Connect with us

Afaceri

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

Publicat

pe

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

Livingul sau camera de zi este acea încăpere a casei în care întotdeauna avem nevoie de cât mai mult spațiu și de un mobilier cât mai organizat. Aici preferam să servim uneori masa, aici ne întâlnim cu prietenii și socializăm, aici au loc cele mai multe activități recreative pe care le petrecem cu familia. Dacă vrem să alegem cea mai bună soluție va trebui să achiziționăm mobila living Acaju.

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

Tipul de mobilă de living pentru care optăm trebuie să țină întotdeauna seama de stilul nostru de viață.

În funcție de cât de des primim vizite, de dimensiunile familiei pe care o avem, dacă avem sau nu copii, putem alege varianta cea mai potrivită, conform gusturilor personale.

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

Iată câteva sfaturi pentru a alege mobila de living cea mai potrivită, indiferent de stilul preferat:

1. Mobila pe care dorim să o alegem trebuie să se încadreze foarte bine în dimensiunile încăperii pe care o avem de amenajat. Ea nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea aglomerată, să poată să se armonizeze cât mai bine cu spațiul disponibil.

2. Oricare ar fi stilul pe care îl preferăm, mobila aleasă trebuie să dispună de suficiente piese și compartimentări pentru a depozita și a aranja toate lucrurile de care avem nevoie în acest spațiu. Corpuri suspendate, bibliotecă, dulapuri, o măsuță de televizor, o măsuță pentru cafea sau o masă pentru servit oaspeții, canapea, fotolii, comodă, un bar etc. sunt elementele de mobilier de care orice living poate dispune, în funcție de gusturile fiecăruia.

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

3. Stilul de mobilă ales trebuie să se potrivească cu stilul mobilierului din restul casei, iar elementele de decor, perdelele, draperiile, tablourile este recomandat să respecte aceleași tendințe în amenajare.

4. Având în vedere că este un spațiu în care vom petrece mult timp este de preferat ca mobilierul să fie rezistent și să se poată întreține ușor. Calitatea aleasă este cea mai bună garanție a investiției.

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

5. Alegeți un stil modern de amenajare. Acest tip de mobilier este disponibil în foarte multe modele și nuanțe de culori, folosește materiale realizate cu tehnologii actuale ce conferă durabilitate și poate fi asortat cu celelalte tipuri de elemente de decor ce se găsesc pe piață.

6. Pentru a da personalitate mobilierului optați pentru accesorii și finisaje speciale, nu pentru cele disponibile la modele standard.

Acestea sunt doar liniile generale ce vă pot fi de ajutor în decizia privind alegerea celui mai potrivit tip de mobilier pentru living. Puteți opta pentru un stil clasic, pentru unul modern, industrial, scandinav sau mediteranean. Cei care au imaginație și vor să aplice idei de amenajare originale, pot combina stiluri și pot recurge la asocieri contrastante și culori îndrăznețe.

Cum să amenajăm camera de zi cu mobila living potrivită?

Dacă doriți să achiziționați un mobilier de living de calitate, la prețuri accesibile accesați cu încredere site-ul Acaju.ro. Aici veți găsi o multitudine de modele și variante deosebite de mobilier, sfaturi utile și, în plus, puteți beneficia și de consilierea unui specialist în realizarea celor mai bune amenajări.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Organizezi o excursie școlară? Cum rezolvi problema transportului?

Publicat

pe

Excursiile școlare sunt oportunități minunate de învățare pentru elevi și studenți. Cu toate acestea, de fiecare dată când te ocupi de organizarea unei astfel de excursii școlare, cea mai importantă și grea situație este de a rezolva problema transportului. Căci principala problemă este aceea de a te asigura caq toți elevii și profesorii să fie în siguranță.

Una dintre cele mai sigure metode este bineînțeles, aceea de a apela la servicii de închirieri microbuze, căci în acest fel vei avea garanția siguranței datorită șoferilor experimentați. De asemenea, față de acea situație când părinții ar apela la propriul automobil pentru a transporta un anumit număr de elevi, vei putea, ca profesor, să fii mereu cu ochii pe întreg grupul de elev, iar acesta poate fi considerat un avantaj de neprețuit pentru profesori.

Un alt mare avantaj pe care îl vei avea atunci când vei apela la serviciile de închiriere este acela că vei putea să găsești exact vehiculul care se potrivește nevoilor tale. Și este adevărat că vei avea, ca profesor organizator, foarte multe sarcini de care trebuie să te ocupi, astfel încât totul să iese bine.

Este potrivit un microbuz pentru excursia școlară?

Pentru început, trebuie să știi că un microbuz este opțiunea potrivită pentru tine, dacă grupul de elevi și profesori este mai mic. Distanța până la destinație nu contează foarte mult, căci aceste microbuze sunt ideale atât pentru parcurgerea distanțelor scurte, cât și mai mari, până la destinație.

Astfel, a închiria un microbuz pentru o excursie școlară poate fi o opțiune excelentă, dacă grupul format este mai mic. De asemenea, un alt avantaj al acestor microbuze este acela că toți pasagerii vor putea beneficia de un nivel de confort sporit, indiferent de distanțele parcurse.

Costurile pentru închirierea unui microbuz variază în funcție de sezon, regiune, distanța parcursă și timpul de conducere. De aceea, pentru a afla exact care este tariful, este recomandat să apelezi la serviciile unei firme de transport recunoscute pentru profesionalism și experiența în organizarea unor astfel de excursii școlare.

Microbuzele sunt amenajate foarte confortabil, inclusiv cu spații pentru bagaje deasupra scaunelor și pot include printre opțiuni televizoare sau dvd-uri, prize electrice sau WIFI. Totuși, acestea nu sunt echipate cu toalete la bord, ceea ce înseamnă că poate fi convenabil pentru tine să îți îndrepți atenția spre serviciul de închirieri autocare.

Microbuzele sunt totuși ideale din multe alte puncte de vedere, căci datorită dimensiunii reduse, acestea pot prelua și lăsa oamenii mult mai ușor și sunt mult mai simplu de parcat, față de un autocar ale cărui dimensiuni sunt foarte mari.

Microbuz sau autocar?

Pentru început, este necesar să determini numărul exact de persoane din care va fi format grupul, data prevăzută pentru plecare, itinerariul și traseul.

Având stabilite toate aceste informații, poți apela la serviciile unei firme de transport pentru o ofertă personalizată. Este recomandat totuși să îți iei o marjă de eroare în ceea ce privește numărul de elevi care vor participa la excursia școlară, căci unii dintre ei se pot răzgândi, iar alții se pot decide că vor să participe și ei.

A organiza o excursie școlară nu este deloc o treabă ușoară, însă atunci când vei vedea bucuria și zâmbetele elevilor, vei înțelege că merită. Și astfel, tot ceea ce mai contează este să le asiguri întoarcerea acasă în siguranță.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

HP – Evolutie si Istoria companiei

Publicat

pe

De

compania-hp

Infiintarea Companiei

Fondata la 1 ianuarie 1939, Hewlett-Packard, cunoscuta in special sub numele de HP avea sa devina una din cele mai mari si importante companii pe piata tehnologica din intreaga lume. Fondata la Palo Alto, in California de catre Wiliam Redington si David Packard, HP avea sa se bazeze in special pe producerea calculatoarelor, laptop-urilor, diferitelor periferice, cat si a serverelor sau a alot produse software.

Istoria HP

William Hewlett si David Packardau fost doi absolventi ai Universitatii Stanford pe profilul ingineriei electrice. Cei doi au pus bazele companiei intr-un micut garaj din apropierea regiunei Palo Alto. Un cuvant important de spus l-a avut si profesorul lor si prieten in acelasi timp, Frederick  Terman, acesta fiind considerat un punct de reper, un mentor, pentru Hewlett si Packard, ajutandu-i totodata pe cei doi in crearea companiei si mai apoi a „imperiului” HP.

Oficial, bazele companiei au fost puse la data de 1 ianuarie 1939, cei doi investind doar 538 dolari pentru inceput. Pentru a stabili denumirea oficiala a companiei, cei doi au aruncat cu banul. Fie se numea Hewlett-Packard, fie Packard-Hewlett. Desi cel din urma a castigat la aceest mic joc, denumirea oficiala a fost Hewlett-Packard Company.

8 ani mai tarziu, pe 8 august 1947, HP devenea o corporatie, iar 10 ani mai tarziu, la 6 noiembrie 1957 era companie pe actiuni.

Desi au avut numeroase proiecte, cel mai mare succes a fost inregistrat cu un oscilator de precizie, oscilator denumit HP200A, vanzand oscilatorul la un pret de 54.40$ in Statele Unite. Fata de concurenta, care nu avea oscilatoare sub 200$, aceasta inovatie a companiei s-a dovedit un real succes.

Unul din primii si cei mai importanti clienti a fost marele Walt Disney, care a achizitionat opt astfel de oscilatoare la un pret de doar 71.5 dolari pe bucata

Cifrele companiei HP

Cel mai mare succes inregistrat de cei de la HP a avut loc in anul 2006, atunci cand compania a avut 91.7 miliarde dolari incasari, fata de 91.4 miliarde inregistrare de concurenta IBM. Odata cu aceste cifre, se pare ca HP ar fi devenit cel mai mare furnizor de tehnologii.

Cifrele au continuat sa creasca, astfel ca in 2007, HP inregistra un enit de 104 miliarde dolari. Totodata, HP devenea prima companie ce inregistra vreodata venituri peste 100 miliarde dolari SUA.

De altfel, HP se pare ca ar fi cel mai mare vanzator din toate lumea, in domniul calculatoarelor, depasindu-l si pe rivalul de la DELL.

Un alt detaliu important e reprezentat de faptul ca in 2010, compania Hewlett-Packard detinea pe piata mondiala peste 32% din servere.

HP in Romania

In anul 2010, HP avea in tara noastra in jur de 2.500 de muncitori, in timp ce la nivel global totalul era de 300.000 angajati. De altfel, in 2005, compania se situa pe primul loc in ceea ce tinea vanzarea de calculatoare, servere si workstationuri (varful de lancie al acestor produse este modelul hp z840). Cota de piata a companiei era de 11,3%.

Spre sfarsitul anului 2015, cei de la HP au fost amendati cu 665.000 euro pentru abuz de pozitie, de catre cei de la Consiliul Concurentei. Cea mai mare cifra de afaceri inregistrata de compania HP in tara noastra a fost in 2009, respectiv 88 milioane de euro.

Din punct de vedere al profitului net, tot 2009 a fost anul de glorie al celor de la HP in Romania, inregistrand 17 milioane de euro.

HP s-a desfiintat in 2015

Desi inca aveau succes la nivel global, reprezentantii companiei HP au luat decizia de a desfiinta compania HP. Insa, nu definitiv. Compania a fost, de fapt, impartita in doua companii, dupa cum urmeaza: HPE (Hewlett Packard Eneterprise) ce se ocupa cu dezvoltarea serverelor, a anumitor software-uri, data center, etc. si comapania HP Inc., care se ocupa in continuare de producerea PC-urilor, imprimantelor si a altor echipamente precum periferice sau laptop-uri.

In concluzie, desi impartita in doua, compania HP reprezinta in continuare unul din producatorii importanti la nivel global. Cu siguranta ca Hewlett-Packard va continua sa aiba un cuvant important de spus pe piata  globala in domeniul pe care activeaza.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Despre Inspectia Tehnica Periodica si despre noul serviciu de atentionare de expirare ITP oferit posesorilor de autoturisme si de autoutilitare pana in 3.5T

Publicat

pe

In primul rand, inspectia trebuie distinsa de intretinere. Euro Auto Service SRL iti poate oferi o statie ITP, pentru efectuarea in conditii de siguranta si foarte rapid, a inspectiei tehnice periodice pentru masini cu masa maxima autorizata de 3,5 to atat din Constanta, cat si din zonele limitrofe. Euro Auto Service este dotat cu tehnica pentru verificarea ITP si respecta toate standardele europene.

Ce este intretinerea auto la service

Intretinerea este procedura pentru inlocuirea planificata a consumabilelor unei masini, descrisa si recomandata de producatorii de automobile. Intretinerea poate fi efectuata de dealeri autorizati, de alte service-uri sau de proprietarii de autovehicule pe cont propriu. In timpul intretinerii, se inlocuiesc consumabile si materiale, precum ulei de motor, bujii, tot felul de filtre etc. In plus, in timpul inspectiei, se efectueaza uzura mecanismelor vehiculului, iar nivelul fluidelor tehnice este monitorizat. Adesea, masina este verificata pentru a gasi mesaje de diagnostic (erori) folosind un software specializat. Intretinerea este optionala. Insa, daca proprietarul masinii nu va face ITP-ul in timp util, i se pot refuza reparatiile in garantie. Cu exceptia cazului in care, desigur, dealerul dovedeste ca defectiunea s-a produs din cauza intretinerii premature.

Ce este inspectia tehnica periodica

Inspectia tehnica periodica ITP este o procedura pentru verificarea starii tehnice a unei masini, care este efectuata de service-uri autorizate, asa cum este Euro Auto Service. ITP este responsabil pentru siguranta rutiera, astfel incat, autoritatile au stabilit cerinte stricte pentru starea masinilor. Procedura ITP este permisa sa fie realizata numai de catre inspectori acreditati RAR. In timpul inspectiei, se verifica starea de sanatate a componentelor si ansamblurilor primare ale masinii, cum ar fi: sistemul de franare, piulite si stergatoare de parbriz, dispozitive de iluminat exterior, semnalizare, motor, sistem de directie. Frecventa inspectiilor tehnice este stabilita de stat si se face o data la doi ani pentru autovehicule mai noi de 12 ani. De asemenea, exista autovehicule care necesita ITP o data la 6 luni, daca acesta transporta persoane in regim de taxi, sau de transport alternativ. Toti ceilalti soferi si motociclisti ai caror vehicule au o vechime mai mare de 12 ani, trebuie sa faca verificarea tehnica anual.

Alerta Expirare ITP

Apeland la euroautoservice.ro vei beneficia de alerta expirare ITP. Acest serviciu este oferit tuturor clientilor firmei, in mod gratuit si numai daca acestia au facut inspectia tehnica periodica la firma Euro Auto Service SRL. In functie de dorinta clientului, alerta expirare ITP este trimisa prin SMS sau pe adresa de mail. Pentru a beneficia si tu de aceasta aplicatie, completeaza formularul online de pe site.

Inspectie tehnica periodica este o procedura obligatorie. Daca vehiculul nu trece inspectia, proprietarul sau nu va putea achizitiona o polita de asigurare obligatorie auto. La randul sau, acest lucru va impune interdictia de a conduce vehicule in conformitate cu Codul Rutier. Sanctiunile pentru conducere fara inspectie tehnica sunt prevazute in Codul infractional administrativ. Siguranta rutiera este asigurata nu numai prin cunoasterea si respectarea normelor de circulatie, conducere competenta, ci si prin starea tehnica buna a vehiculului. Pentru a monitoriza starea de sanatate a vehiculelor, Inspectoratul de Stat in trafic prevede trecerea unei inspectii tehnice a tuturor vehiculelor inmatriculate pe teritoriul Romaniei. Daca masina ta este noua, tocmai coborata de pe linia de asamblare, atunci trebuie sa treci prima inspectie inainte de sfarsitul anului urmator in care a fost fabricata masina. Urmatoarea inspectie este programata dupa trei ani. Este demn de remarcat faptul ca, pentru a mentine obligatiile de garantie, producatorii de masini permit inspectia tehnica a masinilor in service-uri auto autorizate, pe toata perioada de garantie. 

Procedura de inspectie include verificarea conformitatii conditiei tehnice a masinii, a tuturor echipamentelor, standardelor si regulilor relevante. Se verifica conformitatea: sistemul de franare, directia, motorul si sistemele sale, roti si anvelope, cadru, suspensie, transmisie de putere, dispozitive externe de semnalizare, prezenta echipamentului suplimentar necesar (kit de prim ajutor, semn de oprire de urgenta, functionare a incuietorilor si centurilor de siguranta etc.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Constanța

compania-hp compania-hp
Afaceri2 săptămâni ago

HP – Evolutie si Istoria companiei

Infiintarea Companiei Fondata la 1 ianuarie 1939, Hewlett-Packard, cunoscuta in special sub numele de HP avea sa devina una din...

Social3 săptămâni ago

În vremurile acestea grele, oamenii de valoare vin cu soluţii reale

Societatea selectă din Piteşti îşi creşte numărul cu încă un om de valoare în persoana lui Cătălin Gherzan. Acesta este...

Social3 săptămâni ago

Cel mai bun salon de bronzat din Bucureşti în 2020

De obicei, începând cu 1 Mai se dădea startul la bălăceala în mare şi statul la soare pentru bronzare. Din...

Social2 luni ago

Ormus Romania devine Aurul Dacilor

Suntem familiarizati cu aurul ca metal. Acesta a fost prelucrat milenii pentru frumusetea si maleabilitatea sa, fiind folosit pentru bijuterii,...

Social2 luni ago

Împreună pentru o Românie unită: ajutsieu.ro

Din dorinţa de a contribui la ajutorarea semenilor în momentele dificile s-a lansat o platformă online de ajutor şi solidaritate...

Comunicate de Presă2 luni ago

Avocati din Bucuresti specializati in TRAFICUL DE DROGURI

Infracțiunea de trafic de droguri este prevăzută în Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de...

Sănătate3 luni ago

Clinica Dr. Georgescu Pitești – Specialiști în colonoscopie

Colonul este ultima porțiune a tractului digestiv. Acesta reprezintă un tub gol, de aproximativ 1,5 metri și se termină la...

Informații utile3 luni ago

Translar – Campionii şcolilor de şoferi din Horezu, Râmnicu Vâlcea

Şcoala de şoferi Translar şi-a început activitatea acum aproape 30 de ani şi, prin multă muncă, perseverenţă şi seriozitate, a...

Informații utile3 luni ago

Cătălin Gherzan pune educaţia pe primul loc şi formează generaţii la şcoala sa privată din Piteşti

Grădinița Particulară cu Program Prelungit „Lexford Castel” este locul cel mai potrivit pentru educația preșcolarilor din județul Argeș și, este...

Eveniment3 luni ago

Au fost reluate căutările pe Brațul Borcea al Dunării pentru cele două persoane dispărute.

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, azi, 12 februarie 2020, în jurul orei 10.00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al...