Connect with us

Administrație locală

Pregătirile pentru sezonul estival pe ultima sută de metri în Mamaia

Constanta MEA

Publicat

pe

Pregătirile pentru deschiderea sezonului estival în stațiunea Mamaia se desfășoară și în această săptămână în ritm accelerat.

Angajații Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă să curețe rigolele de scurgere din stațiune, iar cei de la Serviciul Gestionare Spații Verzi tund iarba, cosesc și greblează. De asemenea, se toaletează arborii și se strâng resturile vegetale. În același timp, echipele Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au montat peste 200 de coșuri de gunoi în stațiune.

Reprezentanții autorităților locale fac apel și către toți locuitorii orașului să păstreze în bune condiții atât mobilierul urban, cât și coșurile de gunoi.

Facebook Comments

Administrație locală

„Parcarea verde“ de la Spitalul Județean intră în reparații

Constanta MEA

Publicat

pe

Parcarea din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ap. Andrei“ Constanța va fi închisă, în perioada 07 – 10 mai, pentru reabilitare.

În acest sens, posesorii de autovehicule parcate în incintă sunt rugați să elibereze locurile ocupate înainte de începerea lucrărilor.

Primăria Municipiului Constanța va efectua lucrări de reparații și întreținere a suprafeței de parcare prin refacerea părții carosabile și a marcajelor rutiere. În același timp se va verifica instalația electrică a parcării și se vor curăța rigolele și scurgerile aferente.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

În Mamaia se revine la regulile de circulație de vară

Constanta MEA

Publicat

pe

Traficul rutier în zona Perla, la intrarea în stațiunea Mamaia, va fi redirijat începând de marți, 23 aprilie, revenindu-se la regulile de circulație din sezonul estival.

Astfel, din direcția Pescărie spre orașul Năvodari se va circula înainte pe trei benzi de circulație și se anulează posibilitatea de a efectua virajul la stânga către bulevardul Aurel Vlaicu. Din direcția Năvodari spre Constanța, pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu și se anulează posibilitatea de a vira la stânga de pe banda trei spre zona Pescărie.

De asemenea, din direcția bulevardului Aurel Vlaicu spre Năvodari se va circula înainte, în stațiune, pe două benzi de circulație, cu prioritate, în timp ce din direcția bulevardului Aurel Vlaicu spre Pescărie se va efectua viraj la dreapta, pe două benzi de circulație.

Pe întreaga perioadă a sezonului estival 2019, viteza maximă admisă în stațiunea Mamaia este de 50 km/oră, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere la cele trei intrări în stațiunea Mamaia.

„Rugăm participanții la trafic să respecte regulile de circulație şi semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră, să nu afecteze fluența şi siguranța circulației şi să nu producă prejudicii proprietății publice sau private. Oprirea, staționarea şi parcarea se vor face în locurile special amenajate şi semnalizate, fără ocuparea spațiilor destinate stațiilor taxi şi autobuz”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Comercianții ilegali de flori, în atenția polițiștilor locali

Constanta MEA

Publicat

pe

Polițiștii locali constănțeni au acționat în ultimele zile pentru combaterea comerțului ambulant desfășurat pe domeniul public al statului.

„Acțiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie acționându-se în zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene Cireșica, Brotăcei, Tomis 3, Poarta 6, KM 4-5, Abator, Grivița, Unirii, Filipescu, Brick, I.L Caragiale, Casa de Cultură etc”, spun reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

De asemenea, s-a acționat în perimetrul zonelor aferente Cimitirului Central și al Cimitirului Municipal pentru asigurarea unui climat public civilizat prin prevenirea unor acte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit cu flori. Ca urmare, oamenii legii au legitimat zeci de persoane și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.500 de lei.

„Acțiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și în alte zone de interes public”, mai spun sursele citate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Constanța

Eveniment3 luni ago

Cercetat penal pentru că strânge fonduri pentru reabilitarea Cazinoului

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat care a inițiat o strângere de fonduri...

Eveniment3 luni ago

Programul chioșcurilor RATC în perioada minivacanței de Paști și 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicului călător programul de funcționare al chioșcurilor RATC, pentru procurarea biletelor și abonamentelor,...

Eveniment3 luni ago

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci

VIDEO| Incendiu la o terasă pe plaja Trei Papuci – Realitatea de Constanța ...

Eveniment3 luni ago

Prinși de polițiști după ce au înșelat mai multe persoane cu materiale de construcții

Doi bărbați au fost prinși de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța după ce au înșelat mai...

Eveniment3 luni ago

RATC scoate pentru turiști autobuzele etajate, pe linia CiTy TOUR

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reintroduce în circulație, pentru mini vacanța 26 aprilie – 05 mai, linia turistică CiTy...

Comunicate de Presă3 luni ago

Sumă absolut fabuloasă! Câți bani câștigă Lidia Buble și Răzvan Simion în doar două ore – capital.ro | ConstantaMEA

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, firma înființată de artistă în noiembrie 2017 înregistra deja încasări de 24.000 de euro...

Comunicate de Presă3 luni ago

Război total între Adrian Severin și Tudorel Toader. Atac devastator la adresa ministrului Justiției – capital.ro | ConstantaMEA

Fostul europarlamentar Adrian Severin, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Tudorel Toader. El a postat un mesaj...

Comunicate de Presă3 luni ago

Aproape ireal. România va depăși culmile performanței. În ce domeniu va excela – capital.ro | ConstantaMEA

Aproape ireal. Piloții din armata română vor zbura pe cele mai performante avioane din lume. Într-o declaraţie scrisă, adresată Camerei...

Comunicate de Presă3 luni ago

Trei state s-au aliat și forțează ieșirea Marii Britanii din UE fără acord – capital.ro | ConstantaMEA

Franţa, Spania şi Belgia vor u un Brexit fără acord pe 12 aprilie dacă nu există o nouă propunere a...

Comunicate de Presă3 luni ago

Informația care cutremură scena politică! Kovesi candidează la prezidențiale, Iohannis knock out (SURSE) – capital.ro | ConstantaMEA

Laura Codruța Kovesi ar avea mari șanse să ajungă președintele României în contextul actual, iar dacă l-ar avea drept contracandidat...