Connect with us

Eveniment

Lucrările de reabilitare a trotuarelor continuă pe strada Petru Vulcan

Constanta MEA

Publicat

pe

Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța, iar angajații SC Confort Urban SRL au demarat astăzi lucrările de reabilitare a trotuarelor pe strada Petru Vulcan, tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Flămânda. Se înlocuiesc bordurile deteriorate și se pregătește terenul în vederea asfaltării.

Concomitent, continuă asfaltarea zonei destinate pietonilor pe strada Poporului, între bulevardul Tomis și strada Secerișului și pe strada Baba Novac, perimetrul delimitat de străzile Străjerului și Soveja.

De asemenea, echipele administratorului tramei stradale intervin pe strada Cașin, în dreptul bl. G5C, unde se amenajează noi locuri de parcare. După demolarea garajelor, acum se realizează lucrări de infrastructură.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zonele în care se asfaltează și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere.

Facebook Comments

Eveniment

Crește capacitatea de testare la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Constanta MEA

Publicat

pe

 Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a fost livrat la începutul acestei săptămâni Spitaluuil Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aparatul a fost instalat iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, a fost deja instruit. Ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR  ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Cele două echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în SUA și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro. 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

„Legile puterii”. Florin Cîțu: PENSIILE vor CREȘTE în acest an. După șase luni vom ști cu cât se vor majora

Constanta MEA

Publicat

pe

 

Ministrul Finantelor, Florin Cîțu, a anunțat că pensiile vor crește în toamnă, în exclusivitate, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS. Ministrul a atras atenția că maririle trebuie să țină cont de riscurile pe care le produce legea pensiilor adoptată de fosta guvernare PSD. Procentul majorării pensiilor nu a fost anunțat acum, acesta va fi știut la sfârșitul lunii iunie, a mai explicat ministrul.

 

„Deja am platit salarii marite in sectorul bugetar de la inceputul anului, dar una era la inceputul anului cand am facut bugetul, cu deficit de 3,7% din PIB, și acum, in mijlocul crizei, cu un deficit de 6,7% din PIB. 

Pensiile vor creste de la 1 septembrie, DAR discutam mai multe scenarii. Și fiecare va fi prezentat de Ministerul Finantelor catre premier si Guvern cu riscurile aferente”, a declarat Florin Cîțu, la „Legile puterii”.

Ministrul liberal de Finanțe nu a precizat cu cât vor crește pensiile din toamnă, dând vina pe măsurile populiste ale guvernărilor PSD din ultimii ani, respectiv pe legea nesustenabilă a pensiilor adoptată anul trecut.

„Aceste riscuri (ale majorării pensiilor – n.red.) trebuie stiute de toata lumea. Ele  au fost prezentate in toate analizele facute de agentiile de rating, de Consiliul Fiscal, de Banca Națională, de Comisia Europeană.

Peste tot suntem penalizați prin faptul că această lege, asa cum este construita legea pensiilor, fara sursa de finantare, cu aceasta presiune pe buget pe termen scurt si pe anul viitor, este nesustenabila. Este o masura care creeaza probleme de sustenabilitate României în următorii ani”, a mai avertizat Cîțu.

„Eu sunt un ministru responsabil și precaut, voi prezenta scenariile pe care cred ca noi le putem finanta cu situatia in care ne aflam astazi, in cea mai mare criza economica din ultima suta de ani. 

Vom putea face o crestere de pensii dar vom vedea care este aceea, in functie de aceste scenarii. Acest lucru se va putea face dupa ce vom avea primele sase luni de executie bugetara. 

Dar aici trebuie sa fim foarte, foarte, foarte atenti, pentru ca putem arunca economia in haos daca cadem in directia populismului. România trebuie să existe și dupa 1 septembrie anul viitor. Ca sa putem sa platim pensii, salarii, trebuie sa le facem cu o economie stabila, care creste, care aloca resursele in zonele productive, altfel nu ajungem nicaieri”, a explicat Florin Cîțu la „Legile puterii”. 

Ministrul Finantelor a acuzat din nou cresterile de salarii și pensii facute in timpul guvernarii PSD, despre care spune ca nu au fost de fapt și adevarate: „Asa cum s-au facut in trecut cresteri care dupa aceea au fost luate inapoi pentru ca nu se puteau plati. Noi nu vrem sa facem acest lucru”.

„Suntem un guvern care reuseste sa finanteze un deficit de 6,7% din PIB fara niciun ajutor de la o institutie internationala cu finantare din piata. Mai rar o sa gasiti asa ceva!”, a mai spus ministrul, marti seara, in emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Din PNL

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

100% TU DECIZI! Mihai Chirica, primarul pasionat de vile, tranzacții în numele fiului de 11 luni

Constanta MEA

Publicat

pe

Chiar dacă pandemia încă ne dă bătăi de cap, nu trebuie să uităm că este an electoral. Iar Realitatea Plus continuă azi campania 100% Tu Decizi. Vă vom arăta în fiecare zi cine sunt cei care vor să se conecteze la banul public și să ne conducă în următorul mandat, fie că vizează un post de parlamentar, unul de primar sau de consilier local. Iar sâmbătă, de la ora 19 până la ora 21, într-o ediție maraton, trecem în revistă personajele din timpul săptămânii și le oferim dreptul la replică.

Continuăm astăzi în episodul 2 cu edilul Iașiului, Mihai Chirica. 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

compania-hp compania-hp
Afaceri2 săptămâni ago

HP – Evolutie si Istoria companiei

Infiintarea Companiei Fondata la 1 ianuarie 1939, Hewlett-Packard, cunoscuta in special sub numele de HP avea sa devina una din...

Social3 săptămâni ago

În vremurile acestea grele, oamenii de valoare vin cu soluţii reale

Societatea selectă din Piteşti îşi creşte numărul cu încă un om de valoare în persoana lui Cătălin Gherzan. Acesta este...

Social3 săptămâni ago

Cel mai bun salon de bronzat din Bucureşti în 2020

De obicei, începând cu 1 Mai se dădea startul la bălăceala în mare şi statul la soare pentru bronzare. Din...

Social2 luni ago

Ormus Romania devine Aurul Dacilor

Suntem familiarizati cu aurul ca metal. Acesta a fost prelucrat milenii pentru frumusetea si maleabilitatea sa, fiind folosit pentru bijuterii,...

Social2 luni ago

Împreună pentru o Românie unită: ajutsieu.ro

Din dorinţa de a contribui la ajutorarea semenilor în momentele dificile s-a lansat o platformă online de ajutor şi solidaritate...

Comunicate de Presă2 luni ago

Avocati din Bucuresti specializati in TRAFICUL DE DROGURI

Infracțiunea de trafic de droguri este prevăzută în Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de...

Sănătate3 luni ago

Clinica Dr. Georgescu Pitești – Specialiști în colonoscopie

Colonul este ultima porțiune a tractului digestiv. Acesta reprezintă un tub gol, de aproximativ 1,5 metri și se termină la...

Informații utile3 luni ago

Translar – Campionii şcolilor de şoferi din Horezu, Râmnicu Vâlcea

Şcoala de şoferi Translar şi-a început activitatea acum aproape 30 de ani şi, prin multă muncă, perseverenţă şi seriozitate, a...

Informații utile3 luni ago

Cătălin Gherzan pune educaţia pe primul loc şi formează generaţii la şcoala sa privată din Piteşti

Grădinița Particulară cu Program Prelungit „Lexford Castel” este locul cel mai potrivit pentru educația preșcolarilor din județul Argeș și, este...

Eveniment3 luni ago

Au fost reluate căutările pe Brațul Borcea al Dunării pentru cele două persoane dispărute.

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, azi, 12 februarie 2020, în jurul orei 10.00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al...