Connect with us

Administrație locală

Primăria Constanța ascunde bugetul Constanței

Mihai Daniel

Publicat

pe

Mai multe asociaţii din Constanţa cer administraţiei publice locale să publice proiectul de buget al oraşului pentru anul 2018. Totodată, primarul Decebal Făgădău este acuzat de încercări de a „disimula calendarul bugetar”. Conform legii, proiectul trebuia postat pe site-ul primăriei pe 18 ianuarie. Organizațiile civice din Constanța atrag atenția că bugetul pe 2018 nu a fost încă publicat pe site-ul primăriei. 

Societatea civilă din Constanța reacționează față de încercările de disimulare ale Primăriei Constanța cu privire la proiectul de buget al municipiului în anul 2018.
Legea bugetului public stat s-a publicat în Monitorul Oficial al României pe data de 3 ianuarie 2018. Conform Legii finanțelor publice locale, în termen de 15 zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial, primarii au obligația de a publica proiectul bugetului local. În termen de 15 zile de la publicare, cetățenii au dreptul de a formula contestații cu privire la proiectul de buget, contestații ce trebuie soluționate de către consiliul local.
Nici până în acest moment proiectul bugetului local nu a fost publicat, ceea ce atrage consecințe grave asupra bunului mers al administrației locale. Proiectele de buget trebuie aprobate în maximum 45 de zile de la publicarea bugetului de stat, adică până pe 19 februarie. Dacă bugetul local nu este aprobat până pe 19 februarie, autoritățile financiare vor stopa transferurile cu fonduri de la bugetul de stat. Din cauza întârzierilor, consiliul local nu va putea să aprobe bugetul mai devreme de 19 februarie, calendarul fiind deja depășit.
Reamintim că în acest an, precum și în anii trecuți, primarul Constanței a încercat să disimuleze calendarul bugetar prin publicarea unei variante de lucru în luna decembrie, deși acele proiecte nu reprezintă proiecte în sensul Legii finanțelor publice locale și nu sunt realiste ținând cont de lipsa de cunoaștere a fondurilor ce vor fi încasate prin transfer de la bugetul de stat.
Solicităm publicarea de îndată a proiectului bugetului local pe site-ul municipiului astfel încât cetățenii să poată formula contestații, conform legii și organizarea unei dezbateri publice.

Federația Tinerilor din Constanța
Asociația Elevilor din Constanța
Asociația Studenților din Constanța
Oceanic Club
Centrul pentru Resurse Civice
LCG Learning

Sursa foto : https://ct100.ro/

 

Facebook Comments

Administrație locală

AM INDRAZNIT SA CRED IN ROMANIA. SINDROMUL „DOSARULUI CU SINA”

Constanta MEA

Publicat

pe

AM INDRAZNIT SA CRED IN ROMANIA
SINDROMUL „DOSARULUI CU SINA”

anul 2019, luna lui ianuarie, ziua 28.

SPIT CONSTANTA
plata amenda Politia Locala Constanta, venita cu cateva zile inainte prin Posta.

luat bon, asteptat 30 minute sa ajung la ghiseu.
EU: buna ziua, doresc sa platesc o amenda!
EA: dati PV, copie aveti?
EU: @!@# masii!
EA: trebuie copie
…..dupa alte 15 minute la coada la xerox si inca 20 minute la coada la ghiseu.
EU: aveti aici PV + 2 copii + copie buletin + copie certificat de nastere eu, sotie + copii
EA: bun, 500 RON!
EU: @#!!@! ieri am primit, am 15 zile de la receptionare PV sa platesc jumatate! Asa scrie pe PV, asa zice si legea!
EA: plicul de la Posta il aveti?
EU: @$!%!%%%%%%. Nu pastrez plicurile! De cand banalul plicul este document cu regim special sau document justificativ in Romania?
Plusez: nu aveti baza de date comuna cu Politia Locala? Sa puteti verifica? Sau, nu exista o metoda alternativa sa incasati jumatate din amenda si pe urma sa vina Procuratura, Judecatorul, Dragnea sau Dumnezeu Atotoputernicul sa ma lege ca am gresit?
EA: NU!! Fara plic nu putem.
EU: @$!%@%& masii, Dragnea, PSD, Romania etc…
Am scrisnit din dinti, stiam ca atacul verbal sau fizic asupra unui functionar public inseamna ultraj, inchisoare, complet de 5 judecatori…, sigur nu scapam, ca doar nu am furat cateva milioane de euro! Eu doar vroiam sa ii dau niste bani lui Fagadau. Pentru Smart City…. etc.

Am plecat, cu o vena stand sa explodeze….
Am ajuns la birou, am cautat un plic venit in ultimile zile, am taiat frumos partea cu stampila cu data de la Posta, am facut copie si am revenit la SPIT. Apropo, stiti ce inseamna SPIT in engleza nu?

luat bon de ordine, alte 30 de minute asteptare, o voce suava se aude: Numarul….- pauza – 1712661817- pauza – la ghiseul numarul 2!
EU: Buna ziua, vreau sa platesc o amenda politia locala…..etc…..jumatate in 15 zile…… PV, copii, PLIC, etc.
EL (dupa ce a verificat cu un aer sictirit documentele prezentate): Nu e bine! Nu se vede expeditorul pe plic!
EU: l-a facut secretara origami! E tot ce am putut salva!
poate i-a placut gluma, poate i-am placut eu, nu stiu, dar a zis un Bine!, a luat documentele si a plecat in spate.
Dupa vreo 15 minute, chiar m-am ingrijorat putin si intre colegele de la celelalte ghisee:
– Colegu a plecat in pauza de masa? E la WC sau la tigare? Ca mai am si alte trebuie astazi! Deja se facusera vreo 3 ore de cand am plecat sa platesc o banala amenda!
Una dintre colege: Da de ce tipati la noi? (??) S-a dus la sefu sa sune la Politia Locala sa vada ce e cu amenda? (?!)
Dupa inca 10 minute revine, alaturi de sef.
– Am incercat sa verificam la Politia Locala daca aveti dreptate sau nu cu data, dar nu au raspuns!
Atunci chiar mi-am iesit din pepeni! Adica voi ma luati drept hot, drept ecscroc, lasati organele abilitate sa se ocupe cu astfel de probleme! Voi sunteti doar niste casieri, casieri care trebuie sa incaseze banii de la noi, bani pe care ii bagam fara sa vrem in curul lui Fagadau si al acolitilor acestuia!
De unde pana unde atata exces de zel, munca de detectiv, telefoane! Incaseaza jumatate din minimul amenzii, conform LEGII, ca nu dai de la tine!
DE UNDE PANA UNDE PREZEUMTIA CA TOTI CONTRIBUABILII INCEARCA SA INSELE BUGETUL LOCAL?!
Nu sunteti nici politisti, nici procurori, nici de la DNA si nici judecatori! Sunteti CASIERI! Atat!!
NU va mai identificati cu institutia la care lucrati, ca banii nu va intra voua in buzunar!! Se duc la Fagadau @ Co….
!@%@^!!&*!*!(!

Paznicul deja era in spatele meu, pregatit sa intervina in forta!

Nu stiu cum, discursul meu a prins si, raspunzand la semnul facut din varful capului de sef, cashierul se apuca sa butoneze la calculator.
– 250 RON!

Luat chitanta si plecat….

aceiasi zi, TREZORERIA OPERATIVA A MUNICIPIULUI CONSTANTA

Ora 14:45, program de boieri bugetari: pana la 15:00
EU: buna ziua, am o amenda pentru lipsa rovigneta de platit, poftiti PV, plic (acelasi), copii dupa toate documentele.
EA: in regula, aveti noroc ca vroiam sa inchid calculatorul, s-a terminat programul de lucru, dar va fac inregistrez plata.
EU (in gand): Doamne ajuta! Se pare ca maririle de salariu pentru bugetari chiar i-au facut pe acestia mai receptivi, mai buni, mai operativi.
EA: Pofiti, luati ordinul de plata si mergeti la ghiseul 2 sa achitati!
EU: Multumesc!
mers la ghiseul 2, cateva persoane in fata mea, ajuns in fata.
– Buna ziua, vrea sa platesc aceasta amenda, pofiti OP.
EA: 250 Ron!
EU: Acesta este cardul.
EA: La Trezorerie nu se plateste cu cardul!
@^!^!^&#*&** masii! Dragnea, Romania, Veorika, Fagadau…..!

Am plecat.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Concert extraordinar în Piața Ovidiu – imnul, cântat la nai de Nicolae Voiculeț!

Constanta MEA

Publicat

pe

 

Naiul a însufleţit, aseară, Piaţa Ovidiu din Constanţa, într-un concert extraordinar susţinut chiar în ziua în care am sărbătorit Drapelul. Oameni de toate vârstele au îndurat un vânt tăios pentru a se bucura de repertoriul românesc interpretat cu măiestrie de apreciatul artist Nicolae Voiculeţ, acompaniat de “Orchestra România” şi de Fanfara Jandarmeriei Române. Momentul de glorie, care a umplut de emoţie inimile constănţenilor, a fost acela în care artistul a cântat imnul ţării la nai. În public s-a aflat şi tenismenul Ilie Năstase, care s-a prins în horă alături de constănţeni.


Seara trecută a fost una memorabilă pentru constănțeni. Cei care au venit în Piața Ovidiu s-au bucurat de un concert extraordinar susținut de artistul Nicolae Voiculeț și de “Orchestra România” și Fanfara Jandarmeriei Române.

Vântul neobosit a purtat peste mări sunetul inegalabil al naiului, instrument autentic românesc, iar tricolorul fluturat de copii și adulți s-a înălțat semeț să arate parcă lumii întregi că este ziua în care l-am cinstit.

Această familie a ținut să marcheze Ziua Drapelului într-un mod inedit: cu toții au purtat tricouri în culorile tricolorului.

Repertoriul românesc a sunat mai frumos ca niciodată la naiul artistului Nicolae Voiculeț. Acesta și-a început concertul intonând imnul țării la nai, acompaniat de orchestra sa, și tot așa l-a încheiat. Publicul a fost impresionat până la lacrimi.

Întreg repertoriul românesc a fost ridicat la rand de artă de îndrăgitul artist. Patriot până în măduva oaselor, Nicolae Voiculeț spune că poartă drapelul în suflet oriunde ar cânta în lume.

Cucerit de sunetele naiului a fost și Ilie Năstase. Prieten bun cu artistul Nicolae Voiculeț, marele tenismen a trăit Ziua Drapelului așa cum o fac toți românii.

Nicolae Voiculeț a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, alături de artiști celebri. A făcut cunoscută țara noastră și folclorul românesc peste hotare, iar acum, în anul centenarului, are programat un turneu în întreaga Românie, dar și peste granițe. Punctul de pornire a fost Constanța. Vineri, artistul este invitat să cânte la Paris. Nicolae Voiculeț a fost numit ambasadorul culturii și turismului românesc, la fel ca prietenul său, celebrul Ilie Năstase.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

PROGNOZA METEO 7-20 MAI! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni – când vin ploile de vară!

Constanta MEA

Publicat

pe

 

PROGNOZA METEO 7-20 MAI! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni - când vin ploile de vară!

Temperaturile se mențin ridicate în următoarea perioadă în majoritatea regiunilor țării deși sunt anunțate mai multe zile cu averse. Potrivit prognozei pe două săptămâni temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, dar nu vor mai atinge 30 de grade.

BANAT

Temperatura aerului va marca o ușoară scădere la începutul intervalului, așa încât, în ziua de 8 mai, la nivelul regiunii vor fi maxime în jur de 24 de grade și minime de 10…12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, iar până la finalul săptămânii media maximelor va fi de 25…26 de grade, iar a minimelor de 13…14 grade. La mijlocul lunii mai va fi posibilă o răcire; valorile termice maxime vor coborî spre o medie de 22 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 11 grade, apoi spre finalul intervalului de referință se prognozează o creștere ușoară de temperatură.

Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în ziua de 7 mai, în perioada 10 – 12 mai și după data de 15 mai.

CRIȘANA

Temperatura aerului va marca o ușoară scădere la începutul intervalului, astfel că la nivelul întregii regiuni vor fi maxime în jur de 24 de grade și minime de 10…12 grade. Ulterior, până în jurul datei de 14 mai, vremea se va încălzi ușor, media maximelor urmând a fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 13 grade. După acestă perioadă, spre mijlocul lunii, regimul termic va marca o scădere ușoară, până la maxime, în medie regională, de 22 de grade și minime în jur de 10 grade. Spre finalul intervalului, tendința temperaturii va fi de creștere ușoară.

Probabilitatea pentru ploi (de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice) va fi mai mare în intervalul 10-13 mai și după data de 15 mai. Izolat, vor fi posibile cantități de apă însemnate.

TRANSILVANIA

Vremea va fi caldă în prima săptămână de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime de 24…25 de grade. Ulterior, în perioada 13 – 18 mai, va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21…22 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creștere ușoară de temperatură. Media minimelor va fi de 10…11 grade, cu valori mai scăzute în ziua de 8 mai, când va fi în jurul a 6 grade, dar și în perioda 14 – 18 mai.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 8-12 mai și după data de 15 mai. Izolat, cantitățile de apă pot fi însemnate.

MARAMUREȘ

Până în data de 13 mai, vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime în creștere ușoară, spre 26 de grade. Ulterior, se va produce o scădere de temperatură; astfel, în zilele de 16 și 17 mai se va atinge o medie regională diurnă de 22 de grade, urmând ca, până la sfârșitul intervalului, vremea să se încălzească ușor. Media minimelor va fi de 8 ..10 grade în primele două zile ale intervalului, în jurul a 12 grade în perioada 9 – 13 mai, iar în a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori de 9…10 grade.

Probabilitatea pentru ploi, mai ales averse și descărcări electrice, va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în zilele de 11 și 12 mai și după data de 15 mai, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va crește ușor, de la 22 de grade în prima zi a intervalului, până spre 26 de grade în 10 și 11 mai, caracterizând o vreme caldă. Ulterior, se va reveni la o medie regională de 22…23 de grade, care se va menține, cu mici variații, până spre finalul celor două săptămâni de prognoză. În primele dimineți media temperaturilor minime va fi de 12 grade, apoi va crește ușor spre 14 grade pe 9 mai, iar după aceea vor fi ușoare variații, în jurul unei medii regionale de 11 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 13 mai. Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales sub formă de aversă, va fi mai ridicată în zilele de 8, 9 și 11 mai, dar și după data de 15 mai.

DOBROGEA

În prima zi a intervalului vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor maxime de 25…26 de grade, apoi se va înregistra o scădere a acestora spre medii de 22 de grade – în perioada 8 – 11 mai, după care nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta. Aceeași tendință este estimată și pentru regimul termic nocturn, astfel că, de la o medie de 16 grade la începutul intervalului, se va ajunge la 12…13 grade în data de 13 mai.

În a doua săptămână, valorile minime de temperatură se vor situa în jurul unei medii de 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 8 și 9 mai, dar și în a doua săptămână, îndeosebi după data de 15 mai.

MUNTENIA

Pe fondul unor mici variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, aproape întregnintervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme relativ caldă pentru această perioadă.

Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…27 de grade, cu valori ușor mai scăzute în perioada 12 – 18 mai, când, în medie, sunt prognozate maxime de 23…24 de grade. Temperaturile minime vor înregistra în perioada 7 – 12 mai o medie de 12…15 grade, apoi vor fi ușor mai scăzute, spre medii de 10…11 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 9 – 12 mai, dar și după data de 15 mai.

OLTENIA

Pe fondul unor mici variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, aproape întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme relativ caldă pentru această perioadă. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, cu valori ușor mai scăzute în perioada 12 – 18 mai, când, în medie, sunt prognozate maxime de 22…24 de grade. Temperaturile minime vor înregistra în perioada 7 – 12 mai o medie de 12…14 grade, iar ulterior vor fi ușor mai scăzute, spre 10…11 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai ridicată în ziua de 7 mai, în perioada 9 – 12 mai, dar și după data de 15 mai.

LA MUNTE

Pe parcursul celor două săptămâni nu vor fi variații semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14…15 grade, valori mai scăzute fiind posibile la mijlocul lunii mai, respectiv în perioada 15 – 18 mai. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, izolat însemnate cantitativ, se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Constanța

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Sumă absolut fabuloasă! Câți bani câștigă Lidia Buble și Răzvan Simion în doar două ore – capital.ro | ConstantaMEA

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, firma înființată de artistă în noiembrie 2017 înregistra deja încasări de 24.000 de euro...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Război total între Adrian Severin și Tudorel Toader. Atac devastator la adresa ministrului Justiției – capital.ro | ConstantaMEA

Fostul europarlamentar Adrian Severin, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Tudorel Toader. El a postat un mesaj...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Aproape ireal. România va depăși culmile performanței. În ce domeniu va excela – capital.ro | ConstantaMEA

Aproape ireal. Piloții din armata română vor zbura pe cele mai performante avioane din lume. Într-o declaraţie scrisă, adresată Camerei...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Trei state s-au aliat și forțează ieșirea Marii Britanii din UE fără acord – capital.ro | ConstantaMEA

Franţa, Spania şi Belgia vor u un Brexit fără acord pe 12 aprilie dacă nu există o nouă propunere a...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Informația care cutremură scena politică! Kovesi candidează la prezidențiale, Iohannis knock out (SURSE) – capital.ro | ConstantaMEA

Laura Codruța Kovesi ar avea mari șanse să ajungă președintele României în contextul actual, iar dacă l-ar avea drept contracandidat...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Gabriela Firea, mesaj la o săptămână după externare. Cum se simte edilul Capitalei – capital.ro | ConstantaMEA

Cu ocazia zilei de naștere a soțului ei, Florentin Pandele, Gabriela Firea a scris un mesaj pe Facebook în care...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

sportiva care a scris istorie și merge la Tokyo – capital.ro | ConstantaMEA

În direct, la Realitatea Tv, patronul postului, care este totodată și președintele Federației Române de Judo, a comentat finala pe...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Revoltă în online! Cum a fost tratată această fetiță de un medic celebru și ce transmite tatăl său – capital.ro | ConstantaMEA

Concluziile le trageți fiecare, însă nu uitați să citiți până la final. Redăm integral povestea expusă pe rețelele de socializare....

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Nimeni nu și-a imaginat! Cine este cel mai bogat candidat la alegerile europarlamentare și ce avere are – capital.ro | ConstantaMEA

Potrivit unei analize făcută de Europa Liberă, cei mai bogați candidați la europarlamentare sunt Siegfried Mureșan de la PNL, fostul...

Comunicate de Presă2 săptămâni ago

Blestemul lui Halep. Se întâmplă pentru că provine din Europa de Est – capital.ro | ConstantaMEA

Simona Halep este singura jucătoare de tenis care nu a ieșit din Top 10 mondial în ultimii cinci ani. Ea...