstarea întregului corp prin apăsarea anumitor puncte reflexe pe picioare. În nicio altă poziție stresul tău cotidian nu va fi eliminat atât de ușor. Vei experimenta o relaxare maximă, ușurându-ți coloana vertebrală, articulațiile și mușchii. Cu masajul efectuat de scaunul de masaj Fujiiryoki vei scăpa în totalitate de senzația de greutate din corp.

Fotoliu de masaj Fujiiryoki – caracteristici

Echipamentele de masaj Fujiiryoki folosesc materiale durabile și practice. Scaunele sunt echipate cu un număr mare de programe, care sunt responsabile pentru o varietate de tehnici de masaj. Capacitățile scaunului lucrează eficient suprafața coloanei vertebrale, lombare, spate, gât și membre. Senzațiile de a sta pe un scaun sunt foarte asemănătoare cu cele experimentate de un client pe masa de masaj a unui terapeut experimentat. Ținând cont de efectele relaxante ale masajului Shiatsu, inginerii au conceput scaune cu această funcție. Au reușit să integreze cu precizie vechea tehnică în computer, iar majoritatea modelelor sunt echipate cu această opțiune. În timpul acestui masaj, sunt afectate punctele de energie, ceea ce normalizează nivelul de energie din organism și optimizează funcționarea sistemului nervos și eliberarea de stresul cotidian.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Sănătate

Medicina integrativa copii: Cum arata vindecarea in viziunea holistica

Publicat

pe

medicina integrativa copii

Medicina integrativă este o abordare care privește fiecare persoană ca intreg, mai degrabă decât ca pe cineva cu un set de „simptome” care trebuie corectate.

Medicina integrativa sau “pediatria integrativă” are in vedere un amestec de terapii convenționale și complementare pentru a crea un plan personalizat care să se potrivească nevoilor fiecărui copil, familie și situație, pe baza celor mai bune dovezi disponibile.

Domeniul pediatriei se află la o răscruce de drumuri. Sănătatea copiilor noștri – viitorul nostru – este în joc. Ratele de prevalență ale multor afecțiuni cronice de sănătate pediatrică continuă să crească într-un ritm fără precedent. Din punct de vedere istoric, soluția convențională a favorizat un „sistem de tratament al bolii” care adesea stimulează îngrijirea mai invazivă la un cost mai ridicat, o abordare slab aliniată cu nevoile copiilor de astăzi. Transformarea asistenței medicale nu mai este opțională, este un imperativ absolut.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, dar si parintii, au inceput sa caute modalitati mai sigure și mai rentabile pentru a optimiza sănătatea și bunăstarea copiilor de pretutindeni. Modelele multidisciplinare de asistență medicală care implementează medicina integrativa pentru pacienții cu boli cronice au demonstrat rezultate clinice și o calitate a vieții îmbunătățite. În plus, rezultatele sunt obtinute prin contributia pacientului la procesul de vindecare.

Medicina integrativa promovează îngrijirea centrată pe relații și împuternicește indivizii să încorporeze strategii de sănătate, cum ar fi îmbunătățirea nutriției, a activității fizice și a somnului.

Medicina integrativă pediatrică (PIM) reprezintă o evoluție în îngrijirea pediatrică, o paradigmă care întruchipează o filozofie în concordanță cu principiile holistice de lungă durată ale îngrijirii medicale de calitate.

Principii de bază ale medicinei integrative pediatrice

Preventia: Pediatria adevărată este mai degrabă proactivă decât reactivă. Medicina integrativa propune tratamente ce includ schimbari ale stilului de viata pentru prevenirea bolilor care sunt, în general, preferate in schimbul tratamentelor costisitoare și potențial riscante. Schimbari ale stilului de viață pot include hrana, activitate fizica, natură, creativitate, odihnă, atenție și legătură cu ceilalți.

Centrata în context: copiii trebuie să fie hrăniți în contextul familiilor, comunităților și școlilor sănătoase. Sănătatea în minte, corp și spirit depinde de cât de potrivit este mediul pentru copil.

Bazata pe relații: numai prin comunicare deschisă și consolidarea încrederii suntem în măsură să lucrăm împreună pentru a asigura sănătatea optimă a fiecărui copil. Conexiunea dintre medicii care practica medicina integrativa și familii contribuie la potențialul de vindecare.

Personalizare: tratamentele nu pot fi incadrate intr-un sablon. Fiecare copil are un potențial unic bazat pe o interacțiune complexă de factori genetici și de mediu. Nu există niciun tratament medical care să poată fi garantat ca fiind sigur pentru 100% din orice populație. Fiecare familie are dreptul inerent de a lua decizii de îngrijire a sănătății pentru copiii sai, ținând cont de interesul superior al copilului, precum și de preocupări legitime de sănătate publică care informează etic aceste decizii.

Participativa: Crearea sănătății ar trebui să fie un proces de colaborare, încurajând activ participarea copiilor și a familiilor. Îngrijirea centrată pe pacient creează speranță și împuternicește familiile să facă schimbări durabile, inspirându-i pe copii să aiba un stil de viata sanatos.

Durabila din punct de vedere ecologic: modul în care practicăm asistența medicală afectează mediul, ceea ce are un impact măsurabil și ciclic asupra sănătății noastre. Sănătatea și bunăstarea tuturor locuitorilor Pământului sunt strâns legate de sănătatea planetei noastre.

Terapii complementare noninvazive dovedite: terapiile care dispun de cercetari stiintifice sunt considerate parte a planului de tratament integrativ.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Uniforme medicale de calitate superioară

Publicat

pe

De

Drinuniforma

Costumele medicale reprezintă ținuta de zi cu zi pentru cei care lucrează în spitale, clinici, cabinete de masaj sau de înfrumuseţare. Costumele medicale apreciate au mai multe caracteristici specifice. Printre acestea se numără croiala, calitatea materialului din care sunt realizate, varietatea de modele și culori precum și posibilitatea de a asorta aceste costume cu bonete sau alte accesorii. Dacă vrei să cumperi costume medicale de calitate, poţi accesa oferta Dr. în Uniformă. Aici vei găsi costume medicale moderne, comode şi estetic plăcute, la preţ de producător. Dr. în Uniformă este brand românesc. El pune accentul pe calitate din toate punctele de vedere.

Particularitățile unui costum medical apreciat

În primul rând poţi cumpăra costume medicale elastice care să îţi permită o bună flexibilitate şi lejeritate întreaga zi. Modul în care un costum este croit, forma sa şi materialul sunt, din nou, importante pentru a determina confortul unui costum medical deosebit. Cusăturile, detaliile de construcţie sau îmbinările trebuie să fie realizate cu multă atenţie. Astfel, calitatea unui costum medical creşte. Costumele medicale apreciate au culori şi pattern-uri frumoase. La Dr. în Uniformă poţi alege dintr-o varietate foarte mare de culori disponibile. Te vei putea bucura de pattern-uri vesele şi moderne şi de culori plăcute estetic.

Indicii ale calităţii unui costum medical

Principalele indicii ale unui costum medical de calitate sunt cele care ţin de structura lui, de detaliile implicate în croială. Apoi, materialul şi rezistenţa lui sunt luate în calcul atunci când vorbim despre calitate. Sunt, de asemenea, importante şi elemente ce ţin de aspectul general şi de modul în care costumul se simte pe piele ținând cont de faptul că acesta este purtat uneori timp de multe ore pe zi.

Ce oferă Dr. în Uniformă?

Dr. în Uniformă oferă costume medicale de înaltă calitate, cu modele moderne şi permanent apreciate pentru structura lor. De asemenea, materialul folosit este tercot de bună calitate. El este cu o greutate sub 200 gsm datorită prezenţei firelor răsucite. Se comportă foarte bine în timp, având o bună rezistenţă. El se poate spăla la 40 de grade Celsius şi nu se va micşora. Are o rată de constricţie de 2%. Astfel, poţi avea costumul cu aceeaşi mărime, indiferent de numărul de spălări. Culorile sunt foarte variate şi te poţi bucura de o nouă formă a costumului medical de fiecare dată. Vei găsi aici opţiuni multiple care să fie pe gustul tău.

Accesorii care să se potrivească perfect cu întreg costumul medical

Pe lângă halatele medicale şi pantaloni, poţi cumpăra de la Dr. în Uniformă şi accesorii. Un asemenea exemplu este boneta medicală. Ea este nelipsită din costumul medical. Poţi să alegi culori universale, uşor de asortat sau poţi cumpăra boneta în aceeaşi culoare cu restul pieselor de îmbrăcăminte. Vei putea alege bonete prinse cu elastic sau cu prindere tip şnur.

Într-un costum medical de calitate te simţi bine în fiecare zi

Costumele medicale de calitate susperioară sunt perfecte pentru tine şi te fac să te simţi bine în fiecare zi. De asemenea le poți găsi într-o mare varietate de masuri potrivite pentru orice siluetă. Ele se pot purta cu lejeritate, dăruind încredere în sine şi plăcere estetică. Dr. în Uniformă îţi oferă o gamă largă de opţiuni de costume medicale frumoase şi de calitate, pe care le vei purta zilnic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

BF Drinks BF Drinks
Afaceri3 săptămâni ago

Cum alegi cea mai aromată cafea pentru consumul zilnic?

Au trecut multe secole de când cafeaua a venit pe continentul nostru, iar astăzi este o băutură fără de care...

Social2 luni ago

Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan

Tinand cont de stilul de viata actual, majoritatea oamenilor petrec aproximativ 90% din timp in interior. Drept urmare, ferestrele si...

Comunicate de Presă2 luni înainte

Ce trebuie să știi înainte de a te epila cu ceară

Standardele estetice ale societății în care trăim ne amintesc faptul că o piele perfect epilată este una frumoasă. De aceea,...

Eveniment2 luni ago

Bijuterii iesite din comun pentru cei diferiti

Deseori ne alegem vestimentatia si accesoriile in functie de locul in care mergem dar si in functie de starea pe...

Eveniment2 luni ago

Aer conditionat pentru o vara perfecta, acasa

In special in ultimii 2 ani, a fost si inca este pentru multi, destul de dificil sa isi ia zile...

Antica Antica
Afaceri2 luni ago

Cum ne îngrijim părul la întoarcerea din concediu?

Dacă tocmai te-ai întors din vacanța la mare unde ai petrecut momente relaxante pe plajă sau la piscină, dar nu...

Etuo Etuo
Afaceri3 luni ago

Personalizarea telefonului cu huse business

Personalizarea huselor de telefon reflectă în mare parte gusturile, stilul și pasiunile proprietarului. Acestă personalizare poate fi realizată în scop...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Informații utile4 luni ago

Atunci când ai avut un accident rutier este important să contactezi un avocat specializat

A avea un accident rutier este de nedorit. Este unul dintre momentele cu adevărat dificile din viaţa oricărei persoanei care...

Afaceri5 luni ago

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Comunicate de Presă5 luni ago

Vinul rose este o bautura simpla ce poate fi savurata oriunde!

Vinurile Girboiu acopera o gama vasta de sortimente, oferind clientilor vin rose, rosu sau alb de cea mai inalta calitate, la...