Connect with us

Administrație locală

Pregătirile pentru sezonul estival pe ultima sută de metri în Mamaia

Constanta MEA

Publicat

pe

Pregătirile pentru deschiderea sezonului estival în stațiunea Mamaia se desfășoară și în această săptămână în ritm accelerat.

Angajații Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă să curețe rigolele de scurgere din stațiune, iar cei de la Serviciul Gestionare Spații Verzi tund iarba, cosesc și greblează. De asemenea, se toaletează arborii și se strâng resturile vegetale. În același timp, echipele Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au montat peste 200 de coșuri de gunoi în stațiune.

Reprezentanții autorităților locale fac apel și către toți locuitorii orașului să păstreze în bune condiții atât mobilierul urban, cât și coșurile de gunoi.

Facebook Comments

Administrație locală

USR Constanta: Fondul clasei și al școlii sunt interzise prin lege

Constanta MEA

Publicat

pe

USR Constanta o sustine pe eleva Roxana Serban, care a dezvaluit presei in urma cu cateva zile faptul ca in liceul Traian din Constanta se percep sume considerabile de bani de la parinti pentru ” Fondul Clasei”:

„Suntem solidari cu Roxana Şerban, elevă a Liceului Teoretic „Traian”, cu atât mai mult cu cât domnişoara scoate în evidenţă o situație binecunoscută în instituțiile de învățământ din Constanța, situație generată şi de incapacitatea şi dezinteresul administrației locale de a finanța educația la un nivel corespunzător.
Reamintim tuturor celor implicați că solicitarea fondului şcolii sau a fondului clasei sunt interzise prin lege.
Condamnăm vehement orice presiune sau încercare de a cenzura semnalele de alarmă pe care tânara generație le trage şi considerăm că noi, în calitate de părinți, trebuie să fim uniți pentru a putea elimina astfel de practici”.

 

Sursa foto: Roxana Serban

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Continuă acțiunea de demolare a garajelor construite ilegal în Constanța

Constanta MEA

Publicat

pe

Primăria Constanța continuă să demoleze garajele construite ilegal pe domeniul public, pentru suplimentarea locurilor de parcare. Peste 500 de garaje construite ilegal pe domeniul public au fost dezafectate în ultimul an.

Conform situației întocmite de reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în perioada septembrie 2018 – septembrie 2019 au fost demolate 503 de astfel de construcții din totalul de 1.086 existente în tot municipiul. „Majoritatea celor care au fost somați să dezafecteze construcțiile ilegale s-au conformat regulilor însă au fost și cazuri în care s-a procedat la demolarea pe cale administrativă, ceea ce înseamnă că pe lângă faptul că au suportat cheltuielile pentru dezafectare, proprietarii au primit și amenzi”, spun reprezentanții DGPL Constanța.
În acest moment, alte 25 de garaje situate în diverse zone ale orașului sunt în curs de demolare pe cale administrativa, iar pentru 66 au fost emise somații către deținători pentru demolarea în termen de maximum 15 zile.
Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea și nici nu ia legătura cu reprezentanții administrației locale pentru prelungirea termenului acordat, se trece la demolarea pe cale administrativă. „Asta înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului. Amenda pentru astfel de construcții ilegale aflate pe domeniul public al municipiului Constanța este cuprinsă între 1.000 lei și 100.000 lei pentru construcțiile provizorii edificate fără autorizație de construire si intre 50.000 lei si 100.000 lei pentru menținerea peste termenul prevăzut în autorizația de construire”, au mai transmis sursele citate.
Cea mai mare parte a garajelor existente în cartierele din oraș erau amplasate fără autorizație de construire, iar multe dintre ele adăposteau orice altceva în afară de mașini.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Seniorii Constanței vor fi premiați, marți, la Casa de Cultură

Constanta MEA

Publicat

pe

Peste 400 de seniori vor fi premiați marți, 22 octombrie, în cadrul unei festivități care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În cadrul ceremoniei, ca va începe la ora 10.00, vor fi premiate 274 de persoane care au împlinit 80 de ani, 52 care au aniversat 90 de ani și 93 de cupluri care au celebrat 50 de ani de căsătorie. Vor primi, astfel, 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie, respectiv 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.

Vârstnicii vor asista și la momente inedite oferite de artiști constănțeni care vor interpreta câteva melodii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

Eveniment5 zile ago

Un bărbat a murit după ce un incendiu i-a cuprins locuința din Horia

Un bărbat de 65 de ani, din comuna tulceană Horia, a murit, marți seară, după ce locuința i-a fost cuprinsă...

Eveniment5 zile ago

O viață de poveste! Constănțeancă de 95 de ani, văduvă de război

Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost vizitată zilele de trecute de...

butoaie vin butoaie vin
Social2 luni ago

De ce sunt butoaiele de polipropilena ideale pentru vin?

O data cu venirea toamnei, cei mai multi dintre gospodarii care detin vii incep sa se gandeasca in ce fel...

Eveniment6 luni ago

Cercetat penal pentru că strânge fonduri pentru reabilitarea Cazinoului

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat care a inițiat o strângere de fonduri...

Eveniment6 luni ago

Programul chioșcurilor RATC în perioada minivacanței de Paști și 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicului călător programul de funcționare al chioșcurilor RATC, pentru procurarea biletelor și abonamentelor,...

Eveniment6 luni ago

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci – Realitatea de Constanța ...

Eveniment6 luni ago

Prinși de polițiști după ce au înșelat mai multe persoane cu materiale de construcții

Doi bărbați au fost prinși de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța după ce au înșelat mai...

Eveniment6 luni ago

RATC scoate pentru turiști autobuzele etajate, pe linia CiTy TOUR

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reintroduce în circulație, pentru mini vacanța 26 aprilie – 05 mai, linia turistică CiTy...

Comunicate de Presă7 luni ago

Sumă absolut fabuloasă! Câți bani câștigă Lidia Buble și Răzvan Simion în doar două ore – capital.ro | ConstantaMEA

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, firma înființată de artistă în noiembrie 2017 înregistra deja încasări de 24.000 de euro...

Comunicate de Presă7 luni ago

Război total între Adrian Severin și Tudorel Toader. Atac devastator la adresa ministrului Justiției – capital.ro | ConstantaMEA

Fostul europarlamentar Adrian Severin, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Tudorel Toader. El a postat un mesaj...