Connect with us

Eveniment

Portul Constanța, la prima ediție a Caspian Ports & Shipping 2019 de la Aktau, Kazahstan

Constanta MEA

Publicat

pe

În aceste zile, la Aktau, în Kazahstan, se desfășoară prima ediție a Caspian Ports & Shipping, expo- conferință la care participă ca speakeri și reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Evenimentul a fost conceput ca un instrument de promovare a porturilor și transporturilor maritime și reunește 216 delegați din 21 de țări, specialiști din cele două industrii strâns legate și reciproc determinante aparținând zonei Mării Caspice.

Este un prilej pentru CN APM SA Constanța de a consolida prezența Portului Constanța ca participant activ în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de talie internațională dedicat exclusiv regiunii Mării Caspice, de a promova avantajele competitive oferite de Portul Constanța, în raport cu toate celelalte porturi din Marea Neagră, precum și poziția sa strategică de cel mai mare port maritim și fluvial din Marea Neagră.

Prin participarea la acest eveniment se urmărește continuarea colaborării cu porturile partenere ale Portului Constanța – Aktau, Baku, Anaklia, Poti și Batumi, în baza protocoalelor încheiate cu acestea, identificarea de noi oportunități de afaceri și tendințe pe piața internațională, realizarea unor contacte directe cu specialiștii din domeniul transporturilor.

Facebook Comments

Eveniment

Alertă ANM. Județele Constanța și Tulcea intră în această noapte sub atenționare cod galben

Constanta MEA

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 22  noiembrie, o avertizare nowcasting cod galben. Avertizarea este valabilă de la : 22-11-2019 ora 20:30 până la : 23-11-2019 ora 2:00.

Se vor semnala local și temporar precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei

Județul Constanța:  Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Ostrov, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Oltina, Aliman, Ghindărești, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Pantelimon, Tortoman, Siliștea, Saraiu, Horia, Vulturu

Județul Tulcea: Tulcea, Măcin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Greci, Baia, Niculițel, Topolog, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Izvoarele, Stejaru, Ostrov, Văcăreni, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan, I.C. Brătianu, Ceatalchioi

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Premieră medicală: un om a fost adus în starea de „animaţie suspendată”

Constanta MEA

Publicat

pe

Medicii din Statele Unite au adus pentru prima oară un om într-o stare de „animaţie suspendată”, în care organismul îşi încetează temporar activitatea.

Teoretic, conceptul – cunoscut și ca biostază – a apărut de multă vreme în cărțile și filmele SF.

Procesul real implică răcirea rapidă a creierului până la temperaturi între 10 şi 15 grade Celsius. Se face prin înlocuirea sângelui cu o soluţie salină rece ca gheaţa.

Activitatea cerebrală se opreşte aproape complet, iar chirurgii au două ore la dispoziţie să intervină, înainte ca pacientul să fie reîncălzit.

Procedura este testată pe oameni care au suferit răni grave sau au intrat în stop cardiac şi care altfel ar avea şanse mai mici 5% de supravieţuire.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Discuţii româno-americane despre extinderea bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii

Constanta MEA

Publicat

pe

Specialişti militari români şi americani au discutat, joi şi vineri, despre planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, în cadrul unei reuniuni la care au participat oficiali şi experţi din cele două state.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de MApN, discuţiile au avut loc cu prilejul Reuniunii Comitetului Executiv Româno-American pentru implementarea “Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României” (DCA), semnat la Bucureşti la 6 decembrie 2005, şi a “Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România” (BMDA), semnat la Washington la 13 septembrie 2011.

În acest context, au fost discutate planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, prevederile din cadrul unor aranjamente de implementare subsecvente DCA și BMDA și alte aspecte de interes comun în ceea ce privește procesul de implementare a prevederilor celor două tratate bilaterale. De asemenea, au fost prezentate sprijinul și contribuția părții române la dezvoltarea proiectelor de infrastructură și extinderea celor două baze aeriene.

Partea română i-a informat pe partenerii americani despre hotărârile emise de Guvernul României pentru aprobarea fondurilor financiare necesare extinderii și modernizării celor două baze aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, precum și despre demersurile întreprinse în plan interministerial pentru soluționarea unor probleme concrete identificate în cadrul reuniunilor anterioare și care depășesc competența Ministerului Apărării Naționale.

„Partenerii americani au fost informaţi despre faptul că țara noastră se pronunță ferm în favoarea unei suplimentări a prezenței militare a SUA în România, în linie cu poziția exprimată de Președintele României cu prilejul întâlnirii din luna august cu Președintele SUA de la Casa Albă,”informează reprezentanții MapN.

La  începutul lunii noiembrie Executivul a aprobat proiectul de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

advertoriale SEO advertoriale SEO
Social7 zile ago

Advertoriale SEO pentru o afacere stabila

Atunci cand vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate pe motoarele de cautare trebuie sa gasesti o modalitate...

Eveniment1 lună ago

Un bărbat a murit după ce un incendiu i-a cuprins locuința din Horia

Un bărbat de 65 de ani, din comuna tulceană Horia, a murit, marți seară, după ce locuința i-a fost cuprinsă...

Eveniment1 lună ago

O viață de poveste! Constănțeancă de 95 de ani, văduvă de război

Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost vizitată zilele de trecute de...

butoaie vin butoaie vin
Social3 luni ago

De ce sunt butoaiele de polipropilena ideale pentru vin?

O data cu venirea toamnei, cei mai multi dintre gospodarii care detin vii incep sa se gandeasca in ce fel...

Eveniment7 luni ago

Cercetat penal pentru că strânge fonduri pentru reabilitarea Cazinoului

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat care a inițiat o strângere de fonduri...

Eveniment7 luni ago

Programul chioșcurilor RATC în perioada minivacanței de Paști și 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicului călător programul de funcționare al chioșcurilor RATC, pentru procurarea biletelor și abonamentelor,...

Eveniment7 luni ago

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci – Realitatea de Constanța ...

Eveniment7 luni ago

Prinși de polițiști după ce au înșelat mai multe persoane cu materiale de construcții

Doi bărbați au fost prinși de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța după ce au înșelat mai...

Eveniment7 luni ago

RATC scoate pentru turiști autobuzele etajate, pe linia CiTy TOUR

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reintroduce în circulație, pentru mini vacanța 26 aprilie – 05 mai, linia turistică CiTy...

Comunicate de Presă8 luni ago

Sumă absolut fabuloasă! Câți bani câștigă Lidia Buble și Răzvan Simion în doar două ore – capital.ro | ConstantaMEA

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, firma înființată de artistă în noiembrie 2017 înregistra deja încasări de 24.000 de euro...